•3 foite de gelatina (alba) •200 grame de zahar •1 betisor de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat) •250 grame de frisca •400 ml de iart gras (de preferinta grecesc sau bulgaresc) •o cantitate de pepene rosu - depinde cat de mult vreti sa ornati •2 crengute de menta
Mod de preparare:
Lasati foitele de gelatina - 5 minute in apa rece. Radeti cu varful unui cutit batonul de vanilie. Puneti intr-o tigaie, la incalzit, 100 ml de frisca si 100 grame de zahar. Adaugati si batonul de vanilie si lasati sa fiarba incet - timp de 15 minute. Opriti focul si scoateti batonul de vanilie. Adaugati gelatina la acest amestec si amestecati. Lasati apoi sa se raceasta tot amestecul cu cateva grade. Amestecati iaurtul cu amestecul vanilat pe care tocmai l-ati pregatit si adaugati apoi si restul de frisca.
Rezultatul (pe cat posibil mai omogen) trebuie apoi impartit in formele in care se va servi panacota. Apoi, cupele trebuie sa se raceasca si sa se intareasca la frigider 3 ore. Pregatiti apoi o cantitate de cubulete de pepene rosu. O jumatate din cantitate puneti-o la rece iar jumatate din puneti-o in mixer pana se face suc iar apoi puneti lichidul la incalzit intr-o tigaie impreuna cu restul de zahar.
Dupa 3 ore, scoateti scoateti panacota din forme, si turnati sucul de penene, si ornati cu alte bucatele de penepe. Puteti sa adaugati si cateva frunze de menta, pentru impresie artistica.
Mod de servire:
Dupa 3 ore, scoateti scoateti panacota din forme, si turnati sucul de penene, si ornati cu alte bucatele de penepe. Puteti sa adaugati si cateva frunze de menta, pentru impresie artistica.