1 pui de aprox 1kg 4 lingurite piper negru 5 lingurite frunze coriandru proaspat tocat (io il cam sar, ca nu am mereu) 1 lingurita Garam Masala (condiment indian - parti egale de scortisoara, chimen si piper, pisate si amestecate) 6 catei de usturoi taiati felii subtiri 4 linguri de ulei 2 linguri suc de lamaie 4 cepe mijlocii, tocate marunt 4 rosii mari, tocate marunt 120 ml iaurt
Mod de preparare:
1. se curata si se taie puiul in 8 bucati. Se bate iaurtul si se amesteca cu piperul, jumatate din usturoi, sucul de lamaie si sare dupa gust. Se amesteca bine si se pune carnea - se lasa la marinat cel putin 30 min. 2. incingeti uleiul intr-o cratita mai mare si caliti ceapa pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul ramas si caliti pana devine ceapa brun aurie. Puneti rosiile si lasati pe foc amestecind mereu, pana se separa grasimea pe marginile cratitei. 3. adaugati bucatile de carne si marinata si lasati sa fiarba 4-5 min, amestecind mereu. Puneti 250 ml apa si lasati sa fiarba pana da in clocot. Se lasa pe urma la fiert la foc mocnit, amestecind din cand in cand, pana se fragezeste puiul. Potriviti de gust si presarati Garam Masala