Retete rapide
Raspunsuri - Pagina 17
Carmen_Marieta spune:
Salata andaluza
Ingrediente: 300 g. rosii, 2 castraveti mici, 1 ridiche de iarna potrivita, 2 oua, 100 ml. untdelemn, patrunjel verde si marar, otet dupa gust, piper, sare.
Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate marunt, untdelemn, sare, piper si otet dupa gust. Ouale fierte tari si taiate rotund se pot aseza sub salata.
bunicuta spune:
O alta reteta rapida dar tot cu peste
Peste -cod fara cap si eviscerat- se spala se pun in tava de aragaz(cantitati dupa nr de persoane 5-6 pesti) se condimenteaza cu condiment pentru peste,se pun ulei si apa in tava apoi la cuptor -se curata citiva cartofi se taie rondele ,se pun alaturi de peste-la foc mic in cuptor -cartofii si pestele se stropesc din cand in cand cu sosul din tava se mai adauga dupa gust sare ,piper ,cimbru si daca place 2-3 catei de usturoi taiati feliute-daca este nevoie se mai adauga apa si ulei dupa gust- se adauga la sfirsit patrunjel verde tocat si pofta buna -este gustos si sanatos pentru stomac. ( se pot pune si rondele de morcov-dupa preferinta
mihaela amalia spune:
Eu pestele la cuptor il fac asa:dupa ce l-am curatat bine il ung cu cc condimente pentru peste, apoi il umplu cu sunca presata, si ii pun si niste boabe de ienibahar.Il "invelesc" bine tot cu sunca presata si mai pun alte cateva boabe de ienibahar pe langa el, dupa care il "invelesc" in folie de aluminiu.
Si il dau la cuptorul cu microunde in jur de 20-30 min(in functie de cat de mare este pestele)
Pofta mare
SITE AMALIA
Sa nu traim spunand ca nu se poate, trebuie sa ne pastram speranta.
ardeiash spune:
mihaela amalia suna bine reteta ta. dar totusi aluminiul nu este toxic? asa am inteles pe un topic de pe aici... parca
s-auzim numai de bine! si
Lifecoach spune:
Nu stiu daca va intereseaza dar am gasit un site dragut e aici si un canal de televiziune de unde gasiti o gramada de retete...pentru orice... www.food.com
Best Regards,
andra Amzallag
strumfi2004 spune:
Omleta greceasca
Se curata 2-3 cartofi, 1 ceapa mai mare. se taie cartofii in cubulete mici si se calesc alaturi de ceapa tocata marunt cam 10 minute pana ce cartofii sunt aproape prajiti. intre timp se face o omleta din cate oua vreti la care adaugati telemea / cascaval rase, 2-3 felii de sunca taiata cubulete, sare, piper. se pun peste cartofi si se calesc impreuna ca o omleta obisnuita. se poate servi cu suc de rosii pe deasupra, bine condimentat sau simplu cu salata de cruditati.
este f satioasa.
strumfi2004 spune:
piept de pui cu alune
pieptul de pui dezosat taiat feliute se inabusa in unt, se adauga alune tocate sau intregi, ciuperci tocate, sare, condimente. se adauga un ou. se serveste ornat cu felii de rosie sau ardei gras.
gust deosebit
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra" target="_blank">Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
Oanacn spune:
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci
Se taie ceapa pestisori si se caleste putin in ulei de measline, se adauga ciupercile si ficatei si se acopera sa fiarba innabusit. Daca scad prea tare mai adaugati un pic de apa. Garnitura faceti cartofi prajiti sau piure.
E delicios.
Poze - http://www.oanachirita.myphotoalbum.com/
Crinutz spune:
Cheg aperitiv de ciuperci
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci, 2 cepe mari, 3-4 oua, 1 lingura faina, 2 linguri ulei, sare, piper, patrunjel, marar
Se taie ciupercile si ceapa marunt si se calesc in ulei. Separat se bat albusurile spuma. Se da tigaia de pe foc si se adauga galbenusurile, faina, sarea, piperul, verdeata si se amesteca bine. Se adauga apoi albusurile batute f bine spuma. Se amesteca de sus in jos.
intre timp se pregateste tavita de cheg. Se unge cu ulei sau unt se pune apoi folie aluminiu astfel incat sa depaseasca marginile tavii si se tapeteaza cu unt/ulei si faina. Se varsa compozitia in tava, se baga la cuptor cam 15 - 0 min. pana se rumeneste, la foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca. Pt a nu se rupe la taiere rasturnati tava pe un fund de lemn pana se desprinde folia de tava apoi usor dezlipiti-o si taiati chagul.
Dupa preferinte se poate adauga cascaval ras sau rosii taiate rondele (rosiile inainte de a-l baga la cuptor).
Toate ingredientele se pot dubla pt a va iesi 2 tavi sau mai multe.
pofta buna!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
elenya_m spune:
Vad ca a cam ramas lumea in pana de idei
Sa va mai fac si eu pofta cu ceva Nu ma puneti sa zic cum se numesc ca nu stiu..
1. Intr-un vas de Jena puna un strat de cartofi (nu f multi) fierti si taiati cubulete, rad branza, adaug la alegere oua fierte si taiate dupa preferinta sau omleta (pe care o turnati la sfarsit deasupra compozitiei) si un mezel afumat (pastrama, ceafa.. ce aveti prin casa) taiat la fel si in cantitate suficienta k sa aiba gust, iar apoi dc mai este loc o iau de la capat, cate straturi incap. Am mai adaugat unt si rareori lapte ca sa nu fiarba "pe uscat" Peste toata chestia asta rad cascaval si apoi dau la cuptor. Nu se lasa f mult, se serveste cu smantana si e... o minunatie. Eu una o ador!!
2. Intr-un ceaunel cu ulei sau unt calesc piept de pui taiat cubulete, putina ceapa si morcov (de gust), ciuperci si carnaciori, adaug bulion, condimente si mirodenii si cu aceasta compozitie umplu clatite, pe care le pun la fel.., intr-o tava Jena, rad cascaval si dau la cuptor. Le servesc cu smantana
Succes!