Albinute si bondari de martie - aprilie 2007

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

buna fetelor!

multumiri pt informatia legata de Vigantol! Azi ies si iau si eu altul.

eu am o problema cu cele carora le-a revenit menstruati. La mine este deja a doua luna si curge... de zici ce e aia! Ma dispera. Ma schimb aproape din ora in ora si am luat absorbante din alea Night!

Va pup nu pot sa stau mai mult. tudor!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna bebici, maimici si burtici!
Noi avem niste fierberi in burtica ce nu ne lasa deloc sa ne odhnim noaptea. Tot ne foim, plangem, dar nu ne trezim detot si nu ne linistim decat pe burtica la mami. Si uneori ne foim si atunci. Asta se intampla de vreo 3 zile. Nu stiu ce e cu ea. Astia or fi adevaratii colici? KK arata normal, galben cu picaturi albe in el , uneori mai multe, alteori cateva. Si ziua dormim ceva mai mult, in special daca o pun pe burtica. Dar mi-e putin teama sa o las asa nesupravegheata.

Si acum din categoria intrebarilor stupide.
Voi sterilizati biberoanele, tetinele, inelele pt tetine si capacul biberonului dupa fiecare utilizare sau doar le spalati in decursul a 12 ore dupa care le sterilizati iar?
Eu am doar 3 biberoane cu care vrea zanuca mea sa pape. Cu restul am incercat, nu vrea. Si la astea am o singura tetina cu gaurica mai mare pt laptele praf, 2 cu o gaurica mai mic abune pt ceai si pt laptele meu si una care are un orificiu ce se largeste cand apesi pe tetina care inca nu imi foloseste la nimic.
Bineinteles ca ii dau laptele praf doar cu tetina pt lapte praf, asa ca, intreb eu, trebuie sa o fierb de fiecare data dupa ce ii dau sa pape? Sau e suficient sa o spal cu apa si detergent special pt copii? Eu am unul din Metro, cred, numit Surecare.
Acum ma veti intreba de ce nu cumpar mai multe tetine. Pai cand? Si cum? Ca nu pot pleca cu copilul din dotare in carucior si apoi sa-l las la strada ca la majoritatea farmaciilor ajungi pe scari. Chiar daca au pante pt oameni cu disabilitati fizice, pana sa ajungi la panta aia, mai sunt ceva trepte. Traim in Romania!
Si sotul din dotare nu se pricepe deloc. De fapt si eu cand am cumparat nu am observat ca ar fi 2 feluri de tetine pt 0+, cel putin nu la Avent, ca a mea la astea s-a oprit dupa ce am incercat Nuk si Chicco, ca numai din astea aveam. Si nici de pe situl lor nu m-am lamurit, dar asta e deja alta poveste.

