322 - gata cu libertatea presei
Raspunsuri - Pagina 8
loryi1974 spune:
www.antena3.ro/Ioan-Ghi#351;e-Reporteri-F#259;r#259;-Frontiere-s#259;-fac#259;-legi-la-ei.-Īn-Romānia-ne-trebuie-#351;tiri-pozitive_clt_51058_ext.html
De ce s-a suparat Ioan Ghise pe aceasta organizatie internationala?Pai simplu, aia spun ca numai in China exista o lege asemanatoare.Si le da un sfat cretin:sa faca legi la ei de parca asta este scopul acestei organizatii.
Nici macar aici nu suntem primii,chinezii ne-au luat-o inainte.
Acest nene deputat mai spune ca nu stie sa dea exemple de stiri pozitive sau negative ca nu este treaba lui
sirimie spune:
Lory, cred ca o lege este propusa in plen de un parlamentar, dar pe urma intra in comisii juridice sau nu stiu cum care o definitiveaza, pe urma e supusa din nou in parlament negocierilor si aprobarii. Daca Ghise ala a propus legea, nu inseamna ca el a facut-o. Eu nu il apar pe Ghise (nu mi se pare ca as avea ceva de aparat acolo), doar ca nu e doar vina lui.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
simali spune:
quote:
si vrei sa spui ca cei de la stiri au pirjolit sau inundat tara?? daca ai fi fost in locul vreunei familii cu casa dusa pe pustii n-ai mai fi vazut asta ca pe un film dement ci ar fi fost realitatea pura.chiar si pe DC au fost campanii de ajutorare a celor afectati de inundatii...ar fi fost mai bine daca s-ar fi aratat o broscuta pe un riu involburat si o prezentatoare meteo ce spune surizind ca sunt case luate de ape dar in acelasi timp lumea poate face plaja linistita pe litoral...cui ar fi folosit? mi se pare total nepotrivit exemplul tau de stire "asa nu".mai degraba m-as revolta impotriva modului in care merg reporterii la locul unui accident rutier de exemplu si incearca sa scoata si ultima suflare din victima pentru un interviu in direct...
quote:
Si am spus eu ca nu au fost sate afectate sau oameni care au avut nevoie de ajutor? Dar pana la "Romania sub ape"... e cale foarte lunga.
Imi aduc aminte intr-un an cand prezentaul la stiri inundatii la Brasov, apa de 1m, "Brasovul inundat", etc. Si o nebunie generala. Si era sotul meu la Brasov si l-am sunat speriata "ce se intampla acolo, poti sa mai iesi din Brasov in seara asta". Si el zice ca la Brasov nu este nici o inundatie, ca a fost o rupere de noi si un cartier mai jos are probleme pentru ca s-a infundat canalizarea; dar numai acel cartier.
Din punctul meu de vedere stirile si-au batut joc de mine in acea seara. M-au speriat, m-au facut sa cred TOT Brasovul are probleme, dar era vorba de doar cateva strazi...
alice
fianna spune:
Eu nu sunt de acord cu legea asta, mi se pare complet aiurea. DAR sunt de parere ca presa romaneasca ar trebui temperata cumva. Media confunda democratia/ libertatea cu incalcarea oricaror reguli de bun simt si intimitate. Nu avem decat 2 cazuri recente pe prima pagina din care ne putem da seama cat de mult tine presa la drepturile omului.
Am avut acum multi ani un prieten jurnalist cu care ma contram tot timpul pe tema asta. Eu consider ca presa are si rolul de a educa, nu doar de a informa intr-un mod brutal. El considera ca rolul presei e acela de a da oameilor informatiile pe care ei le cer. Daca toti ziaristii cred la fel atunci sustin cenzura!
fianna cu printisorul Matei