3 oua, 150gr.zahar,40gr.unt,300gr.faina,200gr.smintina groasa,coaja rasa de la 2 portocale ,1 plic zahar vanilat,1 plic praf copt. pt jeleu:1 plic budinca de vanilie,400 ml.suc portocale , 3 linguri zahar, coaja de portocala confiata(daca sucul este cumparat , va fi probabil indulcit , asa ca veti jongla cu cantitatea de zahar -dupa gust!)
Mod de preparare:
Pt jeleu:se pune sucul de portocale la fiert, se adauga praful de budinca , zaharul, coaja de portocala, se lasa pina se ingroasa si apoi se da la o parte , la racit . Ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de portocale , se mixeaza pina devin ca o crema consistenta , se adauga untul topit smintina , faina amestecata cu praf de copt. O forma de muffins se unge cu unt si se tapeteaza cu faina , sau se folosesc hirtii speciale , si se pune in fiecare forma o lingura de aluat , apoi o lingurirta de jeleu , care se adinceste un pic in aluat, si deasupra , se mai pune inca un pic de aluat.Se coc la cuptor, la 180 grade celsius (cuptorul sa fie incins inainte), cam 20 minute. Se lasa la racit , se pudreaza cu zahar pudra , si se mai pune deasupra putin jeleu.
Mod de servire:
Se servesc ca desert, pentru copii , sau se savureaza linga o cana de cafea!