Campanie civica - responsabilizare a autoritatilor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonagurau spune:

FETELOR

Am trimis petitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Update: avem pana acum petitii trimise la Ministerul Sanatatii de catre:

1. Elenada
2. Cristal
3. Cristinici
4. Iuca
5. Iyoana
6. Medamaya
7-9. MamaGiuliei + 2 colege
10. Ciarli
11. SimonaGurau

Multumim!:)

Rocsy & Ralu, multumim de implicare, pregatiti petitiile pe cat posibil personalizate pentru Ministerul sanatatii si trimiteti-le intr-una din zilele astea, in functie de afluenta (in principiu, mergem in ritmul de 2/zi). Ralmar, raspunsurile de la autoritati vor veni intr-un termen de maximum 30 de zile, conform legii; e inca foarte devreme. Ne vom adresa si presei, desigur, dar cu ceva coerent, publicabil. Un articolas pe un colt de pagina scris de gura noastra nu ajuta la mare lucru, daca ramane singurul...

Avem insa restantza asta:

quote:
Deocamdata sa revenim la Primul Ministru. 0800 020 020 - nr gratuit. Sa sune o singura persoana (pe cat posibil, nu dintre cele care au trimis deja petitii, sa nu fie acelasi nume) si sa spuna, dupa ce se prezinta, cam asa:

"Solicit oficial guvernului si Primului Ministru al Romaniei sa se implice urgent in drama a foarte numeroase tinere familii care au dificultati in a obtine copii pe cale naturala, si se confrunta cu insurmontabile obstacole financiare in accesarea serviciilor medicale specifice. De exemplu, o fertilizare in vitro costa intre 2800 si 4000 de euro in spitalele din Romania. Solicit crearea unei politici publice de finantare a reproducerii asistate medical in Romania si astept din partea guvernului un raspuns la aceasta solicitare."

(mai mult nu putem spune in 30 de secunde, iar totul trebuie formulat ca o solicitare, nu ca o semnalare, pentru a nu ni se rapunde politicos "am luat la cunostintza, multumim").




Puteti suna si din provincie si la orice ora din zi sau din noapte, caci raspunde un robot.
Haideti, fetelor, ca e supraoferta: e moka si dureaza doar 30 de secunde, ati facut voi chestii mult mai naspa, gen histeroscopii & punctzii! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Am sunat eu adineauri la nr. 0800 020 020 si am lasat exact mesajul pe care l-ai scris tu, Luca.
M-am cam grabit sa ma incadrez in cele 30 secunde dar m-am incadrat ok.


Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

quote:
Originally posted by Mariaa

va salut fetelor,
am citit mesajele voastre si sunt impresionata de mobilizarea voastra.
in urma cu cativa ani, tot aici pe DC s-a mai intamplat cam acelasi lucru cu mobilizarea aspirantelor de atunci.
ne-am lovit de vesnicul raspuns ca trebuie sa fim cumva organizate ca sa fim auzite. mail-urile si scrisorile trimise nu aveau nici un raspuns din cauza asta (cel putin asa ni se motiva lipsa raspunsurilor)
ok, am facut si asta, ne-am organizat cumva si anume www.adorcopiii.cabanova.ro/" target="_blank"> astfel
am avut 2-3 proiecte prin care am cautat sa facem cunoscuta problema sterilitatii in Romania si lipsa unui cadrul legislativ pentru sprijinirea cuplurilor cu astfel probleme.
din pacate interesele politice mult prea mari nu au ochi si pentru latura aceasta a societatii noastre. ba chiar mai mult, un anumit partid extremist a incercat sa se foloseasca de aceasta idee si sa ni se alature. noroc ca am fost avertizate de Andreea (Witchie a noastra de pe DC)
cat despre presa pe unde am mai incercat sa facem ceva...daca nu e subiect de scandal, ti se spune pass de cele mai multe ori.
nu stiu daca va mai amintiti, intr-un singur an au fost 'selectate' 6 cupluri pentru FIV gratuit (din toata tara!!!) si acelea pe anumite considerente, si stiu ce vorbesc.
presedintele de onoare al asociatiei este un renumit medic din Timisoara care initial a fost garantul unor demersuri legislative care sa sprijine cuplurile cu probleme de sterilitate. insa cum spuneam, unde nu este potential electoral nu se baga nimeni cu greutate.
pentru cele care nu ma stiti, sunt (tran)spiranta de 10 ani, 2 sarcini pierdute, zeci de analize si investigatii.
nu vreau sa va descurajez, vreau sa va spun doar am reusit sa facem la vremea respectiva. daca va pot ajuta si eu cu ceva, sunt aici. ma alatur voua




