Galusti cu prune I(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2410) Se fierb cartofii in apa cu sare si fierbinti se zdrobesc adaugandu-se si untul apoi se lasa la racit. Cand sunt reci se amesteca cu galbenusurile si cu faina se framanta si se fac galustele, cu jumatati de prune in mijloc, care se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita. Se fierb cca. 20 de minute apoi se scurg si se tavalesc prin gris (pesmet) prajit in unt sau ulei. Eu le fac cu gris si il prepar astfel: intr-o tigaie incing untul, pun grisul si amestec pana se rumeneste apoi pun putina apa rece si il las pe foc pana se umfla bine.
Prajitura cu piersici(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 9285) Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se amesteca pana ce compozitia devine tare. Galbenusurile, apa, uleiul si zaharul vanilat se amesteca bine apoi se adauga peste albusuri si se omogenizeaza dupa care se adauga faina si praful de copt. Cand faina e incorporata, compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pt. 30-40min. Blatul se lasa la racit apoi se insiropeaza cu compot de piersici sau sirop(apa, zahar, zahar vanilat). Peste se adauga feliute subtiri de piersica(decojita) din compot sau cruda. Feliutele se asaza una langa alta. Deasupra se pune gelatina.
Prajitura cu fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3257) Blatul: Se amesteca zaharul cu paharul de lapte si cu uleiul paina devine o crema albicioasa iar zaharul trebuie sa fie topit. Se adauga vanilia, o lingura de lamaie, coaja de lamiie si se pune faina treptat si ouale(1 lingura -2 de faina, un ou... alternati) pana le cuprindeti pe toate. Se pune praful de copt stins cu otet (stins=se pune praful intr-o ceasca si deasupra se pune otetul..se va forma o spuma..amestecati bine si turnati-o in compoozitie) si praful de sare. Crema trebuie sa fie moale, nu apoasa, dar nici rigida..sa fie ca o maioneza, ca o smintina.. daca e prea apoasa mai puneti putina faina. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna blatul si se niveleaza prin miscarea tavii stinga –dreapta. Deasupra se pun fructe (visine sau cirese) fara simburi sau caise /piersici..caisele in jumatati, piersicile felii...caisele se pun cu coaja inspre blat. Se da la cuptor penteu 40-45 min.
Prajitura cu fructe (2)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2579) Se spala fructele si se pun la scurs. Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga zaharul si se bat pana devin tari. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si 3 linguri de faina. Compozitiile se amesteca si se adauga restul de faina in ploaie. Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se adauga fructele ~ la 1cm distanta unele de altele. Se coace 45 min la 180. Se taie dupa ce s-a racit.
Clarfoutis cu Kiwi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3074) Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se pun ouale si galbenusurile in bolul unui robot de bucatarie, se adauga faina, smantana si romul. Se mixeaza pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Se adauga vanilia si coaja rasa de lamaie si se amesteca cu o spatula. Se decojesc fructele de kiwi si se taie in rondele cu o grosime de jumatate de centimetru. Se unge cu unt un vas de portelan ars. Se toarna un strat subtire din compozitia cremoasa, deja preparata. Se adauga un strat de kiwi si se continua pana la epuizarea ingredientelor, ultimul strat sa fie de rondele de kiwi. Se introduce vasul in cuptor si se lasa la copt aproximativ 30 de minute, pana cand prajitura se rumeneste.
Prajitura insiropata cu mac si pere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3741) Se bate margarina/untul cu zaharul si un plic-doua de zahar vanilat (depinde de cit de dulce iti place). Cind e spuma se adauga alternativ cite o lingura de faina, una de mac, una de lapte, pina se termina ingredientele. Compozitia nu iese prea tare, cam ca un chec normal. Se curata de coaja 2-3 pere, se taie felii destul de grosute si se asaza in tava unsa si tapetata (poate avea orice forma, chiar si o forma de chec e ok). Se stropeste deasupra cu sirop de zahar sau cu sucul, daca folosesti fructe, din compot. Se toarna deasupra aluatul si se da la cuptorul deja incins timp de 35-40 minute, sau pina cind s-a rumenit. Se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna.
Tarta lenesa cu fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2740) O intinde foaia in tava si se coace putin, cit sa se albeasca aluatul. Se pun fructele taiate pe foaia. Se prepara o crema cu telul din toate ingredientele ramase (se mai poate parfuma putin cu vanilie, rom, scortisoara, amaretto, alt lichior, in functie de ce aveti la indemina). Crema se toarna peste fructele din tava si totul se da la cuptor 20 - 30 de minute.
Fructele pot fi de un fel sau amestecate. Se poate folosi combinatia galben – rosu.
Tarta cu fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2515) Albusurile se bat spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile. Se adauga un pahar de ulei si faina alba. Se tapeteaza tava cu margarina/unt sau ulei peste care se pune un pic de pesmet/gris si se toarna compozitia si peste ea se presara ce doresti : felii de caise/visine/cirese/felii de mere/ananas . Lasi totul la cuptor cam 30 minute la foc de 1/3 (la gaz).
Tarta cu fructe (2)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3342) Se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul, 1 praf de sare, se aduga uleiul, laptele, faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma( unsa) de tarta si se da la cuptor la foc potrivit 10 min. Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma, se insiropeaza( dar nu foarte mult) se aseaza fructele si peste ele se toarna gelatina alba sau rosie in functie de culoarea fructelor. Inainte de a aseza fructele se poate pune si o crema de vanilie si peste ea pun fructele. Blatul este foarte pufos.
Tarta cu fructe din compot(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6382) Pachetul de unt se aseaza in tava in strat uniform, apoi se aseaza fructele din compot ( piersicile le asez cu cu partea convexa in unt ) dupa care se toarna comopzitia facuta din oua si faina, ca la blatul de tort. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza pe rind galbenusurile si apoi cite o lingura de faina.
Cind este coapta, nu se rastoarna imediat din tava, se lasa sa se inchege bine cu untul topit. Se poate rasturna pe un platou cand este calduta. Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca si se da la frigider.