Copilasi de iunie-iulie 2003 (76)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Bibi mie mi-e frica sa las copiii singuri in aceeasi camera pentru ca David are tot felul de initiative: vrea s-o inveleasca pe soru-sa si ii pune patura pe fata, umple patutul ei(care de fapt e un cos ) cu jucarii pana la refuz - si altele pe care nici nu vreau sa mi le imaginez. Sunt si asa stresata ca el se scoala primul si se duce glont la ea in camera sa vada ce face, noroc ca stie ca daca doarme nu trebuie sa o deranjeze. De-abia dupa aia vine peste noi sa ne scoale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare dragi mamici,
am prins si eu o felie de internet si m-am repezit sa citesc cronica ultimelor luni pe aici.

Bun venit in lume pentru Theodor Matei si Irena. Felicitari mamici si copii sanatosi, mancaciosi si dormiciosi.

Andra, felicitari pentru burtica!!!! Stiu ca era o doctorita buna de la Municipal la Medicoverul din Victoriei, dar memoria nu ma ajuta sa iti spun numele. Altfel, nu stiu ce ai matale cu Medlife, ca eu am fost pacienta lor pe toate specialitatile timp de 7 ani si am fost multumita (cu exceptia cucoanei dermatolog, dar pana acum n-am intalint nici un dermatolog care sa ma multumeasca - oi avea eu pielea mai speciala de nu se descurca nimeni cu ea).

Noi ne-am mutat in cele din urma. A fost foarte greu sa gasim ceva, dar am avut un mare noroc cu o romanca de pe un forum local - vecina mea de acum. Stam la o casa impartita in patru apartamente asa ca avem si o feliuta de curte, de care nu am prea profitat pentru ca nu il pot lasa singur pe Matei in ea si sa stau cu el in curte mi se pare plicticos asa ca preferam sa fugim la locul de joaca. Din avantajele oarecum dezavantajoase ale casei este impartirea pe doua nivele, care ma face sa urc si cobor scari de 100 de ori pe zi si bucataria deschisa din care miroase a mancare in toata casa (si cand ma gandesc ca mi se parea tare misto cu bucataria deschisa :)). Si ca sa nu par carcotasa - avem si un dormitor prea mic pentru dormit in el asa ca am montat amandoi copiii intr-o camera pentru somn si avem camera de joaca. asta e super - nu mai facem curat in camera de joaca decat atunci cand stratul de jucarii acopera toata camera si incepe sa dea afara.
Cel mai nasol este ca nu avem inca internet, pentru ca baietii de la cablu ne-au bagat-o p'aia cu "groaznica criza de personal din oras", asta e strofa pe care o auzi aici in fiecare zi, de fiecare data cand ceva nu merge bine. Pana atunci piratam retelele wireless din zona, dar se pare ca au detector - cum am ceva musai de facut pe net, cum nu mai e niciuna online.

Eu de pe 16 merg la servici - am gasit de lucru la o companie de asigurari, unde o sa fac exact ce stiu mai bine. Cand am vorbit prima data cu gagica de la compania de recrutari prin care am gasit jobul m-a intrebat de unde sunt si cand i-am spus ca din Romania mi-a raspuns: "Aaaa, mai sunt inca doi rusi acolo". Asa ca eu si cu ceilalti doi rusi o sa programam in aceeasi echipa (dealtfel singura).

Pe Ana am mutat-o la scoala catolica, asezata strategic chiar langa noi, asa ca am scapat de tanti invatatoarea cea acra si avem acum una simpatica si relaxata. Sper sa isi pastreze aspectul dulce si mai tarziu, dar toata lumea pare mult mai relaxata la scoala asta.

Matei nu merge inca la gradinita dar saptamana asta o sa colindam sa gasim una. El abia asteapta, dar nus stiu cat de usor ii va fii dupa ce a stat atata vreme cu mami si cu tati in fiecare zi.
Pe aici nu sunt destule gradinite ca in Romania (desigur din pricina crizei de personal), dar mai sunt diferite mamici (sau nemamici) care tin cativa copii acasa la ele. Se cheama "family home care" si nu stiu daca fac mare branza in afara de jucat in camera de joaca si poate afara si uitat la televizor (urasc asta). Avantajul ar fii ca sunt mai putini virusi de schimbat.
De cand am venit aici, Matei a luat-o de la capat cu pampersul de noapte. Nu face in fiecare noapte, dar tocmai cand sa zic ca s-a potolit, o ia de la capat. Saptamana asta nu a facut deloc, ba chiar s-a trezit singur si s-a dus la baie in doua nopti, dupa care azi noapte iar a udat totul (pentru ca nici un pampers nu mai tine tot lichidul).
Altfel noi ne adaptam incet-incet, am mancat si curcande Thanksgiving si maine mai mancam unul, am fost si la "muzeul satului" local unde a fost absolut superb - cu tren cu aburi, vapor cu zbaturi, carute, camioane de inceput de secol XX, tunuri etc. Si pretul a fost pe masura. Pe aici te cam ustura la buzunar distractiile astea, dar am inteles ca sunt ieftine alte distractii de gen bazin, patinoar si alte sporturi, si sunt peste tot. Mai trebuie sa ii gasesc costum de baie lui Matei, pentru ca cel vechi a scapat la masina de spalat la temperatura maxima si s-a facut ca naiba. Aici si barbatii si baietii, oricat de mici, poarta "sorturi" pe post de costum de baie, asa ca eu m-am uitat ca muza prin magazine cautand chiloti si abia acum am aflat ca n-am nici o sansa sa gasesc.
Apropo de cumparaturi, aici e o lupta zilnica sa rezisti "super-ofertelor" - tot timpul e ceva misto la pret mic. In materie de haine sport e misto, dar hainele elegante sunt cam plicticoase iar pantofii sunt un adevarat cosmar. Cred ca la tara in varful muntelui mai poti gasi asa uratenii. Imi e ciuda ca am lasat acasa mai toti pantofii mei pe motiv ca erau demodati. Aici ar fii fost de-a dreptul avangardisti.
Vedeti ca vine Ikea in Romania - puneti-va bani de-o parte pentru ca o sa aveti pe ce ii cheltui. Sunt sute de chestiute misto si iti vine sa iei juma de magazin acasa. Mobila e mistocuta, dar aceeasi in toata lumea. Noi am aflat ca avem fix aceleasi paturi pentru copiii ca si prietenii nostri din Australia.

Inchei poliloghia ca se facu tarziu.
Pe curand (sau pe cand o mai fii reteaua de gasit),
madishor

Life is a journey. Wear comfortable shoes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Hahahaha Madishor, ce-am mai ras la faza cu pantofii, aceeasi problema o am si eu pe aici, bey fratilor nu gasesti aici nimic calumea de incaltat, ceva de groaza ce uratenii, nici la tara la noi nu poarta nimeni asa ceva. Si mie mi-e o ciuda de pnatofii lasati acasa de moor. Hai sa-ti zic ce solutie am gasit eu: trebuie sa te duci numai la magazine de firma sa gasesti ceva la moda si din piele, eu am dat 100 $ , dar macar mi-am luat si eu niste ghetute adevarate. Incearca la Globo shoes daca aveti asa ceva pe acolo.
felicitari ca ti-ai gasit de lucru, o sa fie mai usor de-acum incolo.

Astazi e liber la noi ca e Thansgiving, si cica stau si eu acasa, dar la cate am de facut numai liber nu se cheama.

va pup, o saptamana cat mai buna!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Fiuuu...fiu....uite asa bate un vant pe aici.
Eu mi-s vie. Am supravietzuit we fara Cornel acasa, me alone cu cei doi copii. Si ca veni vorba...Romana, mama, prin venele tale chiar mai curge sange?

Madishor, salutam . Posturile tale sunt ca de obicei calde, amuzante si pline de optimism. Succes!

Andra, te vazui duminica in trafic. Erai cu dl. Luca. Nu te-am claxonat ca aveai incarcatura pretioasa la bord. Esti bine doamna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Bibi - ei, hai, ca vaz ca insisti: sint bine-mersi, mai putin cu munca unde e horror si asa o voi duce pina-n prenatal, dar n-am ce-i face, incerc sa nu ma stresez macar, ca de numuncit n-am cum. Da' tu ce cautai in trafic? Erai cu 2 copii? Ca daca da, trebuia sa ma claxonezi, ca tare as fi vrut sa vad si eu minunea