Avem si noi bubite pe fata care seamana, mai degraba cu ce faceam eu pe gat, in spate, vara de la caldura. Probabil ca si ea tot de la caldura le-a capatat. Si asta pt ca dorm cu ea in brate. Nu se poate altfel. Se pomeneste plangand (a se citi urland) de dureri de burtica. Asa, la mami in brate, mai un canecel, mai o palma calda pe burtica, parca nu mai e asa rau. Si bineinteles ca transpira. Oare sa nu o mai imbac decat in camasuta, fara bluzica deasupra? Dar noaptea e mai frig decat ziua in casa pt ca am hotarat sa nu mai bag caloriferul decat cand sunt sub 22 grade pe zi doar si la baita. Si azi noapte au fost 19-20 si tot a transpirat la mine in brate. Cred ca nu o sa-i mai pun chitiuta noaptea. O pun dupa baita si nu i-o scot, deobicei.
Si ne luptam si cu o conjunctivita purulenta la un ochisor cauzata de un stafilococ luat din maternitate. Si initial am incercat cu Nettacin 2-3 sapt, niciun rezultat. Apoi cu laptic de mama picurat in ochisori, intai in cel sanatos, apoi in cel bolnavior sa nu se duca din cel bolnavior in cel sanatos si masaj la baza nasucului, cu o ameliorare vizibila, iar acum, dupa vizita la oftalmolog, care a zis ca lapticul e fooarte bun, dar nu suficient, am trecut la picaturi Ciplox si masaj si vad ca nu ii mai curge asa rau. Sa ne ajute Doamne-Doamne sa nu fie canalul infundat!
Si o a treia intrebare stupida, si sper sa termin cu asta. Voi faceti baita in fiecare zi bebeilor. Si ce rol are aceasta baita in fiecare seara? Ca eu ma hotarasem, cel putin pana la vara, sa nu-i fac decat o data la doua zile, adica o zi da, una nu. Gresesc?
Nu am terminat. Mai am una. Stim despre cartofi ca sunt greu de digerat. Daca eu am mancat zilele astea musaca de cartofi in care carnea este piept tocat de pasare, e posibil ca de la asta sa o doara pe zana mea burtica? Adica nu a durut-o cand am mancat usturoi sau ceapa, sa o doara de la cartofi fierti? Sau de la o branza de vaca? Ca pana acum am mancat de oaie si capra si nu a avut nimic. Lapte nu mai beau ca am inteles ca nu le face bine, dar, avand lipsa de calciu, trebuie sa-mi iau si eu de undeva calciul si sa-i dau si ei, nu? Voi ce parere aveti?
Noaptea i-am dat sa pape numai san, ca mi-e mai usor asa si acum i-am dat o masa de san, una de formula si dupa masa de san, chiar cu Sab simplex, tot asa a durut-o. Si dupa biberon a durut-o un pic, dar parca nu asa rau.
Si eu simt cum imi urca laptele din 2 in 2 ore... Ce sa fac? Sa nu-i mai dau? Ca eu daca ma mulg nu scot mai mult de 30-40 ml, dar ea dupa ce suge doarme linistita 2 ore, cel putin era linistita inainte de colicile astea. Acum doarme agitata. Iar dupa masa de biberon, doarme trei ore. N-oi avea lapte destul? Ea suge, in medie, la biberon vorbesc, 100 ml. Sunt si mese cu mai putin si mese cu mai mult. Si are cam 8-9 mese in 24 de ore. Nu cred ca e putin. Si la san nu stiu cat suge, ca nu am cu ce sa fac proba suptului. La cantarul asta nu cred sa dea diferente atat de fine ca 40-50 g. Ar trebui unul electronic pt asta. Dar suge, efectiv, adica o aud si inghitind, cam 10-20 minute. De multe ori suge doar un san, in special noaptea ca adoarme si nu o mai pot trezi cu tot efortul meu. E oricum un progres, pt ca pe la 3 saptamani nu o puteam nicicum convinge sa ia sanul noaptea.

Hai ca v-am stresat destul cu problemele mele, dar poate va faceti timp sa-mi raspundeti si mie.

Va pupicesc si va doresc tot binele din lume!

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Bine v-am regasit la scutece! N-am reusit sa mai intru de cind s-a deschis noul capitol aici.

Multa bafta si sarcini usoare ultimelor 2 gravidute!

madybulancea, eu am nascut cu 2 sapt dupa data estimata si a fost totul ok... Ma asteptam deja la inducere, dar pina la urma a venit bebe atunci cind a vrut el.

Si tuturor: o odisee a scutecelor si mai frumoasa decit cea a sarcinii!

Fetita mea are zile bune si altele mai putin bune, cind e ingrozitor de agitata. Abia daca doarme 1-2 ore toata ziua, iar in rest tipa si plinge mai tot timpul. Le invidiez pe fetele care au copilasi cuminciori Dar asta e, o sa treaca si perioada asta.

Ptr ca s-a mai vorbit de lactatie... De aici mi s-a dat un medicament ptr cresterea lactatiei si care am observat ca e de fapt metoclopramid despre care scria Andra. Scrie pe prospect ca poate crea gaze la copil. In fine, am inceput ieri si intr-adevat a crescut lactatia, dar nu f.f. mult. Scoteam inainte cam 30-50 din ambii sini iar acum am avut 70 ml. Dar e bine si asa. Sa vedem ce se va intimpla dupa cele 10 zile de tratament...

Jaana, mamica de Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by tzuna

Greu mai merge site-ul asta. Sau numai eu astept o vesnicie sa se incarce?

