SPAGHETTI ALLA CARBONARA, RETETA A LA ROMANA(ORIGINALA)
Reteta:
SPAGHETTI ALLA CARBONARA, RETETA A LA ROMANA(ORIGINALA)
Numar portii:
4
Ingrediente:
PENTRU SOS: COSTITA AFUMATA TAIATA BASTONASE(150 DE GRAME), UN SFERT DE CEAPA, ULEI DE MASLINE(CIRCA 2 LINGURI PENTRU FIECARE PERSOANA, PUTINA BOIA IUTE, 2 OUA. SPAGHETTI- 80-100g PENTRU FIECARE PERSOANA, 2 LINGURI DE PARMEZAN RAS.
Mod de preparare:
SE INCEPE CU PREPARAREA SOSULUI.SE CALESC IN ULEIUL DE MASLINE CEAPA TAIATA MARUNT, COSTITA SI SE ADAUGA BOIAUA. SEPARAT SE BAT OUALE CU PUTIN PIPER, INTR-UN VAS MAI MARE, IN CARE ULTERIOR VOR INTRA SI PASTELE.DUPA CE S-AU CALIT SE ADAUGA PUTINA APA SI SE LASA SA FIARBA UN PIC, ASTFEL INCAT COSTITA SA SE INMOAIE. SOSUL TREBUIE SA CONTINA SI APA IN MOMENTUL CAND SE DAU LA O PARTE DE PE FOC. SE FIERB PASTELE"AL DENTE" SI SE RASTOARNA PESTE OUALE BATUTE, AMESTECAND. SE ACOPERA PENTRU 2 MINUTE CU UN CAPAC ASTFEL INCAT OUALE SA SE COACA CU CALDURA PASTELOR.APOI SE TOARNASOSUL DEASUPRA SI SE AMESTECA TOTUL . DEASUPRA SE ADAUGA 2 LINGURI DE PARMEZAN RAS SI SE SERVESC FIERBINTI.