Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Din pacate si eu am auzit destule cazuri in Ro cand femeia, fiindca era sarmana sau nu cotizase suficient, a fost lasata sa nasca natural pana a murit fatul sau a fost nevoie de dislocat clavicula copilului sau alte chestii
Agnes, ce-i PDA, epidurala? Aia ar fi trebuit s-o aiba pregatita pacienta de acasa daca vroia asa ceva, iar eu eram pornita sa nasc absolut natural, fara nicio interventie medicamentoasa, cum citisem eu ca trebuie sa fie:)) Adevarul e ca nu cred ca am fost pregatita suficient psihic, altfel poate nu m-ar fi luat asa prin surprindere durerile alea infernale, n-o sa le uit veci, tot ce vroiam era sa le opreasca, sa m-adoarma dracului o data, nu pot sa uit ce binecuvantare a fost anestezia generala pentru mine:))

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.


Da, epidurala, nu-mi venea cuvintul cind am scris.
Of, clinica privata si pacienta vine cu anestezia de acasa, si-o cumpara de la farmacie ???
Dupa cum te stiu, imi dau io seama ca erai pornita pe natural 100% !
Sincera sa fiu, eu cind era vorba de nastere, inainte sa fiu eu gravida, mi-am inchipuit ca e ingrozitor, gravida fiind nu m-am gindit deloc la asta, la fata locului nu m-am mirat deloc ca e asa de rau (dar daca ar mai fi durat sau daca m-ar fi controlat la momentul potrivit, probabil ca as fi facut PDA).

Ce se mai practica aici este acupunctura in ultimele 6 saptamini inainte de termenul de nastere. Cica ajuta sa te deschizi mai repede !

Eu sincera sa fiu, alaptatul in primele zile mi l-am inchipuit mai usor. La mine laptele a venit bine abia dupa ce am ajuns acasa, cred ca a fost psihic pentru ca in spital nu ma simteam in apele mele. Am avut un bb sugacios gen ventuza care mi-a facut rani in primele trei saptamini. Compromisul facut de mine a fost suzeta, fara ea cred ca nu as fi reusit sa alaptez (paradoxal, nu ). Dupa cele 3 saptamini grele de inceput am fost prietena buna cu alaptatul, l-am practicat aproape 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Dada, asa stiam de la alte prietene care au nascut acolo, ca au discutat inainte cu medicul si care a decis pentru epidurala si-a cumparat trusa din timp:)) Dar eu nici nu am intrebat, poate aveau si acolo, nu m-a interesat, eu vroiam sa ma adoaaaarmaaaa:)) (oricum multzam lui Dumnezeu pentru clinica aia, eu sunt din Baia Mare totusi, zic merci ca avem asa ceva, conditiile au fost super, medicii sunt foarte tari iar preturile...hehe, ca de provincie)
In fine, eu eram nesigura cu ideea de nastere, citeam si pro-naturala, si contra (marturii nefericite) si pro-cezariana si contra si pe rand le dadeam tuturor dreptate:)) Decisiv pentru mine a fost si ce a zis mama mea: prima nastere a fost naturala dar a doua, cea cu mine, cezariana (se internase sa nasca natural, o desteapta din salon a inceput sa-i umple capul cu povesti:"vezi ca daca nu respiri nu stiu cum moare copilu', ca asa a patit si X etc) maica-mea, careia primul copil i-a murit la o luna, a intrat intr-o panica ingrozitoare, a zis ca ea nu naste fara cezariana. Medicul intai i-a zis ca nici vorba, n-are motive, dar n-o cunostea pe maica-mea:)) Cica intr-un final a zis "hai s-o operam, ca asta-i nebuna, i s-au oprit contractiile, cine stie ce dracu' pateste"
Asa...ca m-am lungit cu povestile de familie:)) Deci maica-mea a zis ca incomparabil a fost mai usor cu nastere naturala, ca dupa cezariana a fost disperata, cu dureri, plangea de ciuda ca abia putea sa ma ia in brate etc. Si atunci am zis ca daca-i asa rau cu cezariana, io nasc natural (nu m-am gandit ca atunci cand m-am nascut eu se practicau "fermoarele" verticale iar acum se practica niste incizii mici care se vindeca rapid). Dar deh, n-am reusit, asta este, chiar nu regret deloc, pentru mine cezariana a fost mana cereasca, satraiascalamultzani cine-a inventat-o. Sigur, stiu ca nasterea naturala, in pozitii naturale, fara medicamentatie etc e cea mai benefica mamei si copilului, cu teoria stau bine, dar daca practica nu mi-a iesit, asta e, foarte bine a fost pana la urma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Agnes, nu este vorba de nici o polemica, incerc sa inlatur ideile acestea care sunt izvorate din auzite de la unul si de la altul.
In strainatate nu se face cezariana la cerere din simplul motiv ca spitalele au o limita de X cezariene, e mai bine dpdv financiar sa se nasca natural decat prin cezariana.
Din acest motiv sunt din pacate cazuri in care nasterea naturala este impinsa pana dincolo de limite, lucru care nu este bun pt pacienta si nici pt copil.
In Romania cezariana se face la cerere pe banda rulanta daca paienta urmarita de medicul ei vrea, sau daca medicul recomanda asta din varii motive.
In cazul pacientelor care nu au medicul ei si vin la spital sa nasca cu cine este de garda NU se face cezariana la cerere, cezariana se face doar daca exista indicatie.
Si in momentul in care indicatia exista nu se sta pe ganduri.
Bineinteles ca fiecare a auzti de un caz in care copilul sau mama au avut de suferit, dar ce se intampla in culise e de cele mai multe ori total diferit fata de ce se povesteste mai departe.

