Cezariana.E corect sa decizi destinul copilului?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mai,mie mi-a fost frica de nastere....indiferent cum a fost.Am preferat sa adorm si sa ma trezesc mama decat sa urlu pe acolo....m-a durut cateva ore....la doua zile dupa eram la shopping...iar cicatricea e minora,desi aveam 114 kg cand am nascut.

Oricum m-a programat la cezariana dupa cum am avut dilatatia colului..era 5 dar nu simteam nimic,nici o durere,decat o spaima cumplita....asa ca astea cu influentarea destinului.....sunt extrapolari...conteaza sa fie sanatosi copilul si mama...ca pe unde iese chiar nu mai conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Agnes, vorbeam de Romania, nu de Germania.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916





Legat de cezariana la cerere facuta cind incepe travaliul, chiar nu am auzit. Eu stiu si de aici ca se face programare la o data anume. Care ar fi ideea si de ce sa difere procedura intre la cerere si cu indicatie ?

"Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian)

Agnes si Alexa (21.06.2009)


Eu cred ca ideea e ca atunci sigur e pregatit copilul sa iasa, cand se porneste travaliul, nu risti sa fie varsta sarcinii mai mica decat se credea si sa nu fie pregatit copilul sa respire sau altele. Deci daca chiar ti se pune pata ca vrei cezariana (fara motive concrete in afara de spaima, care mie uneia mi se pare un motiv destul de obiectiv:)) macar sa nu fie "la rece".
Eu m-am dus hotarata sa nasc natural, dupa cateva ore de contractii puternice dilatatia mea era...1 iar durerile insuuuportabile, am cerut cezariana (si mi s-a oferit rapid fiindca eram intr-o clinica privata, de eram intr-un spital de stat...nici nu vreau sa ma gandesc).
Dar daca cezariana se face cum a zis Xio, dupa ce e pornit travaliul, cred ca si lactatia se declanseaza mai repede, caci corpul e pregatit de nastere, are semnale ca vine copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

am facut la rece-rece cezariana. n-aveam nici pe dracu. mi-a zis medicul "mvai di mini, nasti, du-te si iti ia bagajul ca te internez" dar sincer ma insoiesc, mai degraba o fi avut ea vreo cumatrie sau programare, de fapt. m-am dus acasa pe picioare, tupaiam de bucurie ca il vad pe asta micu, am facut bagaje, am fugit (FUGIT! ) inapoi la spital...nu contractii, nu dop, nu nic. asta regret tare, ca nu am stat macar sa se declanseze.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Ok, m-am gindit si eu la ce ai scris tu, Ilinca. Dar atunci de ce nu se asteapta momentul potrivit si in cazul celor cu "indicatie" ?

Eu am o prietena medic (nu ginecolog) care zicea ca ar vrea sa nasca normal (ceea ce a si reusit), ca daca ar fi vorba de cezariana, mai bine una programata din start, decit una de nevoie.

Ilinca, de ce nu ai ales PDA (sau cum io fi zicind in Ro) ? Si la mine a fost cam la fel, m-am plimbat citeva ore cu contractii puternice prin curtea spitalului (cind ma apucau, ma agatam de vreun stilp sau de barbata-meu), iar dilatatie (ma controlau din ora-n ora)deloc. Abia asteptam sa ma dilat cit de cit, sa-mi puna PDA-ul (desi inainte, pfui, nici sa nu aud de asa ceva). Pentru ca moasa m-a sarit la control o ora (mi-a facut doar CTG-ul) dupa inca o ora eram prea dilatata sa-mi mai puna PDA, am ratat si baia de relaxare (mi-au pregatit-o, m-am bagat inauntru si dupa 2 minute m-au scos si trimis in sala de nasteri iar acolo a mai durat citeva ore, pentru ca intre timp nu mai aveam contractii destule.
Totusi, daca ar fi sa mai nasc odata, tot natural si fara PDA as vrea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Agnesc, in Romania se face cezariana de nevoie, cu indicatie medicala daca pacienta nu are medicul ei la care a fost pe prioada sarcinii si cu care a convenit s anasca prin cezariana de la inceput.
In nici un caz nu se forteaza nasterea naturala daca nu este cazul asa cum spui tu.
Asta se intampla in general in tarile in care spitalele au un numar maxim de cezariene pe care au voie sa le faca (asa e si in Germania spre exemplu), si daca ai ghinionul sa ai nevoie de cezariana dupa ce nr a afost atins atunci esti lasata sa te mai chinui putin in speranta ca se poate cu naturala. Si cunosc astfel de cazuri.

