Gulas unguresc(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7883) Ceapa taiata se pune la calit, dupa ce s-a calit se adauga carnea, se amesteca si se mai calesc putin impreuna. Se adauga paprika se amesteca si se adauga apa (depinde cum doresti sa iti iasa scazuta sau ca o ciorba), se pune o foaie de dafin si chimen si se lasa sa fiarba (daca nu vreti sa ramana chimenul il puteti pune intr-un saculet din tifon si la sfarsit il scoateti). Cind carnea este aproape fiarta se adauga morcovul, patrunjelul si dupa vreo 10-15 minute si cartofii. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este moale.
Ciulama din carne de vita(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7085) Se prajeste carnea taiata cubulete(latura 2,5 cm)intr-o tigaie mare, in unt la foc mic, vreo 5 minute. Se adauga morcovii, ciupercile si ceapa si se lasa pina cand ceapa s-a inmuiat. Intr-un bol se amesteca smantina si faina. Se adauga laptele si ketchup-ul. Se fiebe pina ce sosul ajunge sa se ingroase. Se mai mentine la foc mic (sub punctul de fierbere ) inca 5 min. Se adauga zeama de lamaie si condimentele, dupa gust.
Mancarica de carne cu lamaie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1670) Carnea de vitel se pune la prajit intr-o tigaie. Cind s-a prajit pe toate partile se adauga un morcov taiat rondele, o ceapa tocata marunt, o telina rasa, 2-3 frunze de dafin, un pic de mujdei de usturoi amestecat cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se stinge cu vin alb. Se lasa sa fiarba pana se evapora vinul apoi se adauga 2-3 linguri de bulion si un pic de patrunjel verde.
Pulpa de vita cu sos de vin(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6981) Se bate carnea ca pentru snitele (mai subtire). Intr-o cratita (in care se va pregati mincarea) se pune uleiul si snitelele. Se tin la foc potrivit (cam 5-6 minute) pana se albesc ( intorcindu-se pe o parte si pe alta). Apoi se adauga ceapa taiata pestisor si cate un pic de apa, numai cat sa aiba unde fierbe ingredientele. Cind carnea este aproape fiarta (pe treisferturi) se adauga vin alb, in care s-a desfacut pasta de tomate (cam 1 lingura daca este groasa). Se lasa apoi sa fiarba (cam 15'-20' la foc mic) si se adauga piper si cimbru. Carnea devine foarte frageda, iar ceapa aproape nici nu se mai cunoaste (iese un sos gros).
Escalop de vita foarte fraged(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5910) Se amesteca carnea cu condimentele si cu putin pesmet. Se fac niste cocoloase mai mari putin decat o nuca. Se turtesc intre palme sau intre 2 folii de plastic, cam de 1 cm grosime. Se dau prin oul batut, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins.
Tocanita de vitel(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1890) Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se taie carnea in bucatele, se da prin faina si se prajeste. Se toarna peste ea vin alb, si dupa ce a dat un clocot, se toarna un polonic de supa de carne. Se condimenteaza, se acopera vasul si se lasa sa fiarba. Se oparesc 5 min. fasolea si castrvetii taiati felii, apoi se pun peste carnea fiarta si se mai lasa pana devin fragede.
Gulas cu zdrente(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3409) Carnea, de preferinta suculenta (piept, rasol), se taie in cuburi de 1,5-2 cm. Ceapa maruntita se prajeste in unsoare pana devine aurie. Micsorand focul sub cratita, adaugam paprika, amestecam, punem imediat carnea, se pune sare si continuam prajitul. Dupa evaporarea lichidului se adauga chimionul, usturoiul zdrobit si putina apa, continuand - sub capac - fierberea inabusita, la foc molcom. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp se taie cartofii (soi ferm), ardeiul gras si rosiile in cubulete de aproximativ 1 centimetru. Pentru "zdrente": dintr-un ou, sare si 80 g faina se framanta o coca tare, se intinde pe planseta o foaie de cca. 1 mm grosime si se rupe, apoi, in bucatele neregulate, cat unghia de mare. Cand carnea este aproape gata si zeama s-a evaporat, adaugam cartofii si asteptam pana devin sticlosi. Atunci se completeaza cu zeama de oase, cu rosiile si ardeii. Se fierb impreuna adaugand si "zdrentele". Se mai completeaza la sfarsit cu zeama de oase si se verifica condimentatia.
Gulas cu vita si ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5850) Ceapa se taie pestisori, se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste ceapa pana devine sticloasa, se adauga boiaua de ardei. Apoi se adauga cuburile de carne, pasta de rosii si supa. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic cam 1 ora. Se curata ciupercile si se taie felii,iar prazul se taie rondele. Se adauga la mancare si se mai continua fierberea inca 1/2 ora. La sfarsit se adauga patrunjel fin tocat.
Gulas ca la Szeged(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4126) Ceapa se taie pestisori, iar usturoiul feliute. Se pune uleiul/untul la incins si se adauga carnea sa se prajeasca, se adauga sarea, piperul, chimenul, ceapa si usturoiul, ardeiul taiat fasii, boiaua si pasta de tomate. Se lasa la foc mai mic si se adauga supa, apoi frunzele de dafin si se lasa cam o ora sa fiarba, dupa care se aduga varza murata si se mai lasa inca 30 min. la foc mic. La sfarsit se dauga smantana amestecata cu o lingura de faina.
Rosii cu carne de vita(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3574) Carnea se taie bucati. Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 10ml apa. Ceapa se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Faina se cerne. Usturoiul si patrunjelul se taie marunt Carnea se sareaza si se inabusa in 100g untura sau ulei cu 100ml apa, impreuna cu ceapa, usturoi si sare. Se adauga faina dizolvata in 50ml apa rece si pasta de tomate. Se completeaza lichidul necesar fierberii cu apa fiarta (2l) si se continua fierberea, 2 ore Rosiile se asaza intr-o tava cu untura sau ulei(50g) si putina apa(50ml) si se introduc la cuptor, timp de 10 min. Cand carnea este fiarta, se adauga rosii, piper, zahar si se continua fierberea 5-10 min la cuptor.