Finlanda (2)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Aamu pai la ora asta pe net? Ia fugi la somnic! Mai e doar un pic pana sambata. In RO vei avea net sau ne parasesti?
Elena ma bucur ca ai net, macar noi ramanem in zona. Desi eu nu-s prea utila, ca tot nu ma pricep decat la chestii elementare ...

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

Lili, eram demult la somnic la ora aia..visam deja tabele
N-o sa am net in Romania, pe 31 iulie tb sa gasesc undeva ca sa platesc niste facturi urgente..poate atunci dau un semn.

Sint cam stresata cu plecatul, incerc sa fac bagajele incet-incet ptr ca sint imprastiata si n-as vrea sa uit ceva..
Casa e cu susul in jos si n-am nici un chef sa fac curat..
La servici am o groaza de lucru.
Am fost ieri cu masina la alt service..nimeni nu stie de ce piuie..dar "nu pare a fi ceva grav". Cel putin mecanicul de ieri mi-a spus sa-l sun pe el daca ma lasa in drum spre Helsinki, ca vine

E o dimineata superba aici..poate vine iar vara


Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pai nu lua prea multe cu tine, pentru doua saptamani nu te incarca! Doar cadouri si 3 schimburi pt tine, e suficient, crede-ma. Plus ca in Ro e f cald, mai mult de un tricou sigur nu porti.
La noi vremea e ciudata, ieri a fost mai dragut, mai cald. Dar azi e innorat.
Eu ma duc sa-mi fac niste paste cu branzica si cu iaurt si cu zahar, acasa se chemau "coltunasi" :).

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Nu iau multe cu mine, dar am multe cadouri..
Am de gand sa merg la plaja in fiecare zi (dimineata, ca n-am curajul pe caldurile alea in timpul zilei). Cred ca o sa mi se para ciudat..sint vreo 5 ani de cand n-am mai simtit asa caldura..

Cum faci pastele cu branzica si cu iaurt si zahar? Ce fel de branza?


Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pastele le-am luat deja umplute cu branzica. Se numesc Ravioli - con fromaggio. Si le fierb conform instructiunilor de pe cutie. Le scot pe farfurie, adaug iaurt si nitel zahar. Si iese o minune

Sa inteleg ca tu in RO stai pe langa plaja? Daca da, esti o norocoasa!

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

N-am incercat ravioli cu iaurt si zahar. O sa incerc si eu daca zici ca sint asa bune. Eu le foloseam fara iaurt, ca garnitura la mancare.
Mi-e dor de macaroane cu pesmet prajit (cred ca erau si cu zahar?)
Si in Romania cred ca o sa mananc multa salata de vinete. Aici mi-e greu sa le fac. Am facut la gratarele la care am fost..finlandezii n-au mancat niciodata, dar le-au placut mult. Iar francezii le spun caviar de vinete, dar nu folosesc maioneza..asa ca le-a placut si lor mult..chiar prea mult, acum cer tot timpul cand facem gratar.
Mare succes a avut pe aici si conopida pane (si dovleceii)

Hmm..cred ca mi-e foame ca vorbesc numai de mancare..

Nu stau langa plaja in Romania..dar sint stranduri, lacuri..la mare nu stiu daca am chef sa merg..


Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Eu azi am sa gatesc o bucatica de carnita de miel pe care n-am reusit s-o fac inainte de a pleca si am gasit-o tot in congelator. Sper sa-mi iasa .
Si pt maine mi-am propus sa fac o salata boeuf. Mie imi place mult si mi-e dor sa mananc. In RO nu fac decat la sarbatori ...

edit ca sa intreb ceva: aveti idee cum gatesc astia orezul pe la cantina? Ca iese asa nelegat ca la noi acasa. Doar boabele fierte, cum arata in pozele de pe cutie. As vrea si eu sa-mi iasa asa. Dar mie mai degraba imi iese un fel de pilaf care contine si zeama aferenta...nu stiu daca m-am facut inteleasa

edit a doua oara: imi iese o prostie mielul asta, carnea ramane tare, fierb la ea de 2 ore :D; cred ca pana la urma il arunc!

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Aamu Tack so mucket ptr link! Esti o draguta! Abia astept sa-l luam la bibilicit diseara.

Apropo de branza- in afara de branza APETINA(200 g)ati gasit pe undeva bucati mai mari, asa 1-2kg?Noi suntem mari consumatori, iar cand mananc cubulete din astea, parca nici nu-mi ajung in stomac, asa ca decat sa ma amagesc am renuntat.Am cautat in Milly, Prisma, Manhaten, sau poate treb sa ma adresez direct la sursa....oi am vazut,dar ciobani ....or fi?

Lili, dar de o budinca de spaghete cu branza, oua, zahar si vanilie .....ce zici?Oare pot fi pregatite aceste Ravioli con fromaggio asa? Merita incercat!Cand am venit aici, mi-am adus si caietul de prajituri, dar pana acum nu am respectat in totalitate nici o reteta, si, cu toate astea toti ma intreaba de ce nu la faceam si in tara prajituri asa bune?

Desi azi la pranz nu a fost f.cald, am fost la plaja, dar nu ca sa facem baie, ci in plimbare cu bicicletele(sunt cam 2km).In ciuda insistentelor mele de a nu intra in apa-inca mi se pare rece-Andrei a fost un adevarat Pestisor-este un bun reprezentant al zodiei sale.Nici cand primeste dulciuri sau jucarii nu se comporta ca atunci cand vede apa in fata ochilor!

Spor la inpachetet, la cumparaturi si..........la gatit!
Celelalte pe unde or fi????????




Costi, Andu si a lor mamica Daniela-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pai cred ca merge si de-o budinca, de ce nu?
Nu m-am gandit ieri, oricum cred ca imi mai iau un pachet pt maine, ca tare mi-au placut ...
Eu ma obisnuiesc f greu sa gatesc aici, in principal datorita faptului ca aici am cuptorul pe grade, pe cand acasa ma uitam la foc si vedeam cam cat arde, cum, etc. Principii diferite. Plus ca microundele nu ma ajuta cu nimic.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Lili si mie imi place salata boeuf. Insa de cate ori am facut aici am facut maioneza, cea cumparata e diferita..nu e pe gustul meu. Am facut si salata lor de cartofi din magazine si a iesit super buna cu maioneza proprie

Pune-i putin vin rosu la miel si pune-l in cuptor, il stropesti din cand in cand..poate se fragezeste...

Cu orezul nu stiu, decat ca trebuie sa cumperi special care nu se leaga si respecti instructiunile si cantitatile de apa si orez la fierbere. Mai exista orezul in pungulite (si pungulitele in cutie), prefiert..parca il mai fierbi cateva minute si sigur ramane nelegat, dar e mai scump.

Si eu am avut probleme la inceput din cauza cuptorului cu grade, acum m-am obisnuit.

Elena, cu placere! Sper sa gasiti acolo tot ce va trebuie.

Eu n-am vazut branza bucati mari..poate undeva in orasele mai mari or fi magazine speciale unde gasesti si asa ceva. Nici ciobani n-am vazut si nici oi Am vazut vaci pe camp.. si am vazut si o ferma, dar nu cred ca fermierii fac branzeturi ca la noi, legile EU sint foarte stricte.. Poate ptr consum propriu, nu stiu..


Aamu

Ziceam de dimineata ca e vreme superba..acum ploua

Mergi la inceput