Ciorba de perisoare
Sunt sigura ca s-a scris pe undeva de cum se face aceasta ciorba, dar as vrea sa stiu cum o faceti voi.Eu nu am facut niciodata si sotului meu ii place tare mult, si as vrea sa ii fac o surpriza de Revelion si poate as incerca sa fac, daca nu e foarte complicata.
Astept sfaturi si retete de la voi.
Va multumesc anticipat
Raspunsuri
nematics spune:
pai aici scrie cam tot:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11454
si
http://www.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=131&CategoryID=18
tocmai incercam sa-mi reimprospatez si eu memoria si am dat de limkurile astea
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"
inaioana spune:
Eu sunt mare specialista in ciorba de perisoare asa ca iti scriu reteta mea.
Carne tocata amestec (porc cu vita) preferabil, daca nu gasesti merge mai bine porc decat vita. Amesteci 500 gr carne tocata cu un ou crud, o ceapa mica/medie tocata marunt, o legatura de marar, o lingura varfuita cu orez, piper, sare.
Fierbi legumele tocate marunt : ceapa, morcov, albitura, ardei verde si rosu (daca ai), cand sunt fierte adaugi rosii cubulete sau suc de rosii, bulion, ce ai..., dai focul mic si pui perisoarele in timp ce zeama clocoteste usor. Pe ele le formezi cu mana uda rotunjoare, cat vrei de mari. Acoperi cu capac si le lasi sa fiarba vreo jumatate de ora. Eventual le incerci, orezul trebuie sa fie fiert. Cand sunt fierte adaugi bors dupa gust si leustean tocat marunt (merge si alt fel de verdeata daca vrei..gen marar amestecat cu patrunjel, de exemplu) si mai dai un clocot. Pofta buna!
PS Este excelenta si cu zeama de varza in loc de bors. In acest caz ai mare grija la cata sare pui in apa la inceput sa nu iasa prea sarata!
Mult succes si sa ne spui cum a iesit!
Ioana 19 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
olim spune:
Draga inaioana, multam pentru raspuns.
Am sa incerc maine reteta ta.Sunt sigura ca va iesi.
Maine promit sa scriu cum a iesit.
Multam inca o data.
IoanaM spune:
Eu am conservat in toamna tarhom in otet, pe care il folosesc la acrit ciorba de perisoare. Pun o ramurica-doua de tarhon in supa, si un pic de otet, o lingurita, poate doua.
E super delicioasa!
Rufus spune:
Cu tarhon, dreasa cu smantana, mananc in Ardeal.
Mai mult imi place insa cu zeama de varza. E o nebunie!
http://community.webshots.com/user/tora97
olim spune:
Pana la urma nu am mai facut nici o ciorba, dar sigur o voi face saptamana viitoare.
Promit sa va scriu cand o sa o fac.Cred ca reteta lui inaioana e .
Sa aveti un an nou fericit si toate dorintele sa vi se indeplineasca in noul an.
LA MULTI ANI