Maria a dormit binisor azi noapte , nu s-a trezit sa pape desi eu tot asteptam. Iar dimineata a mai dormit iar de la 8.30 la 12.00. Mi-e frica sa nu pape si mai putin din cauza ca doarme atat. Mai este cineva a carui copil nu papa mai mult de 90-100 la 2 luni si o sapt? Ca Maria parca are senzor si mai mult de 100 nu mananca niciodata indiferent cat e de flamanda. Oricum d eobicei mananca 80-90 chiar si 60 spre disperarea mea.

Ieri ne-am tot plimbat dar cum am revenit la scos laptele cu pompa si hranit la biberon dupa ce mananca si pana la urmatoarea masa imi ramane doar 1h 1h si 1/2 pentru plimbare asa ca nu mai ajung in parc ci ma plimb prin jurul blocului.

Azi la ora 7 Maria era fresh si radea si gangurea de mama focului. Nu ne mai dezlipeam de ea. Sotul era sa intarzie si la serviciu.

Despre vaccin: nu-i grav daca se face cu cateva zile inainte sau dupa varsata de 2 luni.

Cam asta e tot pe azi. Ca Maria e cu ursuletii si curand va lansa tipatul.

Aveti grija de voi si de bebei.

MARIA_TEODORA- 9 saptamani si 2 zile

exact asa si a mea.....luni are fix 2 luni dar dupa saptamnai am avut de ieri....mai mult de 100 nu papa sici ca are mensura.....abia o sg data a papat 130 sau 120 in cel mai fericit caz...daca ii dau si san completare mai papa cam 40-60....

Are mom cateodata cand cei 100ml ii papa 50 si dupa 2 ore iar 50 ....nu plange dar nu mai vrea sa traga....si isi face greata si daca o fortez vomita....
Luni ma duc sa o cantaresc ca mi se pare ca tare putzin manca....sa vedem ce zice doctora.....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

dragi mamici, super super interesant:sfaturi pt. cresterea copilului

micul meu bondarel

film cu david

violeta, mamica de david alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

quote:
Originally posted by iunita

Vrem si noi sa venim pe 1 iunie. Face pitica 2 luni fix pe 1 deci o sa fie maaare deja!

Dar unde?

A, si e vre-o mamica printre voi care sta in zona gorjului? poate iesim pe piticodromul dintre gorjului si veteranilor intr-o zi. Asta daca imi fac curaj sa ies singura cu ea din casa

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Eu stau acum la Gorjului dar peste 2-3 saptamani ne mutam la Apusului.As vrea sa ne vedem mai ales ca si Andra - Ralualexandrei st ala Veteranilor si putem sa n evedem toate trei.O singura problema am -= stau la etajul 4 /4 si am un carut de 14 kg asa ca daca nu vine sora mea sau tata sa ne scoata din casa aici ramanem. AM iesit ieri si in premiera baiatul meu nu a plans cand m-am asezat pe banca.I-am servit un ceai in loc de obisnuita masa si a stat cumintele cu suzeta in gura. Eu nu am mai putut scrie pentru ca mandrul bondarel a facut un pic de greva si m-a cam, marait zilele trecute.Sper sa-l pot controla de acum si sa fiu relaxata sa mai scriu si sa pot iesi cu el.

Alionusca multam de explicatii.FF bune.Sa-i spun si eu mamei.Eu de ex il imbrac in camasuta, pamapers, pantaloni cu ciorap si o bluzita subtire cu nasturi peste, a si pun caciulita ca mi-e frica sa nu-i zapacesc urechiutele dar pun din aia f subtire.
Temperatura am scazut-o si noi ca facuse bubite.Acum s-a curatat frumosu lu mama.

Intreba cineva si vin si eu si intreb:
"Cum ne dam seama ca are diaree?
Avem voie capsuni,pere, struguri,cirese daca alaptam?"

Ma duc sa dorm putin cu el.Profit c aam stat ieri 6 ore afara si se resimte, plus ca nu prea am avut cand sa dorm de maraieli si gaze la burtica.

ALta intrebare: E posibil sa se constipe de la Debridat?

Ieri l-am cantarit si masurat.Hranit la cerere dar nu mai devreme de 3 ore si alimentat numai la san (uneori la amandoi, alteori doar la unu functie de-i zi sau noapte si de somnolenta lui) puiul meu are 5750 g si 57 cm.O sa punem poze.

Ne vedem pe 1 Iunie! Poate in Cismigiu ca e central?