Madishor - super tari povestile dvs, doamna, ma tot gindesc cum e cu super-ofertele alea...bine ca n-am emigrat ca ramineam falita rapid Acum incep eu sa inteleg emisiunea aia a lui Oprah cu "Budget diet" sau ceva de genul asta.... Cit despre Ikea, dupa ce l-am batut citeva ore in vara pe cel din Budapesta am lasat vreo suta si ceva de euro ca n-aveam nevoie de nimic , nu vreau sa ma gindesc cum ar fi sa merg acolo chitita sa cumpar Acum avem acasa o colectie de sobolani de plus, cred ca daca ai fost in magazin stii despre ce vorbesc, al meu sot e fan, dupa ce a luat in prima tura vreo 7, i-a mai rugat pe prietenii nostri sa-i mai aduca inca juma de duzina, asa ca acum ma chinui sa-i inghesui pe undeva sa nu le mai vad cozile. Sint pur si simplu niste sobolani haiosi de plus, sa nu va inchipuiti altceva, dar ca sa vezi cum ajungi sa cumperi chestii inutile fara sa stii de ce

Magdone - mai nu te mai plinge de preturi, pai daca ai gasit cu 100$ pantofi sint aproape la fel de ieftini ca pe la noi, te-ai scos

In alta ordine de idei, am inceput sa ma tot gindesc cum o sa facem cu copiii cind se va naste nr. 2, si taaare nu-mi rezulta nimic Ne-am interesat la un nou complex care se construieste in Dristor, un apartament de 4 camere e aproape 200,000 euro... si cica astia se adreseaza clasei medii - fetelor, eu nu mai inteleg nimic - pai inseamna ca eu sint clasa saraca ca nu-mi permit asa ceva nici intr-o mie de ani.

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by bibi

Marox, eu ma gandeam sa-i pun pe baietzi sa doarma impreuna chiar de acum. Am observat ca pe David nu-l deranjeaza cand plange noaptea Ianis, asa ca ma gandesc sa profit acum, ca mai incolo nu se stie.

Bibi,David (08.07.2003) si Ianis(14.08.2006)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID

da, sa stii ca si ai mei baietzi au dormit amandoi in camera de cand am venit acasa cu tudor. pe bogdan nu l-a trezit plansul lui decat de maxim 3-4 ori in toata vremea asta, desi de plans a mai plans el, ca orice bebe....

Edit: in fine, ar fi un dezavantaj, peste vreo 2 ani, asa... ii apuca nene o chitzaiala si niste rasete cand ii pun la culcare, ca tre' sa rezerv o juma' de ora minim pt asta!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hai sa va mai povestesc si eu cate ceva...

saptamana trecuta tudor a fost racit si nu a mers la gradi. a stat acasa cu socrella si in concluzie sa te tii rasfatz... azi dimineata urla de ne-a stiut toata gradi ca venise tudor dupa o mica 'vacanta'

i-am cumparat un spray de nas cu apa de mare, tati i-a povestit ca e cu apa de la mare, din valuri, unde am fost noi asta-vara... asa ca ieri l-a scuturat si a constatat ca a ramas cam putin in flacon, asa ca a luat o moaca serioasa si mi-a zis: 'mami, s-a terminat! trebuie sa mergem la mare sa-l umplem!

cumnata mea le-a adus tot felul de poezii si cantecele si a invatat o multime cat a stat acsa cu mamaie... e un scump da ma terorizeaza ca nu asculta deloc! e foarte incapatanat...

hai ca va las acum, sper sa apuc sa intru si maine...

pupici cu lipici!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna fetelor,

Madishor si Magdone, eu ma distrez teribil cand citesc postarile voastre. Vorba fetelor, sunt teribil de tonice si pline de entuziasm. Aia cu slipii eu o stiu de la niste amici care au fost in State. S-au dus la plaja ei, doi baieti, impreuna, purtand slipi ca la noi. Toata lumea i-a luat de gay .

Andra, intrebarea aia cu apartamentele pentru clasa medie mi-o pun si eu in permanenta. Ca eu consider ca avem salarii chiar foarte bune si cu toate astea ceea ce mi-as dori eu nu mi-as permite decat cu credit din ala de te usuca la buzunar timp de 20 de ani, si fara nici un concediu afara in aceasta perioada. Asa ca momentan prefer sa ma inghesui in cei 65 mp ai mei, macar e zona buna.

