Despre copii si viitor: Legea Invatamantului

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

Pe mine altceva ma ingrijoreaza si anume cine va preda in aceasta grupa pregatitoare cunoscand faptul ca acum in scoala sunt 4 ani si vor fi 5. Vor aduce educatoarele de la gradi si vor fi numite invatatoare la scoala ma gandesc pe cele care si-au continuat studiile si au facultatea terminata(oricum la gradi raman in loc de 4 ani doar 3 deci ar fi excedent) si pentru aceste persoane clar va fi un an de debut ori vor exista invatatoare rezultate din eventualele comasari de clase( de acolo de unde nu exista nr. minim de elevi.

Dupa mine nu cred ca mai este timp efectiv sa intre anul acesta in vigoare legea deci e clar ca va fi valabil din toamna urmatoare daca se va adopta.
Desi fiica mea anul viitor va implini in toamna 6 ani si 3 luni aproximativ ma bate gandul sa o dau la scoala din 2011 desi vroiam clar sa aiba 7+ impliniti.

Mercedes eu nu vad cum ar putea sa vina in scoala educatoarele. Ele apartin de alt sistem ca si plata, sindicat etc

Daca o vei da pe fetita in 2011 la scoala o dai cu speranta ca incepe clasa I ?
Daca da, bafta. Al meu a avut fix aceiasi varsta , nu regret alegerea, din contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Mercedes eu nu vad cum ar putea sa vina in scoala educatoarele. Ele apartin de alt sistem ca si plata, sindicat etc

Daca da, bafta. Al meu a avut fix aceiasi varsta , nu regret alegerea, din contra.

Apartin de acelasi sistem adica de administratiile locale.
Da, pentru clasa 1 pentru 2011 m-am gandit doar daca va intra in vigoare legea asta de la anul astfel incat sa elimin riscul sa ajunga la un invatator debutant sa zicem in clasa zero sau pregatitoare cum se spune acum.

[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mercedes

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Apartin de acelasi sistem adica de administratiile locale.
Da, pentru clasa 1 pentru 2011 m-am gandit doar daca va intra in vigoare legea asta de la anul astfel incat sa elimin riscul sa ajunga la un invatator debutant sa zicem in clasa zero sau pregatitoare cum se spune acum.

[/quote]
Nu-i rea ideea.
La alt sistem ma gandeam ca ele apartin de gradi, ar veni la scoala prin transfer sau alta metoda, hartoage si birocratie.
Directorii de scoala nu vor fi foarte incantati.
Dar poate ma insel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Problemele pe care ti le faci tu pentru pregatitoare sunt perfect valabile pentru intrarea in cls I. Avand copilul in cls I ...

Mersi mult, Sorana! Raspunsul tau ma mai linisteste putinSigur ca aveam aceleasi temeri si pt clasa I numai ca a gandeam ca atunci va fi cu un an mai mare, aproape 7 ani...Iar faptul ca la baie e curat, nici nu stii cat inseamna pt mine, ca am cosmaruri numai cand imi aduc aminte cum erau pe vremea noastra.
Nu prea imi vine a crede ca se va merge din aceasta toamna la scoala, poate de la anul, asta e...nu prea avem ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

http://www.unpasinainte.edu.ro/ situl oficial unde se dezbate legea...

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Mda. M-am tot intrebat daca sa postez sau nu. Reforma a invatamantului... este nevoie? DA! Dar nu asa cum se doreste a se face!

V-ati intrebat daca viata elevului va fi mai usoara? Vi se pare ca da? Mie una mi se pare ca, din contra, va fi mult mai grea!

Hai sa luam, de exemplu, "portofoliul elevului". Mie mi se pare o aberatie! Practic obligi elevul sa participe la enshpe mii de concursuri, de 8 lei bucata, numai ca sa aiba portofoliu! Ce va conta mai mult la o admitere la liceu? Faptul ca ai nu stiu cate diplome de participare sau un premiu la olimpiada, la faza pe tara???? Ce se intmapla insa cu acei copii care au potential, dar care au parinti ce nu-si permit sa dea banii pe concursuri? Sincer, nu mi se pare decat inca o gaura data in bugetul parintilor! V-ati gandit la faptul ca va trebui sa scoateti in fiecare semestru nu stiu cati bani si sa trimiteti copilul la nu stiu cate concursuri? Ca veti incuraja toate concursurile: Smart, Eurojunior, Cangurul si alte minuni, care, la modul cel mai sincer, mie mi se par o risipa de bani si timp? Trimiti copilul la cateva, ca sa aiba copilul idee de ce inseamna atmosfera de concurs, grila, etc, dar atat!

Apoi, de ce trebuie sa se tina cont si de media anilor de studii si sa se dea si examen de admitere? De ce daca un copil are inclinatii catre profilul real/uman sa aiba probleme cu mediile de la alte obiecte? Sunt copii, nu roboti! Nu mi se pare normal sa le ceri sa aiba 10 pe linie ca sa fie siguri ca intra la liceul pe care il doresc! Mie mi se pare ca li se ingreuneaza si mai mult situatia, vor avea si mai putin timp liber!

Iar grupatul materiilor, de genul "stiinte" = mate, fizica, chimie... iar mi se pare o mare aberatie!

Caracterizarile elevilor... sunt cu dus si intors. Depinde de cadru didactic, simpatii, antipatii si, de ce nu, de "cotizatii"...

Grupa pregatitoate obligatorie? Bine! Dar de ce la scoala si nu la gradinita? La varsta lor nu sunt in stare sa stea o ora in banca si asta li se va cere! E normal ca sa faca totul in joaca si sa se si joace! O educatoare va face asa, dar invatatoare nu! Nu mai vorbesc de bancile din clase care sunt prea mari pentru copiii de varsta lor!

Clasa a noua facuta la scoala generala... Alta aberatie! De ce? Materia de la clasa a noua e alta, profesorii din scolile generale au o pregatire, cei din liceu alta, fiecare e cu feliuta lui, asa cum si trebuie. Ce vor sa faca? Le vor amesteca si incurca de va fi vai si amar de noi, pentru ca va trebui sa le luam meditatori copiilor! Alta gaura in buget!

In fine, mie nu mi se pare deloc reforma cee ce se vrea sa se faca, ci, din contra, o mare brambureala!

Si nu inteleg ceva. De ce atata graba? De ce e musai sa iasa acum legea invatamantului? Ca sa aiba hibe si la anul sa fie iarasi modificata si tot asa? De ce nu se sta mai mult pe ea, sa se gandeasca bine ce implica si apoi sa fie aprobata? M-am saturat ca de la an la an sa fie modificari, sa nu stie copilul ce-l asteapta! M-am saturat ca al meu copil sa fie cobaiul sistemului de invatamant!
Mi-as dori ca cei care lucreaza la asa ceva sa gandeasca bine ceea ce fac si sa nu se mai joace cu viitorul copiilor nostri!

In final... Funeriu m-a dezamagit! Crunt! Mi-amintesc de prima lui iesire, la "Nasul". I-am vazut si CV-ul si m-a impresionat, mi-a placut, i-am dat credit. Ei bine, recunosc, m-am inselat amarnic in ceea ce-l priveste! Am ramas dezamagita de cum vrea el sa faca reforma, de declaratiile, ordonantele si ... ordonanta in care explica termenii din ordonanta anterioara!!!! HUH!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

de ce este aberant ca un parinte sa lucreze cu copilul?

Stii de ce? Al meu copil de cls.a 6-a vine acasa de la scoala cu un aer de habarnist cand vine vorba de ce s-a facut la ora de mate. Are ceva notite si desene aiurea in caiet, eventual tema notata la sfarsitul paginii si atat. In cap: un mare zero. Si ma apuc sa-i explic (unui copil care are potential, dar pur si simplu nu-l intereseaza) si am ajuns sa-i fac meditatii de 2 ori pe saptamana pt ca a luat-o la vale cu notele la mate.
Parerea mea: NU e datoria parintelui sa explice materia de scoala. DA, e datoria parintelui sa verifice daca s-au facut temele, daca s-au invatat lectiile, daca lipseste ceva din ghiozdan.
Si sa-ti raspund la intrebare: mi se pare aberant ca eu sa explic matematica la fiul meu, in timp ce proful lui isi baga salariul fain frumos in buzunar, si copilul nu retine nimic la ora lui. Si mai mutl de atat, cand vine vorba de teza sau de o lucrare, brusc omul devine exigent si pretentios. Atunci de ce nu are pretentii, ca elevii sa fie atenti la orele lui, ca elevii sa inteleaga ceva, ba mai mult, elevii sa iasa de la orele lui cu ceva ramasite de amintiri despre ce s-a facut la ore????

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Marius, multumesc frumos .
Am vrut sa-ti multumesc "dincolo", dar era inchis subiectul .
Scuze pentru off topic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Eu imi spun parerea deocamdata doar in legatura cu grupa pregatitoare. Mie imi pare bine daca trece la scoala, cu toate ca am o mare teama de scoala. ma gandesc ca n-ar mai exista o prapastie intre copii, unii intra citind si socotind, altii nu stiu nici litere, in fine, asta e un exemplu. Fiecare invatatoare are viziunea ei despre cum ar trebui sa fie copilul in clasa I. In plus, sunt sigura ca orele n-ar dura nici macar 40 minute, cred ca 20-30 cam asa, ar avea 2-3 activitati pe zi si fara notari si fara teme. Asa cred si sper.
In rest, despre sistemul de admitere, nu stiu ce sa zic, imi suna mai bine ca inainte, mai prost decat as vrea, nu ma gandisem la ce inseamna portofoliu cu adevarat, mi-e neclar ce implicatii are.

Mergi la inceput

Tonnia, si cate ore va sta copilul din grupa pregatitoare la scoala? Ce se intampla apoi cu el daca parintii nu au ajutor (bunici, bona etc) si nici bani pentru after school? Nu-mi spune de semiinternate, ca nu toate scolile au conditii...
Nu stiu, eu cred ca trebuiesc intai rezolvate aceste probleme, apoi trecut la obligatoriu. Daca nu ai infrastructura, nu creezi decat haos!

Mergi la inceput