200g ciocolata neagra 2 linguri Tia Maria sau Kahlua (lichior) 3 linguri cafea 3 oua 2 linguri zahar cacao sau ciocolata rasa pentru decor (optional)
Mod de preparare:
1. Pune ciocolata, lichiorul si cafeaua intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta la randul sau asezat pe o tigaie cu apa care fierbe la foc mic. Se amesteca compozitita pana se topeste, iar apoi se lasa la racit 5 minute. Intre timp, amestecaa galbenusurile cu zaharul bine de tot, iar cand s-au transformat intr-o crema adauga ciocolata racita.
2. Bate albusurile spuma, iar apoi cu o lingura de metal incorporeaza-le cu grija in amestecul de ciocolata. Compozitia rezultata se imparte in 4 pahare si se lasa la frigider cel putin 2 ore.
3. Se servesc pudrate cu cacao sau ciocolata rasa (fructe, piscoturi sau frisca dupa preferinta).
Va dorim Pofta Buna
Mod de servire:
Se servesc pudrate cu cacao sau ciocolata rasa (fructe, piscoturi sau frisca dupa preferinta).