2 oua , 150gr.margarina, 150 gr.zahar, 2 lamai , 225 gr faina 2 linguri amidon, 1 lingurita praf de copt, o jumatate lingurita bicarbonat, 125 gr.zahar pudra(pt glazura)
Mod de preparare:
Se separa ouale ,se mixeaza galbenusurile cu zahar si margarina.Se spala lamaile, se storc (2 linguri se pun deoparte pt.glazura), si se pun impreuna cu coaja in compozitia de ou. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul , amidonul si se inglobeaza si aceasta in compozitia de ou, se adauga albusurile batute spuma. Cuptorul se incinge la 200 grade. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava , de muffins(sau se folosesc hirtiile speciale) si se pune aluat in 2 treimi din fiecare forma. Se coc cam 20-25 minute . Se face o glazura din cele 2 linguri de lamaie si zaharul pudra , si se toarna peste muffins , cind acestea sint reci .