Juniori de Iulie - August 2004 * (108)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristalina

Roxana, eu sunt sofer de duminica, singurul din familie. Ti-am zis, deja radeam isteric atunci cand mi-a zis nasul sa conduc pana in Grecia... Pai io am palpitatii cand mergem la Mamaia

"Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter.” (Mark Twain)

Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi



Noi am fost in Grecia cu masina, in Austria, am fost si pana la Duni tot cu masina. Clar ca e obositor si e ideal sa ai doi soferi. Desi la noi husband vrea sa conduca numai el si cand ajungem, se vaita de carcei la picioare. La bulgari e greu pentru ca e lung drumul si pentru ca au multe restrictii de viteza, in rest nu e asa complicatenie. Ca sa intelegeti, noi am facut toate calatoriil eastea cu un clio estate (care-i cat un clio 3 adica foarte mic, cred ca era boierie daca aveam un pasat sau altceva).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Asaaa...pana acum ma uitai la oferte...Nu exclud romania, cu fetele nu am trecut granita pana acum.
(insa eu la mamaia nu mai merg, am zis! ma omoara zgomotul din weekend!)
M-am uitat la Obzor/Bulgaria. A iesit un sejur de 8 nopti cu mic dejun si cina la 1000 de euroi (apartament de 2 dormitoare si sufragerie). Daca se aplica 25% reducerea pana la 31 ianuarie iesim la 750 de euroi... Ne-am scos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pana la urma trebuie sa incepi de undeva deci Obzor e clar mai bine decat Mamaia.

Eu prefer Grecia pe departe cu mancatul pe la taverne ma cam enerveaza sa intru in "tarc" la turci si sa zac 6-7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

unde ati fost in grecia? intreb de curiozitate ca noi in vara am fost in skiatos si daca ma uit in urma a fost una din cele mai nasoale vacante. m-a enervat hotelul din prima secunda , o camera intunecoasa pe care am platit o carutza de bani si de acolo mi s-a taiat firul. pana la plaja treceai o strada in curba si coborai un deal de scaieti, oraselul era o ingramadeala de kichuri, anul asta ii trag un 2 mai de dragul intalnirii cu prietenii ca asta e obligatoriu si restul o iau in lumea larga dar in Grecia nu ma intorc curand.Mai bine sfanta Mamaia , macar bagam si noi un club ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Buna dimineata!
Copilul meu a fost ieri macinat de o dilema la scoala......nu-si aducea aminte un vers dintr-o piese Voltaj , si asta l-a peocupat mai mult decat faptul ca si-a uitat acasa tema la mate si are de facut o groaza de exercitii in weekend.

Despre vacante...eu cred ca voi opta (din nou) pentru o vacanta linistita, all inclusive, la 4* la Albena. daca platim acum, ajungem foarte ieftin, cam 500 EURO 7 nopti. Ma seaca drumul, dar asta e...

Va doresc o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata!
Marina, noi cand am fost in Corfu ne-a placut teribil de mult. pacat de hotelul din Skiathos.... am vazut si comentarii placute de acolo, deci na. se mai intampla.
Robi, hihihihi. lucruri importante, nu gluma!!
o zi frumoasa sa aveti, iupi, e vineri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Buna dimineata,

Va uram si noi La Multi Ani si un An Nou cu sanatate, bucurii si impliniri alaturi de familii si prieteni.

Am intrat sa va mai povestesc despre noi, respectiv despre Mara mai mult. Cred ca eram datoare... De ultima oara cand am intrat am trecut prin diverse analize si examene medicale, respectiv a facut EEG, RMN, fundul de ochi si analizele de sange (de care eu ma tot temeam, ei, acum n-am mai avut incotro). RMN-ul a iesit ok, mentioneaza doar o usoara intarziere a mielinizarii substantei albe corespunzator cu varsta, analizele de sange au iesit de asemenea ok. La EEG doctorita de neurologie de aici din Sibiu a spus ca nu e rau rezultatul, desi ea ar "vedea ceva" (n-am avut un rezultat scris la EEG, doar aprecierile ei verbale, care au fost foarte vagi, la EEG Mara s-a cam miscat, iar asistenta cred ca i-a dat jos electrozii de vreo 3 ori si i-a pus din nou, pentru ca nu stateau nicicum pe parul Marei). Dupa toate aceste analize medicale, dr. neurolog a spus ca din punctul ei de vedere este o epilepsie foarte usoara si ca ar trebui sa incepem cu tratament, desi practic analizele nu au confirmat in nici un fel. Dupa fiecare rezultat zicea, mda, e bine, dar eu totusi cred ca a fost o criza epileptica. A pus diagnosticul doar dupa istoricul crizei si restul n-a mai contat. Medicul de familie, dupa acelasi aspect al crizelor, mi-a spus ca nu crede in acest diagnostic (medicul de fam are un copil cu tetrapareza spastica si zicea ca nu are incredere in nici unul din medicii neurologi din Sibiu si ca imi recomanda sa merg oriunde altundeva).