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Uf, fetelor, astazi am un copil fatzait si matzait! M-a zapacit de tot! De azi dimineata de la 7 vrea numai in brate sa doarma. Daca il las tipa rau! Pare ca doarme dar iepureste, cu un ochi deschis. Acum l-am infasat si doarme de 10 minute! Oare nu o fi obosit, ca eu sunt varza. Am rugat-o pe mama sa mai vina sa stea cu el ca simt ca sunt in pragul unei depresii.

[red]Ela[/red, si eu ii mai fac baita la 2 zile. Nu e o regula, dar daca adoarme mai devreme mi-e mila sa il mai trezesc si nici la miezul noptii nu prea imi vine sa il spal. Sa stii ca si eu am mancat zilele astea musaca si nu a reactionat urat bebelinul. Biberoanele de lapte le spal cu detergent si le sterilizez de fiecare data sau cateodata mai pun si apa fiarta in ele cu tetinele in jos, pe cel de ceai nu.

Raluca si bb Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

quote:
Originally posted by Amma23

Fetelor, as vrea si eu un raspuns urgent...cit ceai le dati copiilor. Lucas de doua ore vrea sa maninc in continuu.si dupa aia vomita. Ma gandesc sa-i dau ceai pt bebelusi. Cit ii dau? si la cit timp dupa ce-a mancat pot sa-i dau imediat. Eliana, please sau fetele cu experienta.

Eu am dat baiatului ceai pentru ca voia sa manace din ora in ora si am si eu un fix cu timpul de digerare.I-am dat ceai caldut de chimen, anason si fenicul sau Baby Drink si bea cat avea nevoie; uneori 20 ml alteori 80 ml.Chiar daca ma i da putin afara ca e lacom nu ma ingrijorez, important e sa se linisteasca si sa ramana in stomac atat cat poate tzine micul lui stomacel.
Laptele il vomita daca e prea scurt timp intre mese pentru ca intra lapte proaspat peste lapte modificat de sucul gastric si se creeaza o reactie neplacuta la stomacel.
Rabdare si succes cu baietelul.Fa-i program daca ai nervii tari.Eu de 3 saptamani l-am pus la program si am cam scapat si de colici.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Of... iar nu mai tin pasu' cu voi...
Raspund si io... la ce am retinut... mai pe sarite

Sterilizarea.. dupa fiecare folosire a biberoanelor si pompei le spal si le sterilizez.

Tetetine Avent sunt asa: cu un orificiu (0m+), cu 2 orificii (1m+), cu 3 orificii (3m+), cu 4 orificii (6m+) si cu orificiu variabil (3m+)... Detalii pe www . bebelusul tau . ro ... acolo sunt si pozele... sunt pe culori... asa ca nu e greu de gasit

gabi78 poate ar treui sa vb. cu dr. E cam mult totusi...

Despre cat papa bebe ... daca ia bine in greutate nu are nici un sens sa va mulgeti si sa vedeti cati ml mananca... la fel, nu conteaza cat timp sta la san... Stie bb cand s-a saturat... Nu mai retin cine zicea (sorry) ca bb a luat peste un kg intr-o luna si ca papa doar vreo 10 min. Chiar nu conteaza asta... important este ca a crescut foarte bine.

Din alea de tantari nu pun la bebei in camera... nici odorizante de camera... mi se par totusi niste chestii chimice si sunt prea mici pentru asta... Citeam ca e bine si dupa ce stergem prafu cu spray de mobila sa aerisim bine pana aducem bb-le in camera... de preferat ar fi fara spray totusi.
Eu am plase la geamuri...

Despre masa/mesele de peste noapte ... depinde de fiecare copil. Ai mie vad ca ma nou dorm 7-8-9 ore... deja. La fel a facut si mandra... Dar ziua mananca la 3-4 ore... Se pare ca s-au prins cand e noapte... Nu prea sunt incantata, pt. ca mananca doar de 5 ori pe zi, la doua luni... Dar nu le pot avea pe toate ... si daca i-as trezi sa manance, ar face nazuri si doar ne-am strica somnul... si lor, si mie.
Alti bebei mananca noaptea si pana la un an.

Fimoza... nu avem ... dar trebe decalotati la fiecare baie... putin, fara sa fortez. Ca sa nu ajungem la doctor mai incolo.

