La France (54)

La France (54) | Autor: oana cretu

Link direct la acest mesaj

Continuarea de aici: La France (53)

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"

POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI

SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Oana Cretu - da, stiam ca nu stai in Paris. Oricum, merci ca mi-ai dat un punct de plecare.

Intre timp, am gasit ceva legat de Gemo dar nu mi-e clar daca pe Auber e magazinul sau acolo e un birou (ca nu scrie clar pe internet). Mamici din Paris, voi stiti ceva?

Gemo
19, rue Auber
75009 PARIS

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Cait, rase sotul meu de mine, cica risc valutar exista doar in Romania, deci aici nu se spune nicicum.
Dupa insistente, si dezbateri, am cazut de acord pentru "risque monétaire".

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Si al meu rase la inceput de asta v-am intrebat aici.Pana la urma cea mai buna solutie e risque de change pentru ca economic e cea mai buna inlocuire a acestui nenorocit de risc valutar p ecare il caut de 2 zile.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Locuieste cineva in Bretagne? Rennes sau in imprejurimi?

Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Salutici la cremvusti cu mustar ,risc valutar si haine de la kiabi,cel putin eu asta am inteles din ceia ce am recuperat cu cititul de simbata pina astazi!.
Eu vreau sa va intreb pe cele care a-ti cumparat PlayStation la copulasii vostrii daca le-ati facut program de joaca si cit ?
Ca eu cam l-am lasat la discretie si depuis nu mai vrea cupilu meu sa iasa afara sa faca "du vélo"nici sa mearga in parc si sa se joace cu ceilati copii,doar la scoala cind are scoala!!
AB vorbisi si io cu verisoara pentru tine ,se pare ca in ciuda faptului ca nu a gasit de lucru decit doua zile pe saptamina n-ar vrea sa paraseasca Valencia pentru ca-si facu un dragut pe acolo de care-i amorezata rau (20 ans ! ce mai viata!!)
Tu locuiesti intr-o zona saraca rau in assmat ,bine ca si eu cind am inceput sa caut pentru Luca (in 2003) i-mi ziceau toate ca sint ocupate pina in 2005!!!
Am dat si eu vreo 50 de telefoane la vremea aceia !!!
I-i multumesc lui dumnezeu ca a crescut repede si am putut sa-l dau la scoala de la 2 ani si jumatate caci plecam numai in lacrimi de la garderie ,niciodata nu aveau loc si pentru el nici cind faceam de permanenta si eram acolo prezenta la ora deschiderii inscrierilor ,un adevarat cosmar mi se face un ghem in stomac si acum cind i-mi aduc aminte !!
In orce caz sint ratati rau francezii cu cresele aici !!!
Ma uit acum la noi in satuc s-a construit o cresa ,au cumparat o ferma abandonata si au renovat-o din temelie ,au cheltuit vreo 4-5 milioane de euros si cresa are doar :..........20 de locuri pentru un sat cu 7000 de locuitori!!!
lucrarile s-au terminat abia acum (nu-i deschisa inca ) dar locurile s-au ocupat deja de acum un an si jumatate!!!
In acelas timp la noi in sat exista si assmat la care nu-si duce nimeni copii ,persoana dubioasa la care nu miroase tohmai frumos in casa ...........asa ca nu oricine este capabil sa faca meseria asta !!!
Iar cine-i capabil poate nu-i convine sa-si transforme caminul in loc de munca public ,nici sa-si sacrifice intimitatea familiei pentru a avea un serviciu .asta o spun pentru ca cumnata mea a fost assmat 10 ani si de doi ani si-a schimbat meseria caci sotul ei nu mai suporta sa nu fie allez la el acasa dupa o zi de munca pe afara prin frig ,asa ca acum ea prefera sa lucreze ca aide à domicille este mai greu dar .....este altceva!!!
Asta-i viata si te inteleg cind simti ca explodezi asa eram si eu cind reusisem sa am singurul contract de munca de cind am venit aici si plingeam pe la usa pe la garderie sa mi-l ia si mie macar doua zile pe saptamina ,apoi ma mai ajutam cu un tinar adolescent care ingrijea de copii in timpul vacantelor si miercurea (se ajuta si el cu mama lui ) ca sa faca ceva bani de buzunar ,apoi cind nici el nu putea ma mai rugam de cite o cumnata ,vai de mine cum i-mi petreceam fiecare seara cautind und esa-l las a doua zi !!!
La noi in sat am vazut multe anunturi la panoul de mica publicitate din holul magazinului super U (tinere fete de colege s-au liceu) si deasemenea trebuie intrebat la cometurile din sat :boucherie ,boulangerie ,epicerie ,etc ,foarte fregvent vin aici persoanele si lasa numere de telefon ,chiar si tuc are cauti poti lasa numarul ,comercianti sint in general foarte saritori din punctul acesta de vedere ,cel putin la noi in sat asa este ,incearca si tu la tine s-au prin imprejurimi si nu ezita sa vorbesti cu ei sis a le spui pasul ei au o clientela cu care se intretin de fiecare data cind vin sa cumpere de la ei ,eu lucrind 4 luni la boucherie am cunoscut o grooaza de consateni in felul acesta :discutind cu clientii .multa bafta!
A-ti incercat noul chat ??? De la forumul nostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Auras, eu am incercat chatul, merge, mai putin pe discutii generale, ca fiecare rubrica are chatul ei. Legat de Playstation, nu stiu ce sa zic, ca inca nu am ajuns la etapa asta, dar voi citi cu interes raspunsurile fetelor.

