Suedia (5)

Suedia (5) | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj


Capitole anterioare: 1; 2; 3; 4

Poftiti la un capitol nou.

Unde invatam limba suedeza:
http://allastudier.se/studiefakta/49-komvux/
http://www.folkuniversitetet.se/Om-Folkuniversitetet/In-English/Swedish-courses/

Unde ne recunoastem diplomele:
www.hsv.se/qualificationsrecognition/recognitionofstudyprogrammes/applyingforrecognitionofstudyprogrammes.4.28afa2dc11bdcdc557480002060.html" target="_blank">recunoasterea diplomelor in Suedia

Informatii despre meseriile recunoscute in Suedia:
www.hsv.se/qualificationsrecognition/regulatedprofessions.4.28afa2dc11bdcdc557480002186.html" target="_blank">informatii meserii

Informatii despre recunoasterea diplomei de liceu:
www.vhs.se/sv/Vad-gor-VHS/Utlandska-betyg/Bedomning-av-behorighet/" target="_blank">diploma de liceu

Informatii despre inscrierea la facultate in Suedia:
www.vhs.se/sv/In-English/For-admission-applicants/" target="_blank">inscrierea la facultate

Acte necesare pentru obtinerea certificatului de nastere(copii nascuti in Suedia):
1. formular care se completeaza la ambasada de parintele care va duce actele
2. Personbevisul(in care sunt trecute si datele pårintilor) tradus si apostilat dar si originalul+1 copie
3. toate actele pårintilor(da, tot: cert de nastere, de casatorie, buletin si pasaport) originale+ 2 copii
4. taxa consulara(numai 1100 coroane)
5. plic A4 cu adresa ta si cu timbre pt expedierrea recomandata

www.kammarkollegiet.se/sok/oversattare/resultat/a%253A2%253A%257Bi%253A1%253Bs%253A3%253A%2522rum%2522%253Bi%253A5%253Bs%253A2%253A%252200%2522%253B%257D" target="_blank">Traducatori romani in Suedia.

www.nyteknik.se/special/teknikutbildningar/article265161.ece" target="_blank">Salarii in Suedia
http://www.lonestatistik.se/

Unde ne cautam locuinta:
http://bovision.se/
http://www.hemnet.se/

Informatii utile:
http://www.migrationsverket.se/info/start_en.html

Invata suedeza:
http://www.digitalasparet.se/
http://suedeza-interactiv.blogspot.com/2011/01/pronuntie-audio-suedeza.html
http://www.goethe-verlag.com/book2/RO/ROSV/ROSV005.HTM
Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Bine v-am gasit in noul capitol si Miha la cat mai multe capitole sa avem.
Noi suntem binisor adica copii sunt mai tot timpul raciti.Ma dispera chestia asta ca la doctor nu pot merge ca cica daca nu au febra 5 zile la rand va trece raceala dar ei o au de 2 sapt.Pe Dragos nici nu l-am mai dus la gradi ca sa-si revina cat de cat.Tusesc amandoi foarte urat si le dau un medicament homeopat Stodal.Astazi este ultima zi cand il iau sper sa-si faca efectul.
Lacrina si eu stiu ca tot un ecograf se face pe perioada sarcinii in sapt 16-18.Eu am facut inca unul pt ca mi s-a parut ca bebe nu misca intr-o zi si m-au trimis imediat la spital pt eco.
Va salut pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Salutare, tuturor!

A...propos! si.... ce zici ca mai faci, tanti? Eu zau ca imi pierdusem speranta ca mai dai pe aici, credeam ca ai plecat spre zari daca nu mai bune, cel putin mai calde, ca o sa dam pe Dc peste un topic deschis de mata' cu titlul Insulele Baleare sau Bahamas.