Baie in fiecare seara ... eu asa le fac... am piticii mei cu baia... mai ales ca le place balaceala... Daca ar urla poate le-as face o zi da, una nu... Si mandre ii facem in fiecare seara...
Rolul ei? Pai io imi fac dus zilnic... ei de ce sa nu fie spalati zilnic? Ca se mozolesc de lapte... pe urma fundurile le spal in chiuveta, cand ii schimb... dar nu e acelasi lucru...

Despre noi... ieri au facut 2 luni... am baieti mari...
Andreiu' e din ce in ce mai vioi ziua... n-are somn... vrea a analizeze imprejurimile... Ii place sa vorbesti cu el... Mihai e mai putoare si le doarme mai mereu.
Ma gandesc sa le iau balasoare/sezloguri/bouncere... cum vreti sa le ziceti... ca denumirea difera de la site, la site... poate ii mai pacalesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

daca intrati pe link, este primul jurnal: "incercand sa-mi inteleg copilul". scuze ca nu l-am pus direct, oi fi gresit pe undeva.

ELPOWER- despre spalarea biberoanelor:
trebuie spalate dupa fiecare folosire si bineinteles obligatoriu sterilizate fie la rece fie cu sterilizator cu aburi sau pt. microunde.
- despre imbracat bb: eu una, dupa ce am citit ca temp. nu trebuie sa depaseasca 22 grade, m-am conformat si de o saptamana il tin pe david doar cu body cu maneca lunga si pantalonasi. fara caciula, decat dupa baie 1-2 ore. se simte excelent. vorba unei prietene: "copiii romani sunt crescuti precum puii de incubator". eu am calatorit f mult afara si am ramas surprinsa sa vad cat de relaxati sunt oamenii in privinta asta, a "infofolitului". copiii sunt chiar mai dezbracati ca parintii lor. si nu par a suferi de ceva, sunt super sanatosi.
- si david are un ochisor care-i curge. eu am incercat cu nettacin, tobrex, solutie oftalmologica de oxacilina 1%. la inceput curgeau amandoi fff urat. acum unul e vindecat complet, celalalt mai curge un pic. si eu sper sa nu aiba canalul lacrimal infundat.
- despre baitza iti pot spune ca eu ii fac o data la 2 zile. ca doar nu s-o imputi copilul. atata timp cat are fatza, manutzele si zona genitala curate...sincer, nu prea vad sensul cu spalatul zilnic. stiu ca ma asteapta o sacosa mare de rosii, dar asa gandesc.
- despre ce mananci tu. parerile sunt impartite, ma refer in lumea medicilor. ba sa mananci orice, cu limita bineinteles, ba sa eviti cu strictete anumite alimente.
cel mai avzat sfat mi se pare acela in care mama e incurajata sa manace absolut orice, dar sa observe daca face rau la bb si astfel sa scoata produsul din alimentatie. asa ca e probabil sa-l fi deranjat cartofii fierti. mai poti incerca o data sa consumi si sa vezi daca se repeta discomfortul la fetitza.
- despre cat mananca bb. eu cred ca sunt singura mamica de pe acest forum care chiar nu stie cat lapte papa bb. eu ii dau la san fix cat vrea el, ca sta 5 min, ca sta 20. si de cate ori vrea, la 1 ora, la 2, la juma de ora. mi-e indiferent atat timp cat il vad satisfacut si ca ia in greutate. l-am nascut cu 3,160, externat cu 2,940 si acum la aproape 6 sapt. are 4,825. uite acum cand iti scriu el e la mine in brate si a papat fix 3 min si a adormit. sa fie sanatos. cand o vrea sa pape iar ii dau.
- despre colici cam la fel. are zile in care zbiara deodata si se linisteste in cateva secunde, zile in care e f linistit. cred ca acesti colici nu sunt o stare permanenta, adica daca a apucat sa aiba, gata...pana la 3 luni nu mai scapa. depinde, are zile mai bune i zile mai rele. si eu am dormit cu el pe burta. dar nu s-a intamplat f des, ca nu a fost nevoie.

hai ca m-am intins. sper sa-ti fiu de ajutor in vreun fel.

micul meu bondarel

film cu david

violeta, mamica de david alexandru

Mergi la inceput