Citim impreuna - organizatorice (7)
Cine suntem?
Lia, Mihaelka, sali, Tzuni, RWheelwright, i_ulia, desprecopii, ni-na, carminabulina, musetto, speed, crisseis, MadameBovary, deya, copiloi, conchita, iarina, corinusa, sunnyday07, cafera, Adela99, buflea, Laura25, IngridS, zuzunaki, Teodora D., angelabv, ursuleata, lilanda, mimonix, DidiAlex, Oana MD, Lorelai , AkaManah, beren, monixy, Llaura(si lista ramane mereu deschisa )
Cum functioneaza?
1.Unul dintre membrii cercului propune o tema ("tema" cercului poate fi orice, un gen literar, o epoca, un curent literar, o tehnica literara, un tip de personaj etc.).
2. Adunam o lista de (aproximativ) 10 titluri.
Fiecare dintre noi poate propune doar o singura carte. In situatii exceptionale , un cititor poate propune doua, hai trei carti.
Fiecare propunere trebuie insotita de o scurta prezentare a cartii sau de link spre recenzii relevante.
Participantii la cerc pot vota o singura carte dintre cele propuse. Oricine e interesat sa citeasca o carte sau alta de pe lista poate vota.
Numai cine a mai participat macar la un cerc anterior poate veni cu propuneri noi.
3. Avem la dispozitie cel mult doua zile pentru lista de propuneri si cel mult doua zile pentru vot.
4. Cartea care primeste cele mai multe voturi face obiectul cercului de lectura. Coordonatorul cercului deschide un topic separat pentru cartea respectiva.
5. Participantii la cerc au 2 saptamani la dispozitie pentru lectura.
6. Discutiile pe marginea cartii pot incepe imediat ce se alege un titlu din cele 10. Cine doreste, poate astepta doua saptamani pentru a parcurge in liniste cartea si intervine apoi in discutii.
Capitole anterioare: 1, 2,3,4, 5, 6
Am citit:
- Eric Maria Remarque -Soroc de viata si soroc de moarte
- Cormac McCarthy - Drumul
- Saul Bellow - Pana la Ierusalim si inapoi
- Ilf Si Petrov - Vitelul de Aur
- Erich Maria Remarque - Arcul de triumf
- Hanif Kureishi - Buddha din suburbie
- Alfredo Bryce Echenique - O lume pentru Julius
- Salman Rushdie - Copiii din miez de noapte
- Boris Vian - Spuma zilelor
- Aleksandr Soljenitin - O zi din viata lui Ivan Denisovici
- Majgull Axelsson – Vrajitoare de aprilie
- Javier Marias, Inima atat de alba
- Julio Cortazar, Manuscris gasit intr-un buzunar
- J.S. Foer, Extrem de tare si incredibil de aproape
Raspunsuri
beshter spune:
Propuneri pentru runda a 13-a (??):
1. Porecla, Jhumpa Lahiri
2. www.polirom.ro/catalog/carte/pepenasul-2467/" target="_blank">Pepenasul, Marian Keyes
3.www.btinternet.com/~glynhughes/squashed/mauprat.htm" target="_blank">Mauprat, George Sand.
4. www.polirom.ro/catalog/carte/al-cincilea-copil-3053/" target="_blank">Al cincilea copil, Doris Lessing
5. www.polirom.ro/catalog/carte/animalul-inimii-2191/" target="_blank">Animalul inimii, Herta Muller
6. www.polirom.ro/catalog/carte/lacomie-2916/" target="_blank">Lacomie, Elfriede Jelinek 2 voturi
7. www.cinemagia.ro/stiri/editura-humanitas-va-prezinta-cartea-jurnal-in-piatra-de-carol-shields-9713/" target="_blank">Jurnal in piatra, Carol Shields 4 voturi
8. www.librarie.net/carti/12500/Dragostea-nu-moare-Maitreyi-eroina-lui-Mircea-Eliade-face-destainuiri" target="_blank">Dragostea nu moare, Maitreyi Devi
9. www.metropolis.ro/books/book.php?product_id=4245" target="_blank">Asasinul orb/The Blind Assassin, Margaret Atwood
10. www.scribd.com/doc/4114332/Simone-de-Beauvoir-Al-IIlea-sexvol-I" target="_blank">Al doilea sex, Simone de Beauvoir
11. www.humanitas.ro/humanitas/m%C4%83n%C3%A2nc%C4%83-roag%C4%83-te-iube%C5%9Fte" target="_blank">Mananca, roaga-te, iubeste, Elizabeth Gilbert 1 vot
12. www.polirom.ro/catalog/carte/dimineata-pierduta-1444/" target="_blank">Dimineata pierduta, Gabriela Adamesteanu
Votarea poate incepe. Poftiti!
Llaura spune:
Eu inca nu votez, dar tocmai mi-am luat Greed de la bibli, cred ca am facut boala lui monixy dar o forma usoara (ce ma enerveaza pe mine e ca desi bibliotecile au carti bune, librariile mai putin, cel putin astea din ma-a-la. Cele centrale de intelectuali mai au, dar stau in trafic de-mi trece boala pana acolo. Ma Mai enerveaza si faptul ca la mine la scoala e Mai greu de parcat decat la Vatican. Asa ca traiasca institutia nord-americana a bibliotecii publice). Scuze pt off-topic, azi am fost in greva toata ziua.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Eu inca nu votez, dar tocmai mi-am luat Greed de la bibli, cred ca am facut boala lui monixy dar o forma usoara (ce ma enerveaza pe mine e ca desi bibliotecile au carti bune, librariile mai putin, cel putin astea din ma-a-la. Cele centrale de intelectuali mai au, dar stau in trafic de-mi trece boala pana acolo. |
pai nu poti sa le comanzi sa vina la biblioteca de langa tine? eu asa fac, doar nu o sa consum gazul sa ma duc in downtown, cand le pot transfera ei intre ei.
abdominabila
Llaura spune:
La biblioteca pot, ziceam de librarii pe bune cele din mall-ul din cartier si din vreo doua in jur e plin de romante si politiste si self help si atat, e de necrezut. Ca sa cumpar o carte trebuie sa ma duc in zona cu "artsy-fartsy" (citat colegu de birou).
beshter spune:
Si eu tot cu Lacomie votez:))
Llaura, de ce nu votezi? Regulamentul iti permite, sa stii.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Si eu tot cu Lacomie votez:)) |
am citit criticile de pe amazon ca sa decid daca o cumpar sau nu (tu si lilanda sunteti beton ca referinte), dar parerile sunt impartite si nu ma pot hotari. :-) pana cand se poate vota? io tot imi propun sa recitesc Adamesteanu si aman. oricum o pot citi si daca nu iese. mai cercetez restul propunerilor si revin, ma tenteaza Asasinul orb si Jurnal in piatra.
Llaura, dar un B&N sau Borders prin apropiere?
abdominabila
monixy spune:
Eu votez "Jurnal in piatra" .
Llaura , Conchita , facem echipa la cartea asta ?
Elfriede Jelinek nu pot citi , scuze Lilanda si Mihaelka
Trebuie sa gasim o varianta (alaturi de cea consacrata la cerc) in care sa se discute organizat si despre celelalte carti propuse la o tema , pt. ca se intampla ca o parte din cititori sa nu ajunga sa citeasca "impreuna" nici una dintre propunerile pe care le-au facut (votat) de-a lungul capitolelor , si nu cred ca se simt ok , la margine Facem un brainstorming de primavara ?
http://bazar-livresc.blogspot.com
Laura25 spune:
Buna dimineata!
Votez Carol Shields - Jurnal in piatra
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
monixy, ma gandesc ca o idee ar fi sa se deschida cate un subiect pt fiecare carte citita, de cel ce o citeste. Ar mai fi varianta cu subiectul existent deja, clubul cititorilor, unde se discuta despre orice carte. Sau inca un subiect de genul 'Citim /dezbatem impreuna' unde sa se vorbeasca despre cartile propuse la cerc, care nu au iesit la vot, dar au fost citite de o parte din participanti.
Ieri nu am mai apucat sa pun linkuri la prima postare, poate reusesc azi.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me