Flory, nu stiu daca face asa treaba buna stodalul cela cu care si eu ma inarmasem cand am venit aici. Am probat cu fiecare episod de tuse altceva (Theracough, Bisolvon) si am ajuns la concluzia ca abia Nipaxonul avea efect. Adica dupå una doua nopti de tusit intensiv si de nestavilit reuseam sa dormim si sa tusim doar peste zi. Si cel mai bine am observat ca i-a facut sa iasa afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Flory, sanatate multa puilor...asa e cand sunt mici, e mai greu. Am tras si eu cu ambele fete cu tuse, apoi pe an ce trece devine mai bine. La noi a mers excelent cu sirop de tuse din plante, se numeste Alpenkraft si e singurul care le linisteste(chiar si acum) pe ambele fete de tuse. Inca anul asta nu au avut probleme, dar il am in frigider pentru orice eventualitate. Il gasesti si in farmacii, arata www.google.se/imgres?q=alpenkraft sirap&um=1&hl=sv&sa=N&rlz=1C1AVSX_enSE393SE393&biw=1280&bih=629&tbm=isch&tbnid=ptEtLNMB-oujdM:&imgrefurl=http://www.halsokost.se/produktid.aspx%3Fproduktid%3D3922&docid=VkBodRHi8b7faM&itg=1&imgurl=http://www.halsokost.se/bildstor/3922alp_stor.gif&w=116&h=250&ei=ahGcTqv4H4iC4gTUuLmpBA&zoom=1&iact=hc&vpx=608&vpy=287&dur=1738&hovh=200&hovw=92&tx=88&ty=110&sig=117244676993578075006&page=1&tbnh=127&tbnw=59&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:11,s:0" target="_blank">asa.

Si da, cu zice Liliana, aerul curat, iesitul afara le face foarte bine. Desi nu iti vine sa crezi...spui ca e rece, etc.

Numai bine si sanatate puilor mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Bine v-am regasit.
Flory - ufff, draga de tine, le tot tragi! las' ca se fac mi mari si nu o sa mai fie bolnaviori. Da' retetel noastre babesti le-ai incercat? ceai de ceapa, de cimbru, shodo cu o, etc? cataplasme cu sar calda e piept...? Ia vezi, poate merge ceva. anatate multa va doresc.
Asaaaa Miha, ziceai ca n-o sa ai timp sa citesti . Ei, uite ca te ajutam..... nu scriem prea mult..))
Lacrina - si eu am facut 1sau 2 la moase si 1 la inceput, la privat, NUPP-ul. Dar daca sarcina e ok, de ce sa tot stresezi cupilu si pe tine? lasa fetele din ro, ca acolo umbla doctorii dupa inavutire si de-aia le tot streseaza cu teste si analize inutile. Tu stai linistita, sarcina si nasterea sunt absolut naturale si corpul ,,se descurca'' si fara multe interventii. Vei vedea ca va fi bine, ok? (eu am nascut rusinos de usor si repede . la ora 12 noaptea a inceput,la exact 40 sapt, la 2 am sunat la spital, au zis sa mai stau, la 4 am snat iar ca-mi venea sa imping. la 5 la spital, dilatatie 9. apoi am asteptat sa ,,se scurga'' bb spre iesire, l-am mai grabit si eu nitel, la 8.50 a fost afara.)))) Obositor, dar mai deloc dureros. vezi ca nu-s doar poversti horror despre nasteri? ) Hai ca te-am incurajat, da??
Vedeti, atat mi-am cautat-o cu scoala, de vineri trebuie sa dau deja un test...sa ma distribuie. am intrat sa caut siteurile de echivalari studii. )))
Tanti - pai noi n-o sa bem cafea spalacita, vom bea creme de la creme, da? )))
Sa azim numai de bine.
P.S scrieti-mi si mie un PM daca iese de-o intalnire )))
V-am pupat, noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Scuze pt lipsurile de mesajul anterior - laptopul asta e mai nesimtit si -mi papa litere.
mai am o intrebare pt doamnele cu studiatul - pt a-mi echivala diploma de bac, trebuie sa am intai betygul de la Sv B ? eu asa inteleg din blanketta aia. deci abia apoi pot s-o echivalez? Intreb pt ca indrumatoarea ma sfatuia sa le echivalez ca sa studiez doar complementar... pai cum daca cer aia de mai sus??? si ielts-ul cred ca are termen de valabilitate...s nu-i prea lung...(((
Iar va salut, gata , plec la culcare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lacrina spune:

Foxy ce draguta esti ca incerci sa ma incurajezi. Nu mi-e frica de nastere chiar deloc, doar sunt preocupata ptr. bebe, vreau sa stiu daca e bine in burtica, in rest nu am probleme.
O saptamana usoara va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Foxy-le

Scuze pt lipsurile de mesajul anterior - laptopul asta e mai nesimtit si -mi papa litere.
mai am o intrebare pt doamnele cu studiatul - pt a-mi echivala diploma de bac, trebuie sa am intai betygul de la Sv B ? eu asa inteleg din blanketta aia. deci abia apoi pot s-o echivalez? Intreb pt ca indrumatoarea ma sfatuia sa le echivalez ca sa studiez doar complementar... pai cum daca cer aia de mai sus??? si ielts-ul cred ca are termen de valabilitate...s nu-i prea lung...(((
Iar va salut, gata , plec la culcare..

