Finlanda (2)

Finlanda (2) | Autor: lgireada

Link direct la acest mesaj

Va invit aici la capitolul nr2.

lgireada - Liliana - 22.09.1984 - Joensuu
Aamu - Elena - 17.10.1971 - Rauma
Jaana - Oana - 17.05.1976 - Tampere
Yael- Isabella - 24.11.1975 - Helsinki
Aiska - Sabina - 30.09.1979 - Rovaniemi
mamini - Magda Tampere
elena.moise - Elena Daniela - 29.06.1972 - Brando Aland
Alinuca - Alina - 02.11.1975 - Helsinki
KULTA - Paula - 11.06.1974 - Lohja

O saptamana cat mai frumoasa sa aveti!

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

O saptamana frumoasa va doresc si eu!

Iar e frig aici si ploua, am inteles ca de maine se mai incalzeste. Sa speram, ca m-am cam saturat de frig..

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Cum deja v-ati obisnuit am o intrebare. Mi-a venit o idee. Si anume sa-mi cumpar o sauna de aici. Am vazut prin toate revistele tot soiul de preturi - majoritatea in jur de 300 e. Sa o duc in RO si sa o instalez in baia mica. Credeti ca se poate asa ceva? Am vazut ca in principiu e electrica, consuma mult curent? Orice detalii imi sunt de folos!

edit ca sa zic ca la mine e soare si frumos. Chiar ma gandeam sa ies la alergat azi

Liliana

Mergi la inceput

Lili, sauna consuma mult curent. Nu stiu cat exact, dar am simtit la facturi.. Apoi trebuie sa adaptezi cumva baia daca vrei sa o instalezi, peretii, tavanul trebuie sa respire, aerul trebuie sa circule, trebuie sa ai aerisire la sauna, scurgere ptr apa si foarte bine conectat si protejat sistemul electric. Apoi cred ca ai nevoie de aprobare daca vrei sa o pui in apartament la bloc.. Cred ca mai bine gasesti pe cineva sa-ti construiasca la fata locului

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Neata si de la mine! Una mai mahmura, ma duc in curind sa trag un pui de somn, cit timp doarme si puiul meu.

Lili, ptr nume ne-am hotarit pina la urma ptr Cristina, dupa indelungi dezbateri
Despre sauna, mi se pare si mie complicata treaba. E greu de dus in Ro in primul rind. Apoi baia trebuie adaptata intr-adevar, daca ai observat aici incaperea unde se instaleaza sauna e din lemn. Ar fi bine sa intrebi un finlandez, ei stiu cel mai bine care sint conditiile ptr o baie sa fie transformata in sauna.

Mamini, multumesc ptr raspuns! Prima explicatie rezponabila pe care am gasit-o ptr a nu da copilului decit lapte, eram in dubii, dar acum m-am hotarit sa nu cedez presiunilor din jurul meu

Kulta, bine ai venit! M-am uitat peste pozele tale... noi ne cunoastem

Despre noi... sintem in continuare cam dezorientati si nu reusim sa ne adaptam, e f. obositor. Micuta noastra terorista are grija de tot timpul, energia si noptile noastre. Nu stiu de ce e f.f. nervoasa, am impresia uneori ca are crize de nervi, ptr ca nimic nu o calmeaza si plinge f. nervos, se agita, da din miini si picioare si are un ton de parca ne cearta... of, of

Va doresc si voua o saptamana insorita si calduroasa! Eu fug la un somnic

Mergi la inceput

Pai eu am intrebat principial. Nici macar casa nu am in RO, asa ca discutia era pur si simplu. Da, ma gandeam intr-un vis ca o sa am un ap cu 3 camere si 2 bai si baia cea mica o pot face sauna. Acasa la noi nu am vazut sauna cu pietre. Banui ca e complicat de instalat si consuma mult, dar e atat de placuta ....
Acasa in RO am vazut sauna bazata pe principiul de a ridica temperatura, dar nu am fost niciodata. Poate am sa incerc cand ajung acasa si va zic si voua diferenta.
Jaana welcome. Tu esti aici un fel de special guest cu bebitza acasa, nu? Ce face puiuta? Sunteti bine? Plange si ea s-o bagi in seama, si eu plangeam cand eram mica daca nu se jucau cu mine - chiar si cand eram f mica si lucrurile erau dupa cum spui si tu inexplicabile. In concluzie, sa traiasca Cristina!!!