In tot acest timp, eu am inceput sa ma documentez personal pe tema asta. Consider ca am suficienta educatie astfel incat sa inteleg lucrari medicale, iar acolo unde nu inteleg sa caut informatia. In plus, asta fac in fiecare zi la jobul meu, respectiv lucrez cu articole stiintifice de ultima ora, pe un alt domeniu, e adevarat, dar sunt in stare sa parcurg un material si sa il inteleg. M-a ajutat foarte mult si faptul ca predau un curs de Sociologie medicala, asa incat aveam deja notiuni, n-am pornit tocmai de la zero. Asa ca am lasat Internetul si informatia de popularizare deoparte si am luat articole stiintifice straine, pentru ca in ro s-a publicat prea putin pe tema asta si am citit diverse: despre diagnosticul diferential al sincopei de diferite cauze cu criza epileptica, despre sincopa neurocardiogenica, despre protocoale de diagnosticare a crizei epileptice, despre artefactele care pot apare pe EEG, date epidemiologice si statistice despre sincope (cat % din crizele cu pierdere a cunostintei sunt in general de cauza cardiaca, epileptica, neurovegetativa, etc), practic tot ce mi-a cazut in mana sau am cautat pe tema asta. Vreo doua luni mi-am lasat articolele mele de sociologie de-o parte si am citit articole medicale. Citind, am descoperit ce aberatii imi spusese doctorita respectiva (nu vi le insir, e o lista lunga, dar unele sunt hilare de-a dreptul) si am mai descoperit cat de putin stiu doctorii pe unele domenii (zicea de exemplu ca personal ea nu crede in sincopele de cauza cardiaca )...

Stiu ca nu sunt medic, dar concluzia mea dupa tot ce am citit si dupa ce am reluat in minte de sute de ori, cred, cele doua episoade, este ca au fost lesinuri obisnuite, adica sincopa vasovagala, cu niste cauze clare de fiecare data.

In paralel cu cititul de articole si lucrari medicale stiintifice, am cutreierat forumurile dedicate epilepsiei si sincopelor, ca sa vad descrieri ale crizelor, publicate de parinti, sa-mi dau seama cat din aceste descrieri seamana cu ce a patit Mara. Doctorita zicea ca Mara ar avea o epilepsie usoara cu atacuri atonice (drop-attacks). Cred ca am vazut toate filmele de pe Youtube ale unor copii care sufera de asa ceva (parintii lor au publicat filme cu crizele copiilor) si este evident ca nu seamana cu ce s-a intamplat in cazul Marei.

Una peste alta, cititul asta m-a ajutat in primul rand pe mine sa ma linistesc. In plus Mara e chiar ok, nu va spun ca am urmarit-o cu ochi de vultur in toata perioada asta, dar e ok, fizic vorbind. Psihic sau psihologic e o alta poveste. Ea e un copil foarte sensibil. Ei bine, tot plimbatul asta pe la medici, faptul ca am povestit de mult ori despre cele doua episoade, plus stresul diverselor investigatii, toate astea au cam dat-o peste cap. Iar stresul a inceput imediat sa se vada in diverse forme (cosmaruri noaptea, diverse frici care inainte nu existau si acum exista, intrebari, etc). Eu am incercat sa fac experienta asta cat mai putin stresanta pentru ea, dar chiar si asa ea se resimte.

Cum stam acum? Intentionez sa-i fac si un control la inima, plus eco si EKG si tot tacamul, dar a si intervenit perioada sarbatorilor, plus stresul Marei, asa ca deocamdata am zis sa ne mai linistim putin. Eu am un prolaps de valva mitrala mostenit de la tatal meu, care de-a lungul timpului mi-a facut diverse mici probleme. Sanse sunt sa-l mosteneasca si ea. Am citit si despre PVM, si aici putem avea sincope, rar e adevarat, dar pot fi, asa incat merita sa facem acest control sa stim cum sta si aici. Medicul de familie zicea ca daca ar fi fost problema cu inima ar fi detectat pana acum la atatea auscultatii, plus ca ar fi avut si alte simptome, asadar nu crede ca ar fi asa ceva. Dar o sa-i fac totusi acest control.

Cam asta e povestea noastra (lunga).

Cu vacantele si scoala e alta poveste (tot lunga ), poate mai intru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Adela, imi pare bine ca Mara e ok
dea Domnul sa nu se mai repete nicioadata sincopele
si acu zi de scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mitzu, ma bucur ca v-ati putut linisti Multa sanatate la voi fara nicio problema ever.

Ce bine ca e vineri, yuhuuu !


Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Hello

Adela, ce bine e ca Mara nu are nimic grav...partea psihica, o poti usor-usor redresa. Am si eu buburuza mica foarte sensibila acasa la tot soiul de detalii externe, si ne trebuie manusi de catifea cu ea. Si la ea stresul s-a manifestat sub forma cosmarurilor si a unor frici nejustificate (ma tinea strans de mana si pe afara, la piata de ex cand trebuia sa-i dau drumul ca sa platesc produsele, se tine de poala bluzei mele, cand o intreba cineva ceva punea capul in piept si-mi spunea "hai, plecam?"). Am lucrat mult cu ea si a ajutat si faptul ca a crescut intre timp, s-a mai maturizat psihic. Initial am fost destul de speriata, ma gandeam ca are cv tulburari insa s-a dovedit ca e vb de temperamentul ei, de capacitatea de adaptare la noi stimuli, mai scazuta. Spre deosebire de Danu, care se integreaza oriunde foarte bine, relationeaza ok si relaxat cu adulti si copii deopotriva de orice varsta, ea e mai reticenta, desi cand era micuta, pana la 3 ani, ea era cea sociabila si descurcareata si el parea plangaciosul si stresatul.

nepotica mea are iar infectie urinara :(

Mergi la inceput