Crema ptr protectie solara
Raspunsuri - Pagina 7
Donia spune:
quote:
Originally posted by madau
Scuzati intrebarea puerila....dar de ce e interzisa crema de protectie la bebelusii sub 6 luni?
madau, nu e puerila intrebarea si nu te mai scuza, doar nu invatam lucurile astea din aer, nu? Intr-o lume ideala ar trebui sa ni le explice pediatrul atunci cand il intrebam despre crema de protectie, dar in lipsa ne documentam de pe unde putem...
Eu am citit ca la bebeii sub 6 luni exista un risc crescut sa absoarba chimicalele din crema, plus ca din cauza cremei care actioneaza ca o bariera organismul nu se mai poate racori eficient prin tranpiratie.
Daca stii engleza aici sunt niste explicatii foarte bune.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Donia spune:
quote:
Originally posted by conchita
Donia, cred ca sursele respective vorbeau de o expunere la lumina, nu la soare direct.
mami de Sonia Marie
Citez: "Sun exposure is perhaps the most important source of vitamin D because exposure to sunlight provides most humans with their vitamin D requirement"
Sursa:
http://ods.od.nih.gov/factsheets/vitamind.asp
Deci eu interpretez ca expunere la soare, probabil lumina indirecta face ca timpul necesar sintezei vit. D sa creasca mult peste 15 minute.
codruta_grg spune:
Eu cred ca expunerea la soare e mai periculoasa decat lipsa vitaminei D (din soare)-cel putin in ultima vreme....
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
madau spune:
Doina mersi, chiar nu stiam, recunosc ca nici macar nu-mi trecea prin cap treaba cu traspiratia.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Eseea spune:
fetelor,sunteti de milioane, multumesc f mult pt toate raspunsurile. M-am lamurit acum ce ar trebui sa fac.
my baby, Lara
conchita spune:
quote:
Originally posted by Doniaquote:
Originally posted by conchita
Donia, cred ca sursele respective vorbeau de o expunere la lumina, nu la soare direct.
mami de Sonia Marie
Citez: "Sun exposure is perhaps the most important source of vitamin D because exposure to sunlight provides most humans with their vitamin D requirement"
Sursa:
http://ods.od.nih.gov/factsheets/vitamind.asp
Deci eu interpretez ca expunere la soare, probabil lumina indirecta face ca timpul necesar sintezei vit. D sa creasca mult peste 15 minute.
Donia, uite aici, pe siteul la leche, ca se vorbeste de expunere la "sunlight" tot timpul, dar uite ca se specifica clar ca "sun exposure" pentru bebelusii sub 6 luni nu e recomandat de
Asociatia Pediatrica Americana, in timp ce, nota bene, Organizatia Mondiala a Sanatatii extinde interdictia pana la 12 luni chiar!
plus ca nu conteaza cat anume din corpul bebelusului este expus, poate sa stea si imbracat. scrie si despre durata in articol, dealtfel foarte interesant si util, il recomand tuturor:
http://www.lalecheleague.org/llleaderweb/LV/LVAugSep03p75.html
Myth 5: It Takes a Great Deal of Sun Exposure to Avoid Vitamin D Deficiency
Fact: The AAP recommends no direct sun exposure for infants under six months of age, as does the World Health Organization for infants under 12 months of age.44, 45 Chronic, excessive sun exposure has been shown to be strongly associated with a marked increase in the incidence of skin cancer in fair-skinned populations around the world, as well as with the development of cataracts regardless of skin pigmentation.46 However, the skin has a tremendous capacity to produce vitamin D. Exposure of the entire adult body to the smallest amount of UVB radiation that produces transient, just detectable skin reddening is similar to taking 10,000 to 25,000 IU of vitamin D orally.19, 47 Therefore, sufficient levels of vitamin D can be developed from partial exposure of the body to small amounts of sunlight well before sunburn occurs.
mami de Sonia Marie
Donia spune:
Da, cu adevarat foarte interesant articolul. Cu o mica mentiune ca pe alocuri e mai degraba pro-alaptat decat orice altceva, ceea ce nu le poti reprosa, doar sunt LLL
Concluzia mea informata e ca raman la suplimentare cu vitamina D pentru bebelus si ca oricum incerc sa tin copiii afara cat pot de mult, dar oricum nu reusesc atat de mult pe cat as vrea. Aici in mod clar iarna sunt zile bune in care nu te poti aventura afara, plus zile fie prea calduroase cu smog, sau cu vant puternic... deci tot sticluta ramane o constanta.
Conchita, ca sa vezi ca am citit articolul cu atentie , iti trimit ceva sticlute cu vit. D? Sau tu ai ales expunerea la lumina, cum e in zona voastra?
conchita spune:
Donia, ideea era ca nici macar durata nu conteaza, ai vazut? cica in cateva minute de expunere la lumina solara corpul primeste vitamina D cat enspe cutii. ei, un fel de-a spune. :-))
totusi, ai vazut ca si ei specifica diferentele intre regiunile geografice, voi aveti iarna lunga, deci presupun ca suplimentarea se impune. la noi nu se dau suplimentari de vitamina D. eu locuiesc in Florida si lumina e atat de puternica incat, via pediatra mea, si daca tii copilul in camera cu jaluzelele ridicate, tot e bine :-)) sonia a avut icter la nastere, asa ca eu am asezat-o cate o ora-doua pe zi (cateodata si mai mult) la fereastra in lumina indirecta, doar in scutec. aici toata lumea e foarte stricta cu expunerea in soare direct ca vorba aia, om mare te bronzezi in cinci minute, daramite un bebelus. e riscant...ca o curiozitate, cand conduc in miezul zilei, mi se bronzeaza bratul stang, ala expus langa fereastra. vara am mereu o mana alba si-una neagra. :-)) asta, ca sa iti dai seama ce puternic e soarele aici...
p.s. am uitat sa raspund, ca tu ma intrebai cum procedez acum: o scot afara in curte la umbra sub umbrela, imbracata in maneca lunga, pantaloni lungi, palarie, dimineata pana nu incepe sa arda soarele, iar seara o scoate sotul meu, tot asa echipata. in casa sta cu maneca scurta, dar afara nu.
mami de Sonia Marie
Donia spune:
Da, mi-a placut, sunt multe informatii noi, chiar merita citit. Si interesante sunt si datele despre proportia in care diverse materiale reflecta ultravioletele, asta e important si pentru ca sa stim cum si cat sa expunem copiii, dar si cum sa-i protejam.
Ca in ceea ce priveste protectia de obicei suntem preocupati sa ii protejam doar de lumina directa a soarelui si vara, pe cand zapada reflecta si ea UV, nisipul, iarba, practic orice suprafata.
Eu de exemplu nu stiu ce sa fac cu manutele lui Cristi, ca ies cu el in miezul zilei cand o ducem pe Roxana la scoala. Are maneca lunga, copertina e ridicata, capul e protejat, dar de multe ori manutele sunt in soare. Am inteles ca ocazional n-ar fi o problema mare sa il dau cu crema de protectie doar pe manute, insa isi baga mainile in gura si suge degetele. Oare exista umbrelute care se pot atasa la carucior, ca eu n-am vazut?
Cred ca o sa-i dau haine cu 3 numere mai mari ca sa ii acopere manutele... si n-are decat sa suga manecile
conchita spune:
ce coincidenta, ca si eu tot la manute ma gandeam. n-am gasit nici o solutie, insa. sa-i crosetez niste manusi, poate? :-)
mami de Sonia Marie