623 grame smantana grasa (impartita in 283 si respectiv 340 grame) 250 ml lapte 1 betisor de vanilie 3 oua 2 linguri zahar pudra, dupa gust
Mod de preparare:
Se amesteca 340 grame smantana, laptele, vanilia, si se incalzeste la foc mediu, luand compozitia la o parte exact inainte de a incepe sa fiarba. Se acopera si se lasa 15 minute.
Se bat bine ouale cu zaharul, apoi treptat se toarna compozitia de lapte. Amestecand constat se aseaza pe foc pana cand se ingroasa, dupa care se indeparteaza de pe aragaz si se amesteca in continuare pana se mai raceste si ingroasa putin. Se serveste imediat.
Variatii:
Budinca de capsuni - se amesteca in blender o cana de capsuni, pana se formeaza un piure, apoi se incorporeaza in budinca preparata Budinca de banane - se amesteca in compozitia de budinca 1-2 banane facute piure Budinca de ciocolata - se amesteca in compozitia de budinca 100 grame ciocolata topita (cu 70% cacao)