Sib, conecteaza-te!!!!! Pupici la mandru!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"

POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI

SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Oana! mult respect pentru "moderatorul de service'"uite asa devine omu expert in informatica !!
vrei sa-ti dau numarul d etelefon a lu Sibylle????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Buna seara la toata lumea!!!
Va multumesc tutror de urari si pentru sfaturi( mai ales cele ale Andreei), pe care am de gand sa le urmez. M-am mai luminat si eu nitel si am mai pus nitel la punct lista de cumparaturi. Azi am fsost la Kiabi si am gasit niste lucrusoare f dragute si mai ieftine decat la Carrefour. La Aubert mi-am desfatat ochii cu mobilele pt. camera de copii care par iesite din desene animate.
Sybille, nu am cumparat comoda, fiindca sincer nu am unde s-o pun. Patutul este prevazut cu masuta de infasat(de asta l-am si ales), cadita va sta pe masina de spalat in baie si am de gand sa cumpar niste cosuri in care sa aranjez trusa de toaleta si alte nimicuri. In dormitor avem o comoda cu sertare gen Ikea, super incapatoare si am facut loc deja in 2 sertare pentru trusou. Sambata dau o tura pe la magazinele specializate sa vad landous/ carut/ transat masina. Astept sugestii (acum ca mi-ati dat un deget, iau tot ce imi mai oferiti).
Dama, am vazut ca esti la Toulouse... imi poti spune la ce clinica/spital ai nascut?
Cu multumiri....

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Auras, pup you ca intrebi de mine. Io is bine si va citesc, da' nu prea scriu ca nu se intimpla nimic pasionant.
Raspund la cee ce mai scrieti :
Doruletz, pentru a lucra cu 80% trebuie vazut din partea intreprinderii ce si cum, in principiu nu pot sa refuze. Daca esti functionar, atunci nu pot refuza sub nici un motiv si esti platita 6/7 (in loc de 4/5).
Ubu, daca sotul tau vine in cartierul La Defense, nu are decit sa bata centrul comercial cu acelasi nume, situat la iesirea in metrou/RER si gasesti multe magazine cu haine de bebe si jucarii.
arcenciel, poti sa-ti iei un carut cu sasiu zdravan pe ca sa poti clipsa scanul de masina; landou nu cred ca il vei folosi mai mult de 3 luni. Ia o marca buna, ca sa-l poti refolosi la ocazie.

Acu' tac.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcenciel spune:

Ah, si fiindca tot ma invart pe aici, sa va povestesc ce am patit azi...
Acum 3 saptamani, cand am fost la sedinta de primire de la OMI, cand am primit "titre de sejour", am semnat si mai mult sau mai putin celebrul "contract de integrare" (am fost avertizati ca daca nu il semnam, pa si pusi de la cartea de sejur de 10 ani ). Contractul prevede cursuri de limba, curs de civism (obligatoriu) si alte cursuri facultative (vivre en France- sper sa ma ajute sa inteleg nitel adminstratia si mai ales abrevierile )
Azi aveam curs de civism... cu convocare data de 3 saptamani!!! La ora 7.30 ne urcam in masina ca sa avem timp sa strabatem cei 40 km pana la Toulouse la o ora de varf (cand se face schimbul la uzina Airbus ). Avem parte de un buchon de o ora cauzat de un accident si ajungem in sfarsit la 9.30 la sala de curs unde ni se spune scurt ca inchirierea salii a fost anulata printr-un e-mail!!! Sun la numarul de pe convocare si standardista imi spune senin ca nu reuseste sa contacteze intervenantii, ca unul are curs intr-o inchisoare si altul nu stiu pe unde se plimba (fir-ar sa fie week-end prelungit de 8 mai!).Dar ca imi vor trimite o scrisoare de explicatii...
Ce m-a enervat cel mai tare insa e ca acasa ma astepta o scrisoare postat vineri (la Lille)!!! unde mi se spunea ca cursul a fost anulat si ca sunt convocata pe 30 mai!
Nu stiu daca povestea mea v-a strani vreun interes, dar ma simt mai bine acum ca am asternut-o. Maine am sa ma plang totusi la OMI, fiindca nu sunt totusi hopa-mitica sa ma plimb de colo colo cu masina pentru cursuri care nu au loc... si sa fiu mintita cand cer o informatie, ca si cand nu as intelege "subtilitatile" limbii si civilizatiei franceze (zii ca nu stii nimic si ca esti dezolat ca sa scapi fara dureri de cap).

PS. Burtica a mai crescut (ma plangeam ca e prea mica)... O sa pun noi poze in curand.
Cat priveste asigurarea, o asigurare pe o luna cred ca e vreo 10 euro in Romania (la Atlassib). Fratele meu insa, care a lucrat in Cehia, si-a facut o asiguarare la www.allianztiriac.ro/3_02_05_008e.html" target="_blank"> Allianz Tiriac (angajatorul i-a impus-o), mai scumpa, dar mai sigura. In RO s-ar putea ca si Generali sa faca asigurari pentru calatorii, si tinand cont de faptul ca sunt bine reprezentati si aici, ar fi bine de vazut care sunt clauzele contractului! Ceilalti- RAI, Asiban si altii cu nume care de care mai alambicate, sunt doar de forma!!! O hartie in plus de aratat la granita!
Va pup si o seara placuta!!!

31+

Mergi la inceput