Amestecul de perisoare - 500 g carne tocata amestec (porc cu vita) daca nu gasesti merge mai bine porc decat vita -1 ou crud -1 ceapa mica/medie tocata marunt -1 legatura marar -1 lingura varfuita cu orez -piper, sare
Legumele pentru ciorba: -ceapa -morcov -albitura -ardei verde si rosu (daca ai) -suc de rosii sau bulion -bors -verdeata (leustean sau patrunjel)
Mod de preparare:
Carne tocata amestec (porc cu vita) preferabil, daca nu gasesti merge mai bine porc decat vita. Amesteci 500 gr carne tocata cu un ou crud, o ceapa mica/medie tocata marunt, o legatura de marar, o lingura varfuita cu orez, piper, sare. Fierbi legumele tocate marunt : ceapa, morcov, albitura, ardei verde si rosu (daca ai), cand sunt fierte adaugi rosii cubulete sau suc de rosii, bulion, ce ai..., dai focul mic si pui perisoarele in timp ce zeama clocoteste usor. Pe ele le formezi cu mana uda rotunjoare, cat vrei de mari. Acoperi cu capac si le lasi sa fiarba vreo jumatate de ora. Eventual le incerci, orezul trebuie sa fie fiert. Cand sunt fierte adaugi bors dupa gust si leustean tocat marunt (merge si alt fel de verdeata daca vrei..gen marar amestecat cu patrunjel, de exemplu) si mai dai un clocot. Pofta buna! PS Este excelenta si cu zeama de varza in loc de bors. In acest caz ai mare grija la cata sare pui in apa la inceput sa nu iasa prea sarata! Mult succes si sa ne spui cum a iesit!