Finlanda (2)
Raspunsuri - Pagina 25
mamini spune:
Aamu, nasol cu masina, dar fierul se repara. ai asigurare? daca nu, am auzit ca e in Helsinki un roman care are atelier si mai face la negru diverse, mai ieftin. nu stiu sa iti dau detalii, dar poate gasesti o varianta ok.nu te mai necaji.
nasol e sa fie iulie si sa te duci la munca...nu mai vreau si visez la vacanta
M
Aamu spune:
Intru iar pe fuga sa va salut.
Lili,Mamini multumesc ptr incurajari! Asa e, se repara. Am fost doar furioasa pe mine ca am lovit-o prosteste. De obicei conduc cu mare grija, dar acum n-am fost atenta, poate sint prea obosita..Nu vreau sa folosesc asigurarea ptr ca nu e chiar asa rau zgariata si imi creste plata anuala cu 20%.
Dar am fost ieri la magazinul de piese de schimb, unde erau numai barbati (si clientii si vanzatorii), eu femeie neajutorata.... Vanzatorul a dat telefoane la cunostintele lui - ptr ca trebuie sa indrept si putin tabla inainte de a o vopsi - si luni ma duc la cel caruia i-a telefonat, acum e in concediu. Dupa ce e indreptata o sa cumpar de la ei vopsea si o repar singura sau gasesc un barbat priceput pe santier. Oricum partea care e cel mai rau zgariata e plastic, asa ca macar nu rugineste.
Deja am dat sfoara in santier si ca piuie, am gasit si doritori sa ma ajute
Asa ca m-am mai linistit
Mamini, trebuia sa ma gandesc mai demult sa comand la Yves Rocher, acum parca nu prea mai am timp.. O sa ma uit oricum.
Lili, o sa ma uit si in magazinele din aeroport, sint sigura ca o sa gasesc ceva. Trebuie sa vad multa lume si la toti trebuie sa le duc cate ceva...
Aiska, multumesc ptr ideile de cadouri. Poti sa iei in avion conserve din carne de ren?
Mi-au venit costumele de baie de la Ellos si sant mici sutienele..asa ca le trimit inapoi. Nici nu au cupa D ca sa pot sa comand altele si sa pastrez slipul. Am oprit 2 ptr mama si restul le returnez.
As putea sa cumpar cadouri frumoase din dantela, ar fi ceva traditional din Rauma (la sfarsitul lui iulie e saptamana dantelei), dar sint foarte scumpe.
O sa cumpar cutii de ciocolata, te pot scoate din incurcatura si sint binevenite oricui
Cat mai e limita de greutate la bagaj, 20 kg? Si cel de mana?
Yael, bine ca se rezolva cumva! Sa ne mai tii la current.
Si acum iar la munca...
Aamu
Yael spune:
quote:
Originally posted by Yael
Am vazut la Ellos o pereche de cizmulite taareeee dragute... Insa e tot asa de complicat sa comanzi? Trebuie ID? Sau e vreo portita... Ca tare mult mi le-as dori. M-am inscris si la ei, am primit si asiakasnumero... insa n-am incercat sa comand.
I,Y&N
Nu mi-ati raspuns.... Dar nu mai trebuie pentru ca... Deja o sa primesc de la ei o comanda... O comanda care nici macar nu stiu ce e in ea (deci stiu sigur ca se poate comanda fara ID). Spre deosebire de H&M, aici am ales ceva la intamplare sa comand ca sa vad ce-mi cere, cum e... Insa vazusem p-acolo ca se cere ID-ul, asa ca nu am mers mai departe... Doar ca aveam item-ul in cos. Nu stiu de unde si pana unde au presupus ca as vrea comanda... nici n-am ales cum sa platesc... Doar aveam experienta de la H&M. Insa ma rog, asta e... Poate chiar sunt eu de vina... Am primit si un e-mail in care-mi multumeau pt. comanda insa nu am crezut ca e ca o confirmare de primire (mai ales eu credeam ca au si ei un min. sa comanzi de 20e ca al H&M). Asa comanda mea e de 5.90e, KÄTEISMAKSU 2.90e, TOIMITUSKULUT 4.90e =13.70e La 2 zile de la e-mailul cu kiitos, mi-a venit inca un e-mail cu confirmarea trimiterii comenzii, atunci mi-am dat seama ca e serios. Am incercat sa-i sun insa sunt numai roboti (si numai in finlandeza), le-am trimis un e-mail si intr-un tarziu am primit un raspuns vag:
<Hello!