Am citit pe diverse forumuri lucruri care mai de care mai stupefiante, incepand de la afirmatia unei doamne ca medicul X nu este bun deloc (in conditiile in care este unul dintre cei mai buni), ca o prietena de-a ei a fost la el acum 1000 de ani si a nascut un copil cu nanism, si asta 'precis' din cauza medicului care i-a prescris un medicament despre care ea presupune ca nu era bun), si culmea, ca dupa asta multe au spus 'bine ca ne-ai povestit, ca si eu voiam sa merg la el'.
Sau alta doamna care era efectiv ofuscata ca in Romania i s-a facut tuseul vaginal cu manusi nesterile, si cum sa faca cineva asa ceva. :)))))

Ca sunt peste tot in lumea asta cazuri care nu merg bine se stie si este normal, ca fiecare organism este altfel. Am avut o pacienta de 19 ani care a nascut pt prima oara un bebe de 3800, fara nici cea mai mica problema, si altele care erau la a 3-a nastere si au avut probleme. Travaliu pornit in acelasi timp la o primipara si o secundipara sau tertipara, a ajuns a doua pacienta la 8 cm si acolo s-a blocat, nu a mai avansat deloc , iar primipara a nascut inaintea ei.
Sau tot pacienta primipara la care teoretic dureaza travaliul minimum 8-10 ore, venita la ora 3 cu dilatatie de max. 2 cm, la ora 6 era la dilatatie completa.