mami fericita de KRISTIAN
04,01,2011


S-o fi schimbat intre timp...mie nu mi-au cerut asa ceva si chiar m-am uitat sa vad cand mi-au recunoscut mie diploma...a fost in octombrie 2009 cand studiam SAS B si pe hartia primita de la VHS scrie asa: "Kunskaper i engelska och svenska:
svenska: Kunskaper i svenska har ej dokumenterats"
Mai stiu ca atunci cand am primit hartia de absolvire de la SAS B (si de la engelska A ca la mine a fost cu ccc cantec...fiind diploma dinainte de 2003 nu mi-a fost recunoscuta engleza studiata in liceu, nu facusem in scoala generala si au zis ca 4 ani nu sunt suficienti, am completat la Komvux) am trimis repede la studera.nu ca sa ma accepte la un curs de genetica.

Sfatul meu e sa mergi sa vb cu studievägledare de la voi, ar trebui sa stie mai multe,ca doar cu asta se ocupa...desi scrie clar in blankett, m-am uitat si eu acum. Nu mai tin minte cum era cea pe care am completat-o eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Mihaela, Alpenkraft-ul zice ca este peste 18 ani. Este si varianta de copii?
Nicholas al meu tuseste cumplit si i-au gasit si streptococ in gat- i-au dat penicilina. Numai ca, desi o ia de vineri, ieri seara iar mi-a facut febra. Ma gandesc sa nu cumva fie pre slab medicamentil
Il duc iar la dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

ups asa e anja...eu ori nu m-am uitat pe cutie, ori acum am in frigider altul decat am avut mai demult. Oricum tot Alpenkraft era si acela...ale mele au luat mult, au fost ierni cand au baut doua flacoane, unori doua-trei lingurite noaptea, ca tuseau tare. Am vazut ca sunt numai amestecuri de plante, nici nu ma gandeam ca nu e pentru copii. Asadar eu le-am dat ...Silviei de la 4 ani.

Sanatate multa puilor bolnavi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui Foxy-le

Scuze pt lipsurile de mesajul anterior - laptopul asta e mai nesimtit si -mi papa litere.
mai am o intrebare pt doamnele cu studiatul - pt a-mi echivala diploma de bac, trebuie sa am intai betygul de la Sv B ? eu asa inteleg din blanketta aia. deci abia apoi pot s-o echivalez? Intreb pt ca indrumatoarea ma sfatuia sa le echivalez ca sa studiez doar complementar... pai cum daca cer aia de mai sus??? si ielts-ul cred ca are termen de valabilitate...s nu-i prea lung...(((
Iar va salut, gata , plec la culcare..
S-o fi schimbat intre timp...mie nu mi-au cerut asa ceva si chiar m-am uitat sa vad cand mi-au recunoscut mie diploma...a fost in octombrie 2009 cand studiam SAS B si pe hartia primita de la VHS scrie asa: "Kunskaper i engelska och svenska:
svenska: Kunskaper i svenska har ej dokumenterats"
Mai stiu ca atunci cand am primit hartia de absolvire de la SAS B (si de la engelska A ca la mine a fost cu ccc cantec...fiind diploma dinainte de 2003 nu mi-a fost recunoscuta engleza studiata in liceu, nu facusem in scoala generala si au zis ca 4 ani nu sunt suficienti, am completat la Komvux) am trimis repede la studera.nu ca sa ma accepte la un curs de genetica.

Sfatul meu e sa mergi sa vb cu studievägledare de la voi, ar trebui sa stie mai multe,ca doar cu asta se ocupa...desi scrie clar in blankett, m-am uitat si eu acum. Nu mai tin minte cum era cea pe care am completat-o eu...


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie


Ufff, Miha ce complicat imi pare sistemul lor! Las' ca mai vad eu vineri, sau luni dupa test.
Pt copilutii cu tuse - bromhexin nu incercati? sunt picaturi se iau pe zahar(se luau cel putin) eu am luat in tara cand eram mica, am avut bronsita astmatica.era ff bun.
O zi buna sa aveti, mai luminoasa. Aiic e negru de nori, zici ca-i seara.(((

Mergi la inceput