Sorry to tell,
but your order is already on the way.
Best wishes> Adica nici o optiune, nimic? Le-am scris ca la posta am sa explic ce s-a intamplat si ca vreau sa returnez. Nu vreau sa-l ridic, n-am de ce, nici nu stiu ce e in el. Nici nu stiu unde or sa trimita camanda. La H&M era asa bine pus la punct totul... Sunt obligata sa platesc comanda? Sau shippingul? Sau nimic? Of, n-am avut ce face. Da' bine ca merge fara ID si chiar nu vreau sa am probleme cu ei, chiar vreau sa comand de la ei.
In leg. cu firma nu ma intrebati... Nu mai stiu ce sa mai cred... Acum imi spun ca totul e OK si ca n-ar mai trebui sa fie nici o problema... apoi ca mai trebuie ceva. Avem reprezentant, problema lor acum era ca avem (am avut) rezidenta in Israel si nu in EU (nu conteaza ca esti cetatean EU, conteaza rezidenta). Le-am explicat ca inainte sa venim in Finlanda am stat in RO (aici am stat toata viata noastra, in Israel doar cativa ani), in Finlanda stam de aproape 3 luni si au zis OK, sa le trimitem by e-mail adresa din Ro si totul o sa fie OK. Azi i-am sunat iar si au zis ca totul e OK, ca azi sau maine ne fac inregistrarea si o sa primim prin posta plicul cu actul de inregistrare. Sa de-a D-zeu (ca numai ieri cand i-am sunat au zis ca ne trimit un plic cum ca nu se poate, apoi am vorbit cu consultantul legal, avocatul lor.. -v-am zis ca doamna care se ocupa de dosarul nostru e draguta, ea ne-a dat tel. si sa vorbim cu aceasta persoana)... ca nu mai stiu ce sa cred... Bine ca am stat pe ei cu telefoanele, ca altfel era un du-te vino de plicuri, scrisori... si timp pierdut. Asta pe scurt v-am zis, sincer... sper sa fie totul bine.
Va pup si sunt tare fericita ca existati, e cineva care ma intelege.
Lili, ai ajuns in Finlanda? Nu vrei sa ramai aici?
I, Y3.5 & N2
mamini spune:
Yael, nu stiu ce sa zic cu comanda ta...eu numai de la H&M comand, in rest nici nu m-am uitat. sper sa rezolvati cu firma si sa inceapa sa se aseze si la voi lucrurile incet-incet.
Aamu, eu de la Yves Rocher cumpar din magazin nu de pe net. la tine e la fix tu femeie neajutorata si o groaza de barbati, la mine la munca e unul singur si ala speriat de bombe, nu ne putem baza pe el deloc, sefa mea e de 10 ori mai barbat ca el.nu face nici extractii, ca nu se baga .altfel, baiat bun si priceput, dar cam papa-lapte. mai ai un pic si pleci, as vrea si eu, m-am saturat de munca.
M
lgireada spune:
Scriu pe fuga. Duminica plec spre Bucuresti si ajung in Helsinki la ora 23. Am sa incerc sa iau autobuzul de noapte pana in Joensuu, indiferent cate ore face, ca tot e noapte si ar trebui sa dorm, asa macar dorm in masina. Deci abia luni mai scriu, ca zilele astea nu stiu cand si cum mai ajung la net.