ASta cu cezariana care se evita e poveste, se intampla sa fie probleme, evident, dar nu din cauza ca nu vrea nimeni sa faca cezariana asa cum ai spus.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Nu am reusit sa citesc tot din urma (dar imi voi face timp) insa vreau sa subliniez ca nasterea nu e declansata de dorinta copilului ci de corpul mamei (ca doar sunt si copii nascuti prematur care cu siguranta nu si-au 'dorit' ei sa se nasca cu 2 luni inainte de termen)
In Ro este adevarat ca e prea usoara permisa cezariana la cerere si poate unii medici prea usor decid ca e cazul de cezariana. Daca s-a impus la prima nastere nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme, iar la a doua... e discutabil. In alte tari se poate nastere naturala dupa ceza, la noi medicilor le este cam teama asa ca prefera sa spuna ca nu se poate. Oricum, avand in vedere ca nu tu ai cerut asa ceva nu cred ca ai de ce sa-ti faci mustrari de constiinta si gandeste-te ca poate tocmai astrele, 'destinul' copiilor tai au hotarat sa nasti asa, cine stie ce s-ar fi intamplat daca era naturala (asta ca sa incerci sa vezi si partea plina a paharului)
Incearca cu magneziu, odihna cat poti de mult ca sa treci de pasa asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si in Romania este posibila nasterea dupa cezariana, dar nu oricine este dispus din cauza posibilelor complicatii.

Cezariana in alte tari nu este facuta la cerere din cauze financiare, nu din alte motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

La mine a doua nastere a fost nastere spontana.
Sincer nu stiam ca exista asa ceva am auzit doar de avort spontan...
Duminica am fost linistita, in parc cu baiatul, ne-am dat in leagan, am mancat covrigei si ne-am plimbat. spre seara ma durea burta ...dar nu rau...ca si cand aveam crampe. La 12 noaptea m-am trezit pt pipi, la 1 la fel, la 2 aveam senzatia aia ca trebuie sa fac si nu-mi vine.
Mi-am trezit sotul si ne gandeam cum sa facem...sa ma duc pana la urgente singura cu masina, sa ma duca el si sa lasam baiatul singur in casa, sa chemam un taxi...atat ne-am invartit ca am ajuns la spital la 4.
Acolo dr de garda a zis ca nu nasc dar sa ma interneze sa ma tina sub observatie pana vine dr meu.
M-au dus sus la nasteri si mi-au monitorizat contractiile asistenta aia a zis "nu ai draga nici o contractie". si s-a dus probabil sa se culce...
Eu am crezuto...asta pt ca intradevar ce simteam eu nu era asa de dureros ca prima data. Si am stat acolo dupa ce a plecat asistenta cred ca 10 min si poc...s-a rupt apa...Am inceput sa urlu ca toata lumea dormea si mi se facuse frica... "sa vina cineva sa ma ajute!"
A venit repede o tipa draguta (mosa) si tanara, asistenta ciufulita si cu capsa pusa ca probabil nici nu reusise sa inchida bine ochii, si in urma lor un barbat micut. Moasa ma pune pe masa ginecologica sa-mi faca controlul cred in timp ce ma intreba cu cine nasc si sa-l sun pe dr. Atunci a venit a doua contractie...nu am vazut nimic dar l-am auzit pe barbatul micut in timp ce striga la moasa...prinde copilul!!!
Si gata. era 4,30 momentul in care am nascut o fetita. Prematura dar sanatoasa.
A durat mai bine de o ora pana m-a cusut. Dar a facut treaba buna moasa si i-am dat exact cat as fi dat la dr pt asa am vrut eu.
Initial dupa prima nastere normala aveam o frica ingrozitoare si am cautat mult pana am gasit un dr care sa accepte cezariana la spitalul pe care l-am ales. Nimeni nu vroia...probabil ca anul asta nu mai era la moda cred. Ca in 2010 cand am nascut baiatul te rugau ei.
Totul era pregatit pt dupa ce intram in 38 de saptamani. Am nascut la 36 de sapt desi pe biletul de externare scrie ...nastere spontana la 35 de sapt.
Copiii mei ca de obicei fac numai ce vor ei!


O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Xio, nu stiu unde lucrezi tu, dar iti spun sigur ca in Karlsruhe unde locuiesc eu, se face cezariana la cerere, in Regensburg unde locuieste cumnata-mea la fel si daca vrei, iti mai insir citeva orase.

Iar in ceea ce priveste Romania, o fi cum zici tu in Timisoara in spitalul unde ai lucrat tu (universitar cumva?), dar in orasele mici e jale.

Asa ca, in lipsa unor statistici oficiale si noi, si tu, doar expriman niste opinii personale. Chiar daca tu esti medic (ginecolog, daca am inteles eu bine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Pe mine una ma enerveaza f tare conceptia (in special cazul vedetelor, a doamnelor mai "sofisticate" sa zic asa): vreau sa fac cezariana, ca sa nasc ca o doamna! De parca restul lumii de abia ce a coborat din copac! (vorbesc de cezariana la cerere, nu din motive medicale)

Am observat ca se mai practica cezariana, atunci cand medicul stie ca va fi plecat in perioada DPN-ului: hai sa te operez in data X, ca pe urma eu o sa plec...

Alta categorie sunt nebunele care vor copilul nascut intr-o anumita data magica, gen 11.11.11, 12.12.12 etc... mama cate cereri au fost in sensul asta!!! Bine ca am intrat in 2013

A mai fost o avalsansa de cereri in jurul datei de 31.12.2010 cand s-a schimbat legea cu indemnizatiile, daca mai tineti minte....

Insa clar pentru cezariana, cele mai indreptatite sunt motivele medicale, care pot salva mama si copilul de la situatii critice. Insa taman atunci poti interveni situatii tampite (cum zicea si Ilinca), cand, daca pacienta este de conditie mai modesta, o treneaza pana nu se stie cand... Sau cand medicii sunt in conflict cu sefii de sectie care trebuie sa aprobe cezariana, zice ala "nu aprob, sa nasca natural" (asa cel putin era in Elias, cezarienele erau aprobate de seful de sectie, nu stiu daca e normal asa, pot aparea situatii de urgenta, cand medicul curant trebuie sa decida functie de situatia de moment)

Ela, n-am stiut ca ai nascut prematur, si asa de.... spontan!
Bravo, bine ca a fost totul in regula!
Si eu am nascut a doua oara muuuult mai rapid fata de prima data. practic aproape ca nu am avut travaliu! M-am culcat seara pe la 11, nu era nici un semn, m-am trezit pe la 3 si jumatate, cu senzatia de mers la toaleta, pana cand nu mai aveam ce sa fac, dar cu senzatie prezenta, chemat mama sa stea cu Andreea, plecat la spital pe la 4 si un pic, cu contractii la 1-2 minute, cred, ajuns in jur de 4.30, nascut la 5.20, si gata! Ma dureau contractiile ales f tare, de nici nu puteam sa merg ca lumea, m-au transportat pe scaun cu rotile pana sus, dar cu toate astea, fiind timpul de travaliu asa scurt si "dens", n-am mai constiantizat asa tare senzatiile , ca prima data, cand stateam intinsa pe un pat de cateva ore...
Probabil a doua oara este organismul mai pregatit... Mai ales daca nasti si dupa putin timp, a doua oara...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ma tot gandesc ce s-ar fi intamplat daca nu plecam la spital...pt ca sincer nu prea vroiam pt ca nu erau niste contracti puternice.
Iar maternitatea dpdv al dotarilor statea groaznic. Vreau sa va spun ca ne-au cerut prosoape de hartie pt cand te urca pe masa sa te spele. Eu am crezut ca e la misto...dar nu era...
Algocalmin si ergomet doar pt cine dadea spaga... ziceai ca sunt in alta lume...
La sfarsit asistenta de pe tura nu vroia sa-mi faca biletul de externare pana in ora 12, ca sa plec la 12...ca sa ii mai dau ceva, tot imi spunea ca nu ma lasa sa plec pana nu ma spala pana la urma i-am dat ceva doar sa plec mai repede naiba de acolo! externarea copilului era gata de la ora 11.
In bucuresti anul 2012... e jale ce e in spitalele de stat.

O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela, super tare nasterea ta!

Mergi la inceput