Finlanda (2)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

La mine vremea e frumoasa. E soare acum ...
Orezul mi-a iesit cat de cat asa cum am vrut, uitasem de varianta prefiert.
Mielul l-am aruncat, spre rusinea mea. Nu mi-a iesit deloc.
Maine ma reprofilez, fac salata boeuf - ca asta stiu sa o fac :).

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

O fi fost oaie? Ar fi trebuit sa fiarba in atata timp ma gandesc.. Nu-i nici o rusine, se intampla.
Aici se schimba vremea din ora in ora..nu stiu cand se aduna atat de repede norii si cand dispar
In Romania vad ca e canicula, o sa ma simt ca in sauna cred.

Aamu

Mergi la inceput

Neatza,
Mai rau ca in sauna, mai ales ca in oras se incinge asfaltul. Toate masuratorile se fac de obicei la punctul meteo, undeva la margine, unde e mai racoare decat in targ.
La mine a plouat si e racoare acum. E o vreme mohorata.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

I, Y3.5 & N2

Mergi la inceput

I, Y3.5 & N2

Mergi la inceput

Am venit de la politie... Ne-au primit actele (mai trebuie doar sa le faxam ceva), ne-au luat banii si o sa primim acasa plicul cu 'certificatele'. Si, probabil, cu aceste certificate mergem la Maistraatti sa ne luam ID-ul. Elena? Asa ati procedat si voi?

Nu a fost usor, de cum am intrat s-au si luat de noi referitor la contractul de inchiriere, ca de ce e trecut doar sotul -noi nu aparem in contract, deci ca nu avem domiciliul in Finlanda! Am zis ca nu aud bine... Apoi ne-au mai cerut nu stiu cate (insa la majoritatea doar s-au uitat, nu le-au si oprit -oricum, cred ca aveam tot ce-i posibil la noi + cate intrebari 'capcana', 'ocolitoare' daca stiti ce vreau sa zic... doar-doar ne mai gaseste ceva neinregula; ma rog, ne-am descurcat)... De contracte si de background n-au mai zis nimic (si cat ne-au batut la cap data trecuta cu ele ca sa le aducem), nici noi n-am zis nimic, cu toate ca le aveam la noi, ca cine stie ce idee le mai trecea prin cap, asa mai avem un as in maneca, daca-si aduc aminte, sau mai vor ceva... Ca se leaga de orice. I-am zis sotului sa taca din gura, ca cine stie ce idei le mai da. Asa ca am stat cuminti cu 'Yes si Thank you'.

Noi sambata facem 3 luni de cand suntem in Finlanda si nu aveam voie sa stam mai mult decat daca ne inregistrau la politie. Uf, am scapat... Nici nu stiti prin ce am trecut, stres, emotii... Si cand ne aprobau foile (stampile, semnaturi, etc) si ne treceau in calculator parca tot ziceam, oops, sa vezi ca iar a gasit ceva... 'hai, treci mai repede'... A fost greu. Sper ca totul e OK acum, mai tb. doar sa le faxam contractul de inchiriere cu tot familionul.

la toate si revin. Ati scapat si voi ca atata v-am batut la cap cu problemele noastre...

I, Y3.5 & N2

Mergi la inceput

Felicitari Isabella!
Ma bucur ca ati reusit si ca sunteti fericiti. Sa fiti asa mereu si sa va priiasca sederea in Finlanda pentru orice perioada v-ati propus.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Yael, chiar ca ati fost super-stresati! Mai aveti de spus o data HOP.... si gata, ati scapat. Sa fie cat mai curand! Va tin pumnii!

La noi nu a fost asa complicat.Poate din cauza ca sotul lucra aici de 2 ani cu contract,avea deja adresa,ID....sau poate datorita faptului ca noi aveam viza din tara(sotul ceruse "reintregirea familiei").Habar n-am.

BBBRRRRRR, ce urat e afara.....!!!
Cu vremea asta, o sa ma fac cat CASA!!!!!!! doar mancare, somn.... noroc ca ma mai scot din amorteala piticii mei , altfel....

Lili, nici un chef de duca, nimic? Nu se intrevede nici o excursie?

Aamu, ai scapat de chiriasii nepoftiti?

Este prea devreme acum daca ma interesez de bilete de avion ptr iarna? sau in ajunul sarbatorilor pot apare ceva oferte? Am cautat ceva gen E-ticket, dar sunt niste preturi......., iar la avion, cel mai ieftin am gasit 335 eur/pers cu FINNAIR.Mi se pare cam multicel in conditiile in care noi am dat in Romania 350 pe toate 3(sau au fost la promotie).

am .Va

Costi, Andu si a lor mamica Daniela-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

salut!
raspund la apel, Aamu,am avut soacra in vizita si nu prea am avut timp de net, plus o gramada de alte chestii de rezolvat, nici sa respir nu apuc...mai ai putin si te duci acasa, te invidiez, dar mai am si eu citeva saptamini si ma duc la ai mei...

Yael, felicitari, ati scapat de un hop, nasoala treaba cu frecusul de colo-colo, dar din pacate imi suna cunoscut...

Elena, aproape de Turku e Naantali, unde e Moominworld- daca baietilor tai le plac desenele cu Moomi,oraselul e dragut tare si acolo exista si un spa mare, de 5 stele, cu piscine mai mici,mai mari, una unde sunt 27 de grade constant iarna-vara, desi e jumate afara si jumate inauntru. scumpicel,dar frumos si relaxant.noua ne-a placut acolo foarte mult.
sau o luati spre suedezi si vizitati Kolmarden( nu sunt sigura ca asa se scrie), e un parc cu animale salbatice in aer liber, se poate face un soi de safari cu masina proprie, te uiti pe geam la tigri- nu am fost dar am inteles ca e super. si e aproape de Stockholm, parca 190 km.

Lili, daca vrei budinca de paste cred ca e mai convenabil sa cumperi paste si sa le fierbi in lapte cu vanilie sau sa le faci cu cottage cheese/rae juusto sau cu kotijuusto si apoi ou batut si dat la cuptor. eu carnea de miel o pun intii la marinat sa se fragezeasca o zi in sos de vin si condimente, la rece si apoi o fac cu vinete sau frigarui sau la tigaie, nu prea fac la cuptor, se usuca si nu imi place. cind ai venit, ai stat linga o doamna mica si stresata de zborul cu avionul
?

nu mai stiu cine intreba de brinza- bucati mari la magazinele arabesti, altfel doar pachetele de 200-250g.

M

Mergi la inceput

mamini, de ce ma intrebi? E soacra ta?
Ar fi culmea cat e de mica lumea, nu? Si da, trebuia sa mearga in Tampere, si da, se mai potriveste o chestie legata de nora da aia nu ti-o zic
Glumesc, e vb de profesie.
Elena nu, nu mai avem bani de excursii, din pacate. Vara asta stam pe tusa. Abia am avut bani sa ma intorc eu incoace ...

Budinca nu am mai facut ca al meu sotz nu mananca nik branzeturi.

Liliana

Mergi la inceput