Maria, excelent, habar nu aveam ca exista un ong deja constituit. Chiar daca nu (mai) este foarte activ, e bine ca exista, poate fi resuscitat in caz ca, asa cum zici, se cere o forma organizata, in relatia cu autoritatile. Nu am inteles foarte bine din mesajul tau si de pe site - pe care l-am parcurs cam in diagonala, dar am vazut ca exista un statut, un sediu, un cont in banca - cine are drept de semnatura in numele Asociatiei? Crezi ca daca ar fi solicitat, s-ar alatura in numele Asociatiei demersului astuia donquijotesc? Ca balauri sunt multi, avem cu ce lupta.
Uite, acum m-a traversat o alta idee de campanie conexa. Daca asociatia asta este serioasa, ne mobilizam, noi si familiile si prietenii nostri, si directionam cei 2% din impozite catre ea, conform legii. Si asa se ivesc si ceva fonduri sa miscam in front. Ce zici? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Ioana_p, te declar oficial campioana la petitzie-viteza. :)) Multumesc. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Luca multumesc si eu.
De cand a aparut acest subiect v-am urmarit si v-am admirat ca ati avut initiativa asta. O sa contribui si eu cu ce pot, o sa trimit si eu petitie, inca nu am formulat-o, dar urmeaza.
Sa speram ca va avea rezultate in final, pentru ca prea putine lucruri se fac pentru tinerii din Romania in ziua de azi, ar fi cazul sa se gandeasca si la noi, mai ales ca toti din guvern sustin ca e necesara cresterea natalitatii. Sa vedem daca, urmare a campaniei noastre, vor face ceva concret in acest sens, ajuntandu-i pe cei ca noi care isi doresc sa faca copii.

Multe pt toate fetelor implicate!

Ioana -the new me!
animalutele mele iubite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maribela spune:

Ma alatur si eu si sper ca in curand sa fim atat de convingatoare,incat sa reusim.Prin decembrie i-am trimis Mihaelei Radulescu un mesaj,dar nici azi n-am primit raspuns.Eu chiar sunt in criza de timp:am 40 de ani,iar timpul fuge.Oricat as incerca nu pot apela la fiv decat in vis.Si e singura mea sansa de a fi.Ma irita gandul ca platim asigurari medicale aiurea.Va pup si BAFTA!!!SUNT ALATURI DE VOI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Fetelor, eu am adrese de mail din presa, personalitati, vedete.
Dar trimit eu textul (cand va hotarati).

Eu zic sa nu fie neaparat sub forma de comunicat, sincer sunt comunicate muuult mai spumoase pe care nu le preia nici naiba.

Cred ca o prezentare "cu suflet" ar prinde mai bine, ar putea sensibiliza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Fetelor acum vam gasit maine trimit si eu petitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Luca,
ONG-ul il reprezint eu, scuze ca nu am precizat exact.
o campanie pentru redirectionarea celor 2% am dus si anul trecut. la solictare foarte multi au raspuns pozitiv, in fapt insa mult mai putini. asa cum si la infiintarea asociatie au fost multi insa pe parcurs s-au tot imputinat. as putea numara pe degete cate persoane mai sunt interesate de asociatie acum.
trebuie inteles ca aceasta este o cursa de rezistenta, ca sa zic asa. la cum se misca lucruile in Romania rezultate nu apar intr-o luna, doua, cinci si multi din cei ce initial sunt dornici de fapte, pe parcurs abandoneaza. cum ziceam, este o cursa lunga, de rezistenta.
in primii ani ai forumului am moderat aceasta sectiune, forumul aspirantelor. multe din aspirantele de atunci sunt acum pe sectiunile de scoli/gradinite/crese/bone sau pe la Odiseea sarcinii - a 2 a, 3-a oara...sunt printre ultimii mohicani, ca sa zic asa
chiar asa, cred ca nu mai exista vreo aspiranta de pe forumul din anii 2002-2003 'nerezolvata'
apoi am lasat-o mai moale cu tratamente si analize peste analize. pornisem demersurile pentru adoptie si anul trecut, teoretic ar fi trebuit sa aiba loc toate cele.
intre timp insa, mama mea s-a imbolnavit foarte grav (poti vedea jos la semnatura, Lyme) si am abandonat orice plan de bebe adoptat sau prin tratament,...practic acum ea se afla in grija mea.
despre mail-uri? unde nu am trimis...inclusiv Llianei Stanciu, Mihaelei Radulescu, lui Teo...la Parlament, prin presa...unde m-am gandit ca ar putea avea ecou demersul.
anul trecut in urma initiativei mai multor mamici de aici, de pe DC, am incercat sa punem bazele unui proiect pentru infiintarea cosului cu bebelus (sigur ati vazut pe Generale postul Alessiei105, care de altfel a fost sufletul actiunii) petitia-proiectul BabyKlapper unde mamele ce nu-si doresc copii sa-i poata lasa in siguranta iar acestia sa fie preluati de asistenti sociali, asa incat sa existe o solutie, o alternativa pruncuciderii. imaginile care le-ai vazut pe site sunt de la un simpozion unde am prezentat proiectul (simpozion cu presa, tv, viceprimar, etc) si tot pe site se afla inregistrarile de la radio cu interviurile luate alessiei105 de catre Witchie si mie de o jurnalista de aici, din Timisoara.
la infiintare, am cooptat ca presedinte onorific un mare medic din Timisoara, (unde se afla si sediul asociatiei) o somitate, pe prof. Ioan Munteanu, sa ne sprijine, sa ne fie garant ca treaba e serioasa si sa ne indrume prin hatisurile si birocratia noastra mirifica.
ma repet, dezamagirea a fost foarte mare. pe de alta parte e oarecum de inteles...cine se incurca cu lucruri marunte si fara capital electoral?!
si am convingerea ca pana nu se implica o personalitate, cineva cu greutate, atins de problema aceasta, zbaterea noastra este cam ca cea a unui peste pe uscat. ati vazut si voi foarte bine cum se misca lucrurile in cazul unor persoane publice si cum se misca altfel.
sper ca nu voi fi blamata pentru randurile de mai sus, este pur si simplu parerea mea (la rece), fiind trecuta deja prin faza asta de contactare/captare a interesului celorlalti.
nici nu am abandonat ideea, pentru ca odata si odata se vor schimba lucrurile si in tara asta! mai usor, mai greu...dar de undeva trebuie inceput...
Luca, am sa te rog sa imi dai pe PM o adresa de mail, sa-ti trimit in atasament mai multe informatii (de aici nu le pot atasa) ca si completare la cele scrise mai sus.

esti de admirat, ca fiind in alta tara (si ce tara!) te-ai uitat totusi la noi, inspre est... la mine nu te lua dupa stegulet...e o fantezie de-a mea sa evadez inca odata, macar virtual in Croatia, tara pe care o iubesc...

ma opresc aici, m-am intins cat o zi de post...




pentru Emma

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme

noi, impreuna


"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput