322 - gata cu libertatea presei
Raspunsuri - Pagina 7
loryi1974 spune:
Si un raspuns pentru cine intreba ce e rau in a te uita cu copiii la stiri?
Imi si imaginez scena,un copil la 3,4 ,5, 6 ani cand abia invata, daca are cine sa il invete,care sunt tarile si capitalele lor uitandu-se cu parintii multumiti de egalitatea intre stirile pozitive si cele negative(uite ,domnule,nu mai este episodul 9126 din serialul Elodia,acum se vorbeste despre politica externa franceza in era noului presedinte):mami,nu e bine ce face in relatia cu Germania,trebuia dezvoltata relatia cu Rusia.
Sau evolutia pozitiva a burselor pe plan international.
Sau diploma de campion la sah obtinuta de unul dintre Camatari din ciclul:ia uite ce cuminti suntem si ce ne-am schimbat.
Desigur,parintii sunt fooooarte multumiti ca altcineva,in speta statul,stie care stiri sunt bune si care nu pentru copilul lor.Ca ei pana sa apara aceasta lege nu puteau sa schimbe naibii canalul ,trebuie sa vina altcineva sa le spuna asta.
Si desigur,tot statul va sti mai tarziu ce este bine si ce este rau in viata lui de adult.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by sirimie
Eu nu inteleg de ce e cenzura.
Cind apar stiri pe agentiile de presa, apar "necenzurate", si televiziunile aleg ce stire difuzeaza si ce stire nu difuzeaza. Aia se numeste cenzura?
Aia nu, pentru ca televiziunile aleg!
(Si nu statul in locul lor!)
quote:
Daca ar fi sa poata fi impartite tipurile de stiri in pozitive/negative si o televiziune vrea sa dea toate stirile pe care le da acum, poate cu conditia sa mai dea inca pe atita stiri de alt tip. De ce e asta cenzura sau controlare a presei?
"Daca ar fi"..multe ar putea fi dar nu-s. Nu se poate asa ceva pentru ca nu exista un adevar obiectiv, la fel cu un bine/frumos obiectiv si tot asa.
"Cu conditia sa" nu stiu ce - e deja cenzura. (Remember, va dam un pui cu conditia sa luati si doua cutii de creveti vietnamezi)
Eu nu inteleg ce nu intelegi, sincer. Poate nu-s elocventa destul.
Hai sa zicem ca eu scriu o carte si acolo, din puncul de vedere a lui Funar sunt numai orori. Si imi zice ca el e de acord ca editura care vrea sa o publice sa faca asta, cu conditia ca jumatate din carte sa contina lucruri care lui ii plac (sau care sunt dpdv statistic considerate placute si dezirabile) si restul ororile mele. E cenzura sau nu?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
sirimie spune:
Lory, eu am intrebat de ce sa fie cenzura in ipoteza (care nu e adevarata) ca ar fi posibil de diferentiat intre o stire negativa sau pozitiva.
Eu nu contest ca legea e proasta, am mai spus mai sus. Dar nu inteleg de ce se spune ca ar fi cenzura.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
simali spune:
quote:
A regula in orice fel informatiile pe care presa gaseste de cuviinta sa le difuzeze este cenzura indiferent din ce prespectiva privesti si nu poate fi "principiu corect". Faptul ca e o cenzura care va place/va convine nu o face mai putin oribila.
Cei care creeaza imaginea de haos si "depresie maxima in tara" nu sunt canalele de televiziune ci aceia care lupta impotriva lor alegand sa faca mult caz de stirile de la ora 5 & stuff desi exista alte zeci de canale TV diferite, nedeprimante, pentru toate gusturile si IQ-urile.
quote:
Nu se intentioneaza reglarea in nici un fel a informatiilor. Presa ne poate manipula in continuare dupa interesele fiecarui trust in parte si in functie de interesele ei financiare.
Se discuta despre abordarea SUBIECTELOR POZITIVE in egala masura cu a SUBIECTELOR NEGATIVE. Nu se intervine in adevar si nu este acelasi lucru cu difuzarea in egala masura de STIRI POZITIVE si STIRI NEGATIVE. Daca o stire e negativa asta e. O dai asa cum este. Dar sa nu-mi spui mie ca nu exista in tara asta si ALTE SUBIECTE, pozitive, din alt registru, din alt domeniu.
Spui ca cei care creaza depresie maxima in tara nu sunt cei de la stiri? Dar "Romania sub ape" si "Romania parjolita" iti spune ceva? Sunt doar genericele de anul trecut ale mai tuturor stirilor difuzate pe un fundal sonor halucinant, pe bocete si zbierete... O femeie cu ciorapii rupti mergea pe un camp prafuit si in fundal se auzeau niste jelanii, din coloana sonora a vre-unui film dement.
Si unde ai vazut tu stiri pentru toata lumea in Romania in ultima vreme? Jurnalele de dimineata si cele de seara abunda de un singur lucru "accidente rutiere". 5-6 bucati dimineata si 5-6 bucati seara. In lipsa de "calamitati naturale". Banuiesc ca reporterii se plimba de dimineata si pana seara pe strazi si se roaga la Dumnezeu de un ambuteiaj pe autostrada cu cat mai multe victime (sansa carierei lor glorioase).
Decat informata in halul in care sunt in ultimii 10 ani de posturile romanesti mai bine lipsa. Daca nu aveam CNN-ul, Internetul si Euro News cred ca ma urcam pe pereti. Ceva reglementari in casa ne nebuni a presei "libere" nu au cum sa faca rau. Morul e deja ingropat, oricum.
alice
viviana spune:
Pozitiv: Taman am auzit ca Emanuel Valeriu a fost turnator la securitate (eram sigura si uite acuma s-a verificat)
Negativ: l-a turnat pe N.C. Munteanu
Pozitiv: Incepand cu 1 iulie salariatii vor plati cu 1,5 la suta mai putin la asigurarile sociale. Deci salariul mediu net va creste cu 26 lei.
Negativ: Incepand cu 1 iulie, vin scumpirile, curent, paine, motorina, samd...
Vedeti ca se practica deja?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
sirimie spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Hai sa zicem ca eu scriu o carte si acolo, din puncul de vedere a lui Funar sunt numai orori. Si imi zice ca el e de acord ca editura care vrea sa o publice sa faca asta, cu conditia ca jumatate din carte sa contina lucruri care lui ii plac (sau care sunt dpdv statistic considerate placute si dezirabile) si restul ororile mele. E cenzura sau nu?[/font=Verdana][/green]
Daca e cartea pe care o scrii tu da, e cenzura
Dar aici nu e vorba de vreo carte, ci de stiri. Alea sint facute de altii, si tu trebuie sa alegi ce prezinti. De ce e cenzura daca alegi o parte de "orori" care iti plac tie, si alta parte egala de "orori" care nu iti plac tie?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
ramiris spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Acum ma intreb de ce prolifereaza filme politiste(gen: CSI,Criminal mind,Midssomer,Morse,etc.) in serial, cu imagini greu de suportat,categoric sunt pe gustul unei anumite categorii de oameni,functioneaza cererea. De ce pt. acest gen?
Eu sunt din categoria "anumiti oameni" ...
Poate ca lecturile din Agatha Christie m-au compromis in copilarie..dar ca sa vezi, nici Ceausescu nu le-a interzis pe alea.
Depinde ce mesaj vrei sa preiei din filmele astea, eu ma uit de ani buni si n-am dat in cap la nimeni, nici impulsuri n-am avut in sensul asta (desi cateodata, in cate o sedinta....).
Asa si Grey's Anatomy, ER, Dr. House, Jordan sau 3 Livre au imagini greu de suportat dar cred ca pot fi categorisite ca educative.
Bine, probabil ca ar fi o idee sa fie interzise prin lege, pentru ca mie una imi seteaza asteptari pentru un sistem sanitar care functioneaza, cu spitale civilizate si personal sanitar uman, cu medici pasionati care ... mai sa fie... n-au auzit de "plic".
Deci da, ar fi bine sa fie interzise si astea, pana la urma e nociv pentru platitorii de impozite sa se stie ca se poate si asa.
speed spune:
quote:
Originally posted by simaliquote:
Spui ca cei care creaza depresie maxima in tara nu sunt cei de la stiri? Dar "Romania sub ape" si "Romania parjolita" iti spune ceva? Sunt doar genericele de anul trecut ale mai tuturor stirilor difuzate pe un fundal sonor halucinant, pe bocete si zbierete... O femeie cu ciorapii rupti mergea pe un camp prafuit si in fundal se auzeau niste jelanii, din coloana sonora a vre-unui film dement.
si vrei sa spui ca cei de la stiri au pirjolit sau inundat tara?? daca ai fi fost in locul vreunei familii cu casa dusa pe pustii n-ai mai fi vazut asta ca pe un film dement ci ar fi fost realitatea pura.chiar si pe DC au fost campanii de ajutorare a celor afectati de inundatii...ar fi fost mai bine daca s-ar fi aratat o broscuta pe un riu involburat si o prezentatoare meteo ce spune surizind ca sunt case luate de ape dar in acelasi timp lumea poate face plaja linistita pe litoral...cui ar fi folosit? mi se pare total nepotrivit exemplul tau de stire "asa nu".mai degraba m-as revolta impotriva modului in care merg reporterii la locul unui accident rutier de exemplu si incearca sa scoata si ultima suflare din victima pentru un interviu in direct...
adi_dalma spune:
quote:
Originally posted by inaioanaquote:
Eu nu inteleg de ce e cenzura.
Cind apar stiri pe entiile de presa, apar "necenzurate", si televiziunile aleg ce stire difuzeaza si ce stire nu difuzeaza. Aia se numeste cenzura?
Aia nu, pentru ca televiziunile aleg!
(Si nu statul in locul lor!)quote:
Daca ar fi sa poata fi impartite tipurile de stiri in pozitive/negative si o televiziune vrea sa dea toate stirile pe care le da acum, poate cu conditia sa mai dea inca pe atita stiri de alt tip. De ce e asta cenzura sau controlare a presei?
"Daca ar fi"..multe ar putea fi dar nu-s. Nu se poate asa ceva pentru ca nu exista un adevar obiectiv, la fel cu un bine/frumos obiectiv si tot asa.
"Cu conditia sa" nu stiu ce - e deja cenzura. (Remember, va dam un pui cu conditia sa luati si doua cutii de creveti vietnamezi)
Eu nu inteleg ce nu intelegi, sincer. Poate nu-s elocventa destul.
Hai sa zicem ca eu scriu o carte si acolo, din puncul de vedere a lui Funar sunt numai orori. Si imi zice ca el e de acord ca editura care vrea sa o publice sa faca asta, cu conditia ca jumatate din carte sa contina lucruri care lui ii plac (sau care sunt dpdv statistic considerate placute si dezirabile) si restul ororile mele. E cenzura sau nu?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Inaioana ...cu tot regretul /respectul cred ca nu intelegi ca prin proliferarea STIRILOR NEGATIVE suntem manipulati.
Pana pleci din tara, urmareste in paralel stirile de la Ante, Protv si TVR.
Iti dau un ex. Astazi s a dat stirea cei 2 tineri care au murit striviti de pasarela.
La TVR-enunt (dupa 20 min de alte stiri) la Antena si Protv-stirea nr 2-3 cu rude care plang,se cearta,promit razbunare.
Bun...hai sa revenim la vreme...soare, vara ...Blah...parca vine parjolul nu alta ...nu e normal oare ca vara sa fie cald.
Iarna ... wow ninge ,,,sa ne facem provizii, sa incuiem copii in casa!
Si apropos toamna si primavara ploua rau de tot...
Daca ai urmari putin stirile prin prisma asta...ai vedea ca ne trebuie putina decenta.
E o tendinta de bombardare cu stiri negative (care prind la public).E ca si cum l;asam liberi oamenii sa urle pe strada (deh libertate) uitand ca e ora de odihna pt lumea normala...
Deianira spune:
Nu stiu cine a venit cu ideea unei asemenea legi dar mi se pare ingrozitor de subiectiva !