Magda, gradinita voastra pare senzationala. Dar stiu ca tu ai avut recomandari foarte bune pentru ea. Eu sunt in continuare foarte circumspecta cu a noastra, azi am si eu sedinta cu parintii si sunt curioasa daca ridica vreo problema in afara de cele pecuniare . Deh, daca am vrut gradinita de stat...

Anamaria, la noi ii zicem "apa de la delfin" .

Gravidutele, care mai sunteti, am haine de profil pentru toamna-iarna. Crisa cred ca e mult mai inalta ca mine, dar Andra sau Gio, daca sunteti amatoare, sunt aproape noi. Sunt mai "office", adica am doua camasi albe cu dungi, un sarafan de raiati bej scurt si o fusta de raiati maro lunga evazata.

Stefania a facut o pasiune pentru cantat. In fiecare zi imi spune macar de 3 ori "Vine melcul suparat...". Culmea este ca adauga si niste versuri pe care nu le cunosc, ori e un Eminescu precoce, ori combina cu ceva invatat la gradinita.

Cu Sofia am probleme la mersul in masina. Pe cat e ea de cuminte in rest, pe atat de urat face in scaunul auto. Este de-a dreptul traumatizant sa mergi cu ea treaza. Cred ca am du-o prea mult cu masina si i s-a urat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Dana - esti o draguta, dar cred ca nu m-ai mai vazut demult daca-ti inchipui ca incap eu, si gravida, in hainele tale Mersic oricum de oferta , dar mai am de data trecuta ca e cam aceeasi perioada, in plus sper la o adica sa ma ajute prietena mea de la Budapesta cu ceva de la H&M, astia mereu aveau niste haine super-meseriase de gravide cind n-aveam eu nevoie de ele . Oricum in general uit ca sint gravida... inca e bine. Si acum, apropo de gradinita: intreb si eu azi la gradi daca sedinte nu se fac, educatoarele dau din umeri, zic ca o gasesc pe d-na directoare la ea in birou jos oricind, si ca oricum cel mai important e caietul copilului in care se noteaza evolutia saptaminala, ce-au invatat etc. Eu ma uit contrariata si zic ca n-am vazut pina acum asa ceva, ele se uita la mine si una la alta, se apuca sa caute, si descopera ca Luca n-avea caiet, ca a venit mai tirziu in grupa dupa cum stiti, asa ca uitasera sa-i faca. Noroc ca n-au trecut decit vreo 3 saptamini in care a fost . Acum sper ca vineri sa aflu si eu ce si cum, caietele arata bine ca mi-au dat unul al unei fetita sa ma dumiresc, scriu acolo cum se comporta la program (e agresiv, imita colegii, participa sau nu etc.), poeziile pe care le invata si cuvintele in engleza ca sa poti repeta acasa, tema saptaminii (toamna, zilele saptaminii, mai-stiu-eu-ce) - oricum utila chestie. Luca a inceput sa se obisnuiasca dimineata, azi si-a luat "la revedere" de la mine fr. civilizat, ieri mi-au spus ca a mincat singur, sintem pe drumul cel bun.

pup u ca am de munca in fiecare zi cit ptr trei
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna fetele,

Dana, mersi mult pt oferta; eu am ceva hainutze si la cat ies eu din casa, numai in camasi office nu ma imbrac.
Daca raman in pana apelez. spre exemplu voi avea nevoie de un scaunele scoica second (undeva la un milion ca nu vreau sa dau mai mult) asa ca voi apela cu siguranta la voi.
Si pe Andra o rog sa-mi semnalizeze daca vede la vreun TCM sac din ala pt picioare pt iarna de pus on carutz.
Peste vreo luna incep si eu cumparaturile, sa-mi tineti pumnii sa fie bine totul pana atunci!

In rest Taisia la gradi; cica e cam elementul disturbant acolo, in sensul ca daca educatoarea zice nu faceti asa, Taisia e prima care face si se mai iau si altii dupa ea. Deja le bufneste rasul pe femeile alea dimineata cand ii zic sa fie cuminte. Sper sa se cuminteasca fi-mea in curand daca nu cer prea mult. Diazepamul pe care l-am luat eu in timpul sarcinii scrie pe fruntea ei (acum nu mai iau, hehe).

Va pup

23 +

Mergi la inceput