225g morcov ras 185g faina cu agent de crestere 15g faina de porum foarte fina 150ml ulei de floarea soarelui 3 oua 115g zahar din fructe 1 lingurita extract de vanilie coaja rasa de la 1 portocala putina scortisoara (optional) Pentru topping:
500g de Quark (branza degresata moale) coaja si sucul de la 1 portocala mare
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160°C si se pregatesc 12 forme de cupcakes (briose).
Intr-un castron mare, amesteca zaharul, uleiul si ouale, pana compozitia devine pufoasa. Incorporeaza apoi faina treptat, coaja de portocala, scortisoara, morcovul ras si extractul de vanilie.
Folosind o lingura umple formele de briose pe trei sferturi si lasa-le in cuptorul incins timp de cca 30 de minute. Cand sunt gata se lasa la racit pe un gratar de sarma.
Pentru topping, se adauga coaja rasa si sucul de la portocala in Quark si se amesteca bine, daca e nevoie mai adauga putin zahar pudra.
Pune cate o lingura de topping pe fiecare briosa si garniseste cu putin morcov ras.