1,5 kg carne de vaca 20 shallot ( ceapa mica, speciala) un ardei rosu si unul galben cartofi galbeni (yukon) iaurt, suc de lamaie, papaya verde pentru a marina carnea seminte de chimion, mustar, turmeric, ienupar si ardei rosu pisat.
Mod de preparare:
Carnea se marineaza vreo ora intr-un sos facut din iaurt, suc de lamaie si fruct de papaya verde (papaya verde contine papaim, un fragezitor de carne). Daca nu gasiti papaya, puteti folosi meat tenderizer (fragezitor de carne) acre contine acest papaim). Carnea de vaca, frageda, se taie felii lungi de 5 cm, late de 3cm si se lasa la fiert in oala sub presiune o ora sau pana sunt aproape gata. Apoi se adauga vreo 20 de shallot (ceapa mica cu gust special), ardei rosu si galben taiat julien si cartofi galbeni (yukon). Dupa 20 de minute se pot adauga condimentele care sunt un amestec de : semintze de chimion, mustar, turmeric, ienupar (poti cumpara direct curry) si ardei rosu pisat. Se lasa pana cand carnea se desface usurel in fasii cand o atingi cu furculita.
Mod de servire:
Se serveste peste orez basmati (din ala alungit). Inainte de a lua orezul de pe foc, se ia o cantitate infinitezimala de pudra de sofron se aduga citeva linguri de apa, se amesteca bine si se presara peste orez, nu uniform, asa la intimplare, se rascoleste orezul cu furculitza cit sa iasa frumos inspicat cu galben.