cam 800 grame de faina (puneti vreo 650-700 apoi framantati si vedeti cum se simte la mana) 150g untura 100 g unt + aprox. 200 g unt topit 3-4 linguri de zahar pudra 8 linguri de smantana (nu am avut si am folosit iaurt Cedra de bivolita de la Napolact)
Mod de preparare:
se amesteca bine toate intr-un aluat moale si matasos (nu glumesc, exact asa se simte la mana :) ). se
imparte in 4 si din fiecare parte se intinde o foaie dreptunghiulara, nu subtire! de vreo 0,5cm minim. se unge
foaia cu unt topit din belsug, se ruleaza si se dau cele 4 suluri la frigider. se lasa vreo 2-3 ore. se scot apoi
sulurile, se taie felii de vreo 2 cm si se intind. se ruleaza, cu rahat sau gem sau nuca inauntru. se dau la 180
de grade - eu am pus vreo 160 ventilat ca faceam cate 2 tavi odata.