Yael De ramas in Finlanda, nu, nu cred. Poate pe undeva prin Europa da, sa fie clima mai apropiata de cea din RO, altfel nu stiu daca rezist, mai ales iarna.
Aamu, gasesti conserve de carne de ren in aeroport sigur! Sunt o groaza de magazine cu din astea + dulceturi de fructe de padure sau alte minuni culinare traditionale. Dar mai e un pic pana pleci, deja te gandesti la cadouri?
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Buna dimineata!
Lili, drum bun si sper sa prinzi autobuzul de noapte. Te asteptam!
Ma gandesc deja la cadouri ptr ca de obicei mi-e foarte greu sa ma hotarasc si n-am idei si sint stresata..Acum cu ideile voastre o sa ma descurc. Apoi ptr ca am foarte mult de lucru si sint obosita si cu mintea in toate directiile ..e mai bine sa ma organizez din timp
Yael, cred ca ar trebui sa ridici pachetul de la posta si apoi sa-l returnezi in 14 zile de la primire. Ai instructiuni de returnare in pachet si ne intrebi pe noi cum sa faci si ce cod sa pui (au o lista cu coduri: nu corespunde marimie, culoarea etc). Cred ca nu platesti nimic daca-l trimiti inapoi. Eu cand am comandat scria ca minimul este 25 de euro ca sa trimita comanda.. Se pare ca la ei se poate si fara ID finlandez, dar platesti la ridicarea pachetului de la posta si se adauga acei 2.90 euro in acest caz.
Si eu o sa le trimit niste costume de baie inapoi.
Mamini, m-am amuzat de faza cu colegul. Mi-l si inchipui..e finlandez?
Eu am sute la servici..si toti "cocosi" (nu vreau sa sune rau, ma refer la faptul ca ei le stiu pe toate), dar eu sint mai feminista de fel si nu prea-mi place rolul de femeie neajutorata. Insa o sa ma mai folosesc de asta din cand in cand. Doar ptr chestii personale, la servici nu e indicat..si asa sint in lumea barbatilor care le stiu pe toate..
Eu n-am vazut produse Yves Rocher in magazine.. Probabil ca fiind oras mic nici nu sint aici.. De regula comand de la ei, imi plac mult gelurile de dus.
Aiska, ce mai faci?
Aici ploua mocaneste insa nu e frig. A fost zapuseala toata saptamana.
Poate fac si eu curatenie in casa, desi n-am chef.
Va doresc tuturor un weekend placut!
Aamu
Edit ca sa spun ca am fost in oras..m-am abtinut eroic sa cumpar haine, desi sint fan Hilfiger si aveau reduceri mari...am fugit repede din magazin - e prima oara cand intru acolo dupa vreo 2-3 luni si sint mandra ca m-am abtinut.
Dar am cumparat 2 genti de voiaj, una mare si una ptr bagaj de mana..70 euro amandoua, destul de bun pret - macar de ele chiar am nevoie
Si acum...la curatenie
mamini spune:
Aamu, normal ca e finlandez, eu sunt singurul strain din toata organizatia si suntem citeva sute...si eu sunt feminista, cred ca balantele sunt asa.
in Tampere e magazin Yves Rocher, banuiesc ca si in Turku e. daca mai ajungi pe acolo pina pleci.
M
Aamu spune:
Buna dimineata!
Lili, cred ca ai ajuns deja cu bine. Asteptam vesti cand te trezesti!
Mamini, nu stiam ca esti balanta, in ce zi esti nascuta?
Azi dimineata trebuia sa verific presiunea la roti si n-aveam habar (neglijenta mea ca nu m-a interesat niciodata..), asa ca iar am lasat feminismul de o parte si am cerut ajutor unui barbat..au venit 2, unul verifica si celalalt se uita. Dar chiar una din roti era aproape goala, acum e in regula si am vazut si cum se face. Data viitoare n-am nevoie de ajutor
O saptamana frumoasa tuturor!
Aamu
lgireada spune:
Am ajuns la voi. Is franta de oboