Viata in germania (44)
Raspunsuri - Pagina 4
tumpi spune:
Olim,din pacate eu cu cazarile nu prea le am.
Fetele am si eu o intrebare la voi.Voi cum platiti apa?Separat sau cum.
Mie mi-a venit regularizarea si mi se pare destul de multisor.La voi cum e?Ma gandesc cu groaza la regularizarea din vara la curent.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Miriluta spune:
quote:
Originally posted by tumpi
Mie mi-a venit regularizarea si mi se pare destul de multisor.La voi cum e?Ma gandesc cu groaza la regularizarea din vara la curent.
Ce intelegi tu prin multisor? Noi am platit regularizarea la Heizung 753,57 euri
tumpi spune:
ups Miriluta, dar cate pers sunteti in casa?La noi 2 persoane si asta in conditiile ca nu am masina de spalat in casa si nici de spalat vase, a venit 423,50.Asadar sa nu ma ingrijorez, nu-i o suma mare?
Alina spune:
quote:
Olim,din pacate eu cu cazarile nu prea le am.
Da,depinde cit platesti NK.Daca platesti putin,e normal sa-ti vina mult la regularizare.
Noi platim 200NK,au fost ani cind am primit inapoi(2-300euro),si ani cind am dat dar nu mai mult de 50-60.Anul asta tre'sa mai dam 100,practic daca ar fi numai dupa cita apa si caldura am consumat,ar trebui sa mai primim inapoi vreo 200 dar iarna trecuta(2006) fiind grea,au costat mult lucrarile(dezapezire,etc),hausmeisterul s-a scumpit si ce mai e pe lista aia,noi comparam cu alti ani.
Curent platim 500/an si de obicei ne-a venit mereu inapoi,cam 20-50 euro.Acum s-a mai scumpit,sa vedem la toamna...
Alina
tumpi spune:
Alina , m-ai facut curiasa si m-am uitat pe ctr, fiinca nu stiam cat este NK,nu am facut caz pana acum , platim 180E,asa ca nu stiu ce sa mai spun.
La curent pe an cam tot 500 platim.
Alina spune:
quote:
ups Miriluta, dar cate pers sunteti in casa?La noi 2 persoane si asta in conditiile ca nu am masina de spalat in casa si nici de spalat vase, a venit 423,50.Asadar sa nu ma ingrijorez, nu-i o suma mare?
Tumpi,
Din cite stiu eu,e avantajos sa ai masina de spalat ca asta foloseste apa rece,adica ma rog,o incalzeste.Tu daca speli cu apa calda,probabil ca iesi mai scump.Nu stiu,nu am probat varianta e din ce am auzit pe la altii...
Faza e ca in primul an,cind locuiam in Leipzig,ne-a venit la regularizare 1600dm,asta in conditiile in care nu aveam copii si nu stateam pe-acasa decit f putin,nici macar in weekend nu stateam,aveam masini de spalat rufe/vase.Pur si simplu am fost siguri ca este o eroare(casa era dupa renovare,contoarele se mutasera in boxa,erau niste indicii) dar nu am avut cum sa demonstram asa ca am platit.
Alina
tumpi spune:
Alina, eu momentan spal la spaltorie, cum eu tot am fost plecata, nu ne-am luat masina,dar acum sun in faza de prospectare a pietii da-mi iau una, ca deja m-am plictisit sa ma duc la spalatorie.
cklaudia21 spune:
Noi avem 2 Zimmer whg, masina de spalat rufe si vase.
Platim 180 NK si 36 Strom monatlich. Anul trecut am primit 100 euro inapoi de la Nk.
Masina de spalat vase folosesc zilnic asa ca e adevarat faza cu apa rece.
http://community.webshots.com/user/cklaudia21
Alina spune:
Narcisa ,felicitari pt fetita !
Mamicilor cu copii de gradi,
Vineri sarbatorim Maifest si Muttertag si tre'sa duc o prajitura la fest,Beiratul a hotarit ca ni le vor vinde intr-un bufet(sigur,preturi ceva de genul 50centi/buc)si cu banii vor duce copiii la Poing(parcul de animale).
Pina acum o ora eram 'otarita sa fac praji cu visine din compot dar acu nu stiu daca merge asa bine.Sau sa o fac in tava rotunda sa tai felii ca de tort?Ca eu o fac in tava dreptunghiulara si taiam felii mai mici,parca nu-s chiar de vindut la bucata?
Voi ce idei imi dati,la voi cum e?
Torturi cu frisca,cioco si alte curgatoare nu-s admise,e cald si noi stam vreo 4 ore,nu rezista iar muffinuri am vazut ca fac mai multe mamici deci...vreau ceva mai original .
Alina
Miriluta spune:
Noi suntem trei (deocamdata)si am crezut ca lesin cand am vazut factura cu regularizarea, dar adevarul e ca noi platim foarte putin NK(100 euri).
Alina, ideea ta cu prajitura cu visine e grozava. Pe mine m-a mancat in ... anul trecut si m-am chinuit sa fac 2 Käsetorten. Au iesit frumoase si bune numai ca am vazut ca fusesem singura tamba care se chinuise atat.
Eu te-as sfatui sa duci prajitura in tava, gata taiata (asa am vazut ca fac mamicile la gradinita unde merge Miruna mea) si tai-o in patrate cu latura de 8cm. Noi am vandut bucata cu 50 centi.