La France (54)
Raspunsuri - Pagina 11
Aurelia spune:
Dama varianta mea cea mai convenabila cu care am mers a fost TAROMUL cu biletele cumparate direct de la ei de la Paris (prin telefon insa) am platit 407€ dus intors si 40€ pentru copil cu masa servita in avion ,se pare c asi Otilia a plecat acasa la inceputul lunii tot cu ei si cu bilete cumparate direct de la ei (am numerlele de telefon d ela Paris daca te intereseaza).
Acum tu studiezi ofertele posibile si alegi ce-ti convine.
ANKA nici eu nu cred ca devii dependenta cu atit de putin pe zi ,dar nici sa continui asa mult timp nu cred ca este securizant ,acum fara sa vreau sa fiu indiscreta si nepoliticoasa te intreb totusi alta solutie nu exista la depresiunea ta?
N-ar trebui oare sa actionezi asupra cauzei si nu a effectului?
Daca nu-i ceva prea personal si poti sa ne spui poate te putem ajuta cu ceva ,eu o sa fac saptamina asta cursuri de sophrologie pentru metrizarea stressului la examen .In cazul tau este vorba de stresse in fata elevilor poate .
Marcelle ,lu fimiu ce-i palce cel mai mult din ce-i fac eu este snitelul pané facut de mine (mi-am adus ciocan de batut din rominia)bine batut dat prin ou cu marar proaspat si apoi prin "chapellure" crustillante ,maninca bine cu o rosie taiata linga .
Maninca iarasi bine "les moules frites" dar facute acasa de mine cu sosul facut de mine cu o mica ceputa rosie rumenita ,apoi un pic de faina pentru rintas ,1/2cub de maggie vin alb si la sfirsit zeama de la un catel de usturoi amestecata cu smintina + patrunjel s-au marar verde pe deasupra !asta chiar maninca in prostie cu moulele in sos si cartofi prajiti alaturi !
Chato sa inteleg ca te-ai hotarit sa-i aduci motanului un prieten de joaca ,hai ca am facut azi cadou o pereche de sosonei rosii la o colega sa stiu daca trebuie sa ma pregatesc si pentru tine !!! Cit despre casa ai grija totusi cu pamintul si peluza din jur nu te bucura prea rare de pamint mult daca nu esti invatata sa "trebaluiesti" pe afarta !!
Eu am in momentula cesta trei bataturi mari umplute cu "apa" in palma de simbata de la tunsul peluzei si ca un facut in acelas loc unde fusesera cele de acum trei saptamini cind am tuns ultima oara peluza ,nu numa ca ai tot timpul de muncit (daca ar fi decit curtea din fata cu floriii m-ar durea in cot,e o placere sa-mi didilesc florile)dar in plus mai vezi si frumusete de simbete ca trec pe linga tine si te-apuca simbata seara in trening si cu minile murdare de verdeata!!!
Eu NU MAI VREAU CASA CU PELUZA MARE Cit oi avea eu zile !!!!Daca i-mi ajuta dumnezeu sa am intr-o zi un CDI pai de "plain pied"si doar cu 100m de gradina vreau casa!!!
dama spune:
Mirunda, Aurelia, merci fetelor...daca mai aveti sugestii legate de companii de zbor primesc orice.
Ntz, ntz, mai, Aurasule, pai... mi-ai facut si mie pofta cu ce-i prepari tu lui Luca, mai acele moules cu sos...ia mai zii aici niste retete d-astea...
Aurelia spune:
Dama sosul este usor de facut si delicios ,te asigur ca este de 1000 de ori mai bun decit cel de la restaurant care ori de cite ori am mincat avea aspectul unei zeme lungi tulbure si cu feliute d eceapa fiarta in el !!
Uite cum fac eu "moules frites" pentru noi trei (trei persoane)ma apuc mai intii de sos:
Calesc intr-un pic de ulei ( colza,tournessol,masline ,eu le utilizez prin rotatie pe toate )o ceapa mica (echalotte)
Apoi cind ceapa este rumenita pun o lingura de faina ,prajesc un pic si faina apoi adaug cam 200ml de apa in care am dizolvat o juma de cub maggie ,le las sa dea un pic in fiert si adaug muscadetul (o juma de pahar)il mai las 10 minute timp in care fac un mujdei mic de usturoi doar cu un singur catel de usturoi (daca nu vrei sa fie prea puternic il strecori si pui numa zeama )pe care-l amestec si-l diluez un pic cu trei linguri mari de smintina .
Smintina si usturoil le adaug la sfirsitul fiertului cind trebuie dat la o parte dupa flacara ,mai pun di patrinjel s-au marar verde tocat pe deasupra si e GATA!
Il acoper si-l las deoparte .
Scoicile(un kilogram si 300 pentru trei persoane) le curat un pic de ate si coqillii lipite pe ele ,le spal si le arunc pe toate dintrodata in apa clocotita le las un minut pina se deschid si le dau la o parte .
Fac in asa fel incit cartofii prajiti sa fie gata in acelas timp cu scoicile (cind ai cartofi pe care sa-i cureti si sa-i tai tu sint mult mai gustosi!!)dar s epoate si cu surgelqatii ca s amearga mai repede !
Cind facem "moules -frites" noi nu mai punerm entré la masa ,mincam numaia sta ,este destuld e consistent si sint incintata ca maninca si Luca bine -bine de tot!
Cu o sticla de demi-sec alb pentru fructe de mare ai un repas complet si copios!!
Pofta buna!
Mirunda spune:
AURAS, de peluza, inteleg, ca n-ai chef sa o tunzi, da ' cu etajul ce ai, mai fato, de vrei plan pied, ca p'ala , de-i jos sau sus, tot atata treaba e, sau nu pricipui eu ceva?
Dama, biletele le Blue Air sunt f ieftine, luate din timp, gasesti cu cu 99€.
Aurelia spune:
Alte retete de moules nu fac ,in schimb daca vrei eu am gasit un astuce ca sa pot sa inghit cit mai agreabil "les huitres"!
Toc un echalotte (encore!!!)marunt ,marunt ,cit pot eu de marunt peste care pun un pic de sare ,piper si otet!!
Ei bine ori de cite ori ma pregatesc sa "avalez" o huitre pun un virf de lingurita din sosul asta in ea si pot sa-ti spun ca aluneca de minune si mai au si gust bun!!!
Uf uite ca-mi lasa apa in gura deja!!!
Mirunda spune:
Anka, draga mea, ai grija cu antidepresoarele, banuiesc ca vorbeai de XANAX? O depresie adevarata nu e o gluma, eu zic sa vorbesti cu medicul tau, sau cu neurologul, sa vedeti impreuna cum puteti sa scadeti doza. Parerea mea e ca aici, in Franta, se recurge prea usor la antidepresoare, insa nu pot spune, asa, pe dinafara, daca au fost sau nu necesare, ceeace insa cred, este ca ai nevoie, daca ai atacuri de panica, de un medic bun, care sa te ajute si indrume, poate si fara antidepresoare, sau cu, daca e nevoie, desi exista si alte solutii ...daca crezi ca iti face bine, stai de vorba cu noi, daca simti nevoia, si nu ai pe cineva de incredere langa tine..
CURAJ si un
Mirunda
Aurelia spune:
Mirunda cu etajul nu am nika' ca daca casa-i de plain pied nu inseamna ca nu nu are si camere la etaj ,in schimb nu mai este "surélevée" deci nu mai am nevoie sa urc scarile ca sa ajung la usa de la intrare si nici sa cobor prin garaj ca sa ajung in gradina din spate (noi nu avem terasa facuta in spate si in felul acesta eu nu pot sa spun ca profit de "casa la curte" nu pot nici sa maninc in gradina vara (decit asa cu ocazii speciale)caci asta inseamna sa urc si sa cobor scarile pentru orce furculita s-au farfurie uitata)intr-un cuvint nu profit decit cu .....bataturile din palma la tuns iarba !!!
