Crema de zahar ars: 1 litru lapte, 8 oua, 8linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat, 4-5 linguri zahar pentru ars
Blat: 6 oua, 6linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina, coaja de lamaie rasa, esenta rom, praf de copt.
Mod de preparare:
Crema de zahar ars: 1 litru lapte, 8 oua, 8linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat, 4-5 linguri zahar pentru ars. Se face crema, dupa cea mai banala reteta, asa cum o face toata lumea
Blat: 6 oua, 6linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina, coaja de lamaie rasa, esenta rom, praf de copt. Se bat galbenusurile cu zaharul si praful de copt, apoi se adauga faina, uleiul, lamaia si albusurile batute spuma.
Crema de zahar ars se baga la cuptor si, cand este inchegata (spre gata), se toarna deasupra compozitia pentru blat. Totul sta la foc mic, blatul se incearca cu scobitoarea. Cand e gata, se pune in pod la rece, pana a doua zi. Cine n-are pod, in frigider. A doua zi, se intoarce vasul invers, cu blatul in jos si crema deasupra. Evident, se stropeste cu sosul care ramane extra in vas. Daca mai apuca (aseara fetele ii dadeau tarcoale ca leii in jurul unui pom in care un leopard a urcat o gazela), se si orneaza fiecare cum se pricepe.
Tora a folosit o cratita, insa se face bine in tava de prajituri (nu alea de cuptor) cu pereti mai inalti. Este o delicatesa.