Liliana

Mergi la inceput

Lili, o sa poti face sauna cand o sa vrei. Si mie imi place sauna, in special cand sint singura. Cand sint cu sotul trebuie sa stau jos pe ultima treapta altfel mor acolo. Parca-i place sa sufere in sauna. Mie nu, eu vreu sa ma simt bine, sa ma relaxez.
Jaana, bine ai revenit si Cristina sa traiasca si sa nu va mai certe

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Liliana, am trimis noi in `99 prin posta unui prieten sauna. fara pietre, ca a gasit si in Ro niste roci vulcanice. si-a amenajat la casa de vacanta, a imbracat-o in lemn si a tras curent cu nu stiu ce priza mare- consuma mult si eu zic ca o baie in cada cu spuma si chestii bate la fund orice sauna. Dar iti doresc sa ai casa pe care ti-o doresti si sunt saune de tot felul si in Ro de vinzare, cu instalare cu tot.

Jaana, o sa fie si mai bine, a fost greu si la noi la inceput, acum uitindu-ne inapoi spunem ca ne-am stresat inutil si ne-am chinuit aiurea, stind amindoi nedormiti si agitindu-ne sa "ii facem program"...dar mintea mea de pe urma nu te ajuta cu nimic. pot doar sa iti spun ca o sa creasca si o sa iti fie greu sa iti aduci aminte de perioada asta, de obosita ce esti si o sa regreti ca nu te-ai bucurat din plin.

eu plec in vacanta pt 2 sapt, va doresc primavara frumoasa.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Buna Fetelor,

Liliana si Aamu, multumim pt. urari.... si intr-adevar, am avut un drum bun, e placut sa calatoresti cu Finnair-ul.
Acum suntem la hotel, ne place, ne place totul: oamenii, orasul... suntem incantati.

Maine mergem la politie sa ne inregistram, sa vedem cum primim Identity code... Am fost azi la o agentie sa inchiriem si am inteles ca nu inchiriaza fara asa ceva. Nu stiam... Sa vedem, sper sa fie totul OK. Mai ales din p.d.v. al timpului.

Va tin la curent. Pupici.

Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 11 luni -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput

mamini unde pleci? Indif unde, sa ai vreme buna, distractie maxima si sa vii sa ne povestesti si noua.
Yael welcome! Ma bucur ca iti place. Schimba-ti tara de la profil, actualizeaza.
Sauna era doar o idee de-a mea ... nu neaparat palpabila. Acum mi-a venit alta idee - sa merg la mare la bulgari dupa ce termin cu licenta. Si am mai ochit un circuit prin Anglia si Scotia si o gramada de alte chestii pe traseu, dar anul asta e imposibil ca timp si bani. Poate anul viitor.

Liliana

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Mamini, o vacanta foarte frumoasa iti doresc!
Liliana, si pe mine ma tenta vacanta la mare la bulgari.. Anul asta insa n-o sa ajung, va trebui sa stau cu ai mei. Dar poate viitorul imi rezerva schimbari si, in fiecare vara de acum incolo o sa-mi fac vacantele asa cum imi place. Am o luna vacanta vara si o saptamana iarna
Yael, bine ai venit! Da, e placut sa calatoresti cu Finnair-ul, au serviciile foarte bune in general.
Sa speram ca rezolvi cu ID-ul..eu nu mai stiu in ce conditii se da si cat dureaza pana il obtii.

Aamu

Mergi la inceput