Ar mai fi o solutie :sa facem terasa dar asta inseamna cam vreo 20..000€!!!!!!!
lorena_andreianu spune:
Marcela, cum a zis si Mihaela, noi suntem pe chiloti de la Lidl (sau Aldi, e aceeasi Marie) de cand avea 4 luni. Am tot testat si retestat si tot la astia am ajuns. Au pentru varsta asta chiloti cum sunt Easy-up Pants de la Pampers cu vreo 5 euro si ceva pachetul de 20. Marimea e in functie de kg. Ti-i recomand cu caldura! Ca de altfel multe alte chestii pe care le poti gasi in magazinele astea. La cata reclama le-am facut (si de cand inca) ar trebui sa-mi de chilotii gratis
Aurelia... de cand visez si eu la o peluza... ca m-am cam saturat de betoane... Si-mi facusi o pofta cu moulele tale...
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
delphin spune:
Seara buna la fete!
Chato,sa fie intr-un ceas bun si tare mult astept momentul sa te vad cu un pui mic.
Ca idee de teren,la noi,unde stii tu,sunt cam 450-500m². Calculeaza dublul si eu zic ca este deajuns. Noi 1000m² am cumparat pt. noua casa si te asigur ca e mare.
Minunda,si eu sunt pt. "plan pied" si cred ca asa este pt. toti cei care locuiesc intr-o casa cu etaj.Camerele de sus sunt pt. dormit,in final nu folosesti de cat sejurul si bucataria,iar daca mai ai si un copil mic,salonul devine loc de joaca,toate jucariile sunt in salon,ca doar nu poti sa-l lasi pe cel mic sus in camera lui sa se joace si tu sa faci mancare jos in bucatarie. Bon,asa vad eu lucrurile,iar din acest motiv noua noastra casa este "plan pied" cu doua terase,una la sun si una la nord,ca sa avem soare si umbra in acelasi timp.
Apropos,proiectul vostru avanseaza? Scuze daca sunt indiscreta!
Votez si eu pt. scutecele de la LIDL. Nota 10.Plus ardeii capia copti,la borcan,din acelasi loc!
Eu cu mancarea pt. copil, nu prea ma omor!El mananca bine la cresa,deci incerc sa ma tin de aceeasi metoda si mananca bine.(cand mananca)Prin urmare mancare romaneasca nu gatesc. Snitele am vazut ca-i plac si am sa mai fac,in rest...nici o tocanita si nici o ciorbita nu vrea sa guste. Deh,ca-i frantzuz!
Chato,cand ai chef sa faci un salt la o barfa mica,cu placere!Pe 27 vine mama pt. 3 sapt.
http://community.webshots.com/user/delphinoi
http://community.webshots.com/user/sebilus
Aurelia spune:
Lorena !sincera sa fiu si eu am fost fericita sa o am la inceput ,acum insa mi-am dat seama ca o peluza asa mare ca a mea 400m ar trebui livrata si cu masina de tuns si sotul care sa o faca !!
Ori eu n-am niciuna nici alta!!
Masina de tuns este "a fermei" si mi-o aduce numa "cind este disponibila" asa ca se poate intimpla sa ramina peluza netunsa si doua luni ,iar de sot care sa o faca ma uit lung si eu la vecinii "soti" care sint toata ziua prin gradina .......lor din pacate !!
Iar eu fac singurica totul ,daca nu as face asa usor bataturi dinastea nesuferite care se umplu de liquid si ma ustura plus muschii care ma dor peste tot poate n-as bosgorodii atita !!!
Mama ce "raleuse" sint!
Mai rau ca Michel Blanc in film!
PS Delphin intrebarea cu proectul cui i se adresa?