Biscuiti cu Cappuccino(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3071) Se bate bine galbenusul cu zaharul pudra si untul, se adauga cappuccino dizolvat intr-o lingura de apa, se adauga cacaoa si faina putin cate putin si se amesteca bine. Se adauga alunele, se framanta bine aluatul(se mai pot adauga esente, in functie de preferinte). Se acopera aluatul si se lasa 30min la rece apoi se intinde pe o suprafata usor pudrata cu faina, trebuie sa aiba grosimea de cca. 3,4mm. Se fac diferite forme cu sablonul. Se face o glazura dintr-un galbenus si doua linguri de lapte si se ung biscuitii Se pun la cuptorul in prealabil incins si se lasa aprox. 15 min. (cat mai sunt calzi, se pot trece si printr-o glazuta alba: se bate un albus de ou, bine de tot, pana se incheaga, adaugand din cand in cand putin zahar pudra, apoi sea glazureaza biscuiteii cu el)
Biscuiti De Unt(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7357) Zaharul, untul si galbenusurile se bat spuma, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine aluatul obtinut. Se da putin la rece apoi se dau forme diferite cu sablonul, se fac gaurele cu furculita si se ung cu albus. Se dau la cuptor aprox 10 min la 200°
Ps: se poate adauga si putina cacao, poti folosi in loc de zahar vanilat, vanilie adevarata, si ii poti orna cu nuci pisate sau alune.
Fursecuri cu stafide I(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2958) Se bat spuma ouale cu mierea si se adauga praful de copt, uleiul, zaharul vanilat, romul si se amesteca bine, totul, timp de 5-6 min. Se pune apoi faina cate putin, ca sa nu se faca cocoloase, si la urma se adauga stafidele. Se ia din compozitie cate o lingurita si se aseaza pe o tava de copt unsa, la distante de 4-5cm. Se coc la foc mic pana cresc si se rumenesc usor. Se scod din tava calde cu un cutit flexibil.
Fursecuri cu stafide II(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2934) Untul (sa fie moale, nu direct din frigider) se freaca cu zaharul. Apoi se adauga pe rand cate un ou si se freaca bine, bine in continuare. Se adauga faina si stafidele. Se pun pe hartie speciala de copt. Atentie! Trebuie puse in tava la distanta mai mare intre ele pentru ca se lasa la copt, compozitia fiind moale. Dupa ce le scoateti din cuptor sa nu le puneti calde unele peste altele ca sa nu se lipeasca (dupa ce se racesc nu e nici o problema).
Cornulete cu nuca (putisoare)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5696) Se face un aluat din margarina, nuca macinata, zaharul si faina. Framantati cu faina pana se face tarisor, se poate modela si nu se mai lipeste de maini. Formati niste cornulete cam ca niste banane in miniatura, cam cat un deget mic usor indoit. Puneti in tava unsa cu margarina si pudrata cu faina, se coc la foc potrivit pana incep sa se rumeneasca usor. Cat sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.
Fursecuri fine cu miez de nuca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5342) Incingeti cuptorul pana la 180 grade. Amestecati faina cu miezul de nuca macinat, margarina, galbenusurile si zaharul pudra. Modelati bilute de dimensiunea unei nuci, presati-le apoi faceti-le cate o mica adancitura in centru. Aranjati fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei). Umpleti fursecurile cu putin gem, apoi lipiti cate o jumatate de miez de nuca pe fiecare dintre acestea. Dati-le 10-12 minute la cuptor, lasati-le sa se raceasca. apoi presarati-le cu zahar pudra.
Carapace cu nuci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2201) 1. Framantati margarina cu zaharul, oul, miezul de nuca, faina si sarea. Dati aluatul 60 minute la frigider. 2. Incingeti cuptorul pana la 180grade. Intindeti aluatul pana ajunge la grosimea de ½ cm. Decupati discuri de aluat (cam 4,5 cm diametru). Asezati-le la distanta unul de celalat, pe o tava unsa cu ulei si dati-le 15 minute la cuptor. Lasati-le sa se raceasca. 3. Amestecati restul de margarina cu zaharul, miezul de nuca, dulceata si romul. Ungeti jumatate din fursecuri cu umplutura, apoi acoperiti-le pe fiecare cu alt fursec. Topiti ciocolata, amestecati-o cu frisca, ungeti carapacele cu acest amestec si asezati deasupra fiecareia cate jumatate de miez de nuca. Dati-le cu putin zahar pudra.
Num plus ultra(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2253) aluatul: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare, se intinde pe masa, se taie cu paharelul si se pune pe tava unsa. Pe deasupra se pune un strat de gem si se da la cuptor pana sunt pe jumatate coapte apoi se adauga crema
Crema: albusurile se bat tare (spuma), se adauga zaharul apoi nucile. Compozitia se pune deasupra stratului de gem si se pun la cuptor.
Pâte à gaufres(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2767) Din ingredientele enumerate mai sus se face un amestec omogen. Pentru copt se foloseste gaufrier-ul.
Biscuiti cu nuci sau fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2531) Galbenusurile se freaca cu unt si zahar pudra pana se obtine o crema.Se adauga albusurile batute spuma tare si faina amestecata cu un plic de praf de copt.Se ia cu lingura din compozitie si se pune pe tava tapetata cu hartie.Se presara cu nuci,stafide sau fructe confiate taiate bucati. Se coc 15 min la foc potrivit.