In Romania daca tu esti pacienta medicului Popescu si ai convenit cu el sa iti faca cezariana iti face cezariana.
Daca nu ai un medic si vii si nasti cu garda cezariana se face doar daca exista o indicatie medicala, nu poti sa o soliciti tu.


Ce spune prietena ta medic este cu totul altceva: ea a spus ca prefera o cezariana planificata decat una de nevoie. Cezariana de nevoie inseamna sa fie o indicatie medicala, adica suferinta fetala, imposibilitatea dilatarii colului samd.

Ce spun eu este ca e mai ok sa fie nascut copilul chiar si prin cezariana la cerere, dar atunci cand e el gata sa vina pe lume, adica atunci cand se declanseaza travaliul, si nu programat in data de.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Xio, nu intentionez sa intru in polemici cu tine, dar cunosc multe cazuri in Germania cind s-a intimplat ceea ce a descris Ilinca, adica dupa multe ore de chinuit cu nasterea naturala, pacienta a cerut cezariana si i s-a facut cezariana. Si cunosc un caz tragic in Romania, cind ar fi fost indicatie de cezariana, dar pentru ca medicul respectiv nu a binevoit sa vina in noaptea aia in spital, nu s-a facut cezariana si copilul s-a nascut mort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Am nascut de 2 ori cu cezariana. Prima data cezariana de urgenta, adica s-a constat un retard de sarcina, o greutate mica a copilului care nu ar fi rezistat la un travaliu normal. Am intrat fara nicio durere in sala de operatie.
A doua nastere cu indicatie de la medic sa fac cezariana. Argumentele:uter cicatricial, dioprii si greutatea copilului mare pt conformatia bazinului meu. M-a chemat in saptama 40, implinita. M-am internat luni si miercuri, marti avea ceva examen cu studentii si poate se declansa si nasterea m-a operat. Am intrat la fel fara nicio durere, contractie....

La primul copil a fost mai ciudat totul, fiind prematur, nu am alaptat, desi m-am muls 2 luni.....dar la al 2 lea, alaptand m-am simtit ca la o nastere normala



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Din pacate si eu am auzit destule cazuri in Ro cand femeia, fiindca era sarmana sau nu cotizase suficient, a fost lasata sa nasca natural pana a murit fatul sau a fost nevoie de dislocat clavicula copilului sau alte chestii
Agnes, ce-i PDA, epidurala? Aia ar fi trebuit s-o aiba pregatita pacienta de acasa daca vroia asa ceva, iar eu eram pornita sa nasc absolut natural, fara nicio interventie medicamentoasa, cum citisem eu ca trebuie sa fie:)) Adevarul e ca nu cred ca am fost pregatita suficient psihic, altfel poate nu m-ar fi luat asa prin surprindere durerile alea infernale, n-o sa le uit veci, tot ce vroiam era sa le opreasca, sa m-adoarma dracului o data, nu pot sa uit ce binecuvantare a fost anestezia generala pentru mine:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

am avut colostru de dinainte de nastere iar lactatia propriu zisa s-a instalat si ea in vreo 2-3 zile. am alaptat din prima zi, la 11 m-au operat si pe la 13:00 am alaptat. Inca ma intreb daca e ok, ma gandesc la rahianestezie, nu mai aveam substanta in corop inca? Oricum ar fi, totul a decurs excelent. :)

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sa va povestesc. Eu am nascut natural desi aveam indicatie pt. cezariana (copil mai mare). Nu am fost inconstienta, nu am riscat, nu mi-am fortat norocul, dar indicatia s-a dovedit neintemeiata (se mai intampla!). Bb nu a mai asteptat sa ma internez si sa ma pregatesc pentru operatia din data planificata si intre timp a inceput travaliul. La maternitate am reevaluat situatia cu medicul de garda care era dispus sa-mi faca ceza daca eu vroiam, a spus ca este alegerea mea dar ca pot sa nasc la fel de bine si fara complicatii si natural, conform ultimelor masuratori (cele mai relevante, zic eu). A avut dreptate. Era culmea sa fi facut cezariana degeaba, cand as fi putut naste natural. O faceam daca nu aveam de ales. De cerut oricum nu am cerut-o. Se intampla in 2002, in Germania. De fapt se putea intampla oriunde.
Cezariana sau nastere naturala, sa fim seriosi, nici una nu are legatura cu destinul copilului. Plus sau minus doua saptamani, acelasi copil se naste .

Mergi la inceput