Crema ptr protectie solara

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu vreau copii bronzati! Dar nu am gasit crema ideala - sa nu se inroseasca de loc, dar sa fie si "negri" dupa 10 zile la mare, sau macar in septembrie, dupa 3 luni de vara. Am incercat tot soiul de marci si arunc in fiecare an bidoane doar incepute. Voi ati gasit-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Anya eu cred ca depinde foarte mult de tenul copilului si de mostenirea genetica. daca nu e "scris" in gene ca se va bronza frumos si bine....degeaba il dai cu creme sau nu il dai deloc.
eu una sunt foarte multumita de Nivea for kids si de garnier SPF35....dar mai toate cremele fac acelasi lucru, deci nu conteaza marca prea mult.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Sabina

haideti sa mai spun a mia oara aici ped forum ce mi-a zis mie dermatologul:
pentru co[ii, un factor mai mare de 25 NU e indicat, tocmai din cauza ca ei au nevoie de soare ca sa nu facarahitism.

Hai sa mai spun si eu ce mi-a zis endocrinologul si ce am citit pe net: un factor de protectie mai mare de 6-8 anuleaza total actiunea soarelui asupra pielii prin care se produce vit. D.
Asa ca orice am folosi cu SPF peste 6-8... putem sa ne luam gandul de la prevenirea rahitismului prin expunere la soare, ci trebuie luat supliment de vit.D.
Pe de alta parte, sursele citate mai sus s-au exprimat cum ca o expunere de 20 de minute de 2-3 ori pe saptamana pe maini, fata, sau spate, ar fi suficienta pentru ca pielea sa secrete vit. D necesara organismului.
Insa trebuie sa se tina cont si de poluare (care actioneaza ca un ecran), nori, inclinarea pamantului fata de soare, deci unghiul in care UV lovesc Terra... chestii grele , plus riscul de cancer, concluzia e ca mai bine protejam cu creme cu factor de protectie solara si dam supliment de vit.D.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna seara,

Initial am cumparat un tub de la Avene50 (pt piele sensibila, in special pt copii), dar pediatra a considerat ca Dudu(7luni) este cam mic pt crema cu FPS. Acum nu il dau cu nimic, dar, intrucat este foarte brunet, s-a brozat deja pe manute si pe fata (desi nu iesim afara de la 12 la 4). Pediatra mi-a zis ca este ok atata timp cat nu stam intentionat cu el in soare, si daca avem permanent capusorul acoperit.

Cu siguranta, vom folosi crema cu FPS cand mergem la mare, dar pana atunci este ok asa?

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Adriana si eu sunt in aceeasi situatie cu Miruna, ea e mai colorata din natura, asa ca acum e deja bronzata de zici ca a stat vreo saptamana la mare...eu nu i-am dat cu nicio crema deocamdata ptr ca e imbracata, dar cand vom trece la maneca scurta o sa-i dau pe manute cateva zile macar, pana se bronzeaza ca lumea...apoi nu mai sunt probleme, ca nici nu umblam prin soare dupa pranz

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Fetelor ( Ingridnen si Madau)...problema e ca tocmai pediatra ne-a trimis cu ea afara, specificandu-ne sa stam cat mai mult cu ea la soare. A avut un icter destul de rapid dupa nastere si ceva mai pronuntat ..si mai are si acum. De aceea pediatra ne-a zis sa o scoatem cat mai multe ore pe zi la soare. Am uitat sa intreb pe dr cu ce sa o dam si nici ea nu ne-a spus :(. Nu o tinem in soare puternic, intoarcem carutul sau punem un scutec alb de finet in fata carutului pt protectie ( cand e soarele mai puternic). Dar totusi.....Eu am dat-o cu lapte hidratant de la Klorane ( e marca pe care o folosim) dar nu e special pt soare.....

my baby, Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

eseea,inteleg ca asta ti-a recomandat pediatra dar eu nu as tine un bebe de 2 saptamini in soare nici un pic...adica da,scoti bebelusul afara,nici o problema,dar trebuie protejat cu hainute (nici crema de protectie solara n-as pune). in legatura cu icterul...daca alaptezi atunci nu ar trebui sa-ti faci probleme, laptele matern "spala" (scuze de termenul nestiintific ) icterul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

quote:
Originally posted by Eseea

Fetelor ( Ingridnen si Madau)...problema e ca tocmai pediatra ne-a trimis cu ea afara, specificandu-ne sa stam cat mai mult cu ea la soare. A avut un icter destul de rapid dupa nastere si ceva mai pronuntat ..si mai are si acum. De aceea pediatra ne-a zis sa o scoatem cat mai multe ore pe zi la soare. Am uitat sa intreb pe dr cu ce sa o dam si nici ea nu ne-a spus :(. Nu o tinem in soare puternic, intoarcem carutul sau punem un scutec alb de finet in fata carutului pt protectie ( cand e soarele mai puternic). Dar totusi.....Eu am dat-o cu lapte hidratant de la Klorane ( e marca pe care o folosim) dar nu e special pt soare.....

my baby, Lara

Eu cred ca a vrut sa zica sa stati cat mai mult afara, la luminia, in nici un caz la razele directe ale soarelui. Eu nu as da-o cu nimik pe piele, in afara de crema de dupa baie, la asa varsta mica. Fiecare face cum crede. Asta e parerea mea.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Eseea

Fetelor ( Ingridnen si Madau)...problema e ca tocmai pediatra ne-a trimis cu ea afara, specificandu-ne sa stam cat mai mult cu ea la soare. A avut un icter destul de rapid dupa nastere si ceva mai pronuntat ..si mai are si acum. De aceea pediatra ne-a zis sa o scoatem cat mai multe ore pe zi la soare.

si fetita mea a avut icter si am tinut-o in lumina indirecta, nicidecum in plin soare. este absolut interzisa expunerea bebelusilor in soare direct. nu trebuie scosi afara dupa 11 si inainte de 6-7 seara nici daca ii tineti la umbra in perioada asta. crema pentru protectie solara este interzisa bebelusilor sub 6 luni. dupa aceea, se recomanda o crema care sa nu aiba indicele SPF mai mic de 15 si mai mare de 30.

bebeii alaptati exclusiv pastreaza coloritul palid o perioada mai indelungata, e normal. trebuie tinuti sub observatie sa nu creasca nivelul de bilirubina, dar altfel nu-i nici o problema ca sunt mai galbiori, o sa treaca.

Donia, cred ca sursele respective vorbeau de o expunere la lumina, nu la soare direct.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Scuzati intrebarea puerila....dar de ce e interzisa crema de protectie la bebelusii sub 6 luni? Eu i-am dat Mirunei dar ea avea peste 6 luni vara trecuta, asa ca am sarit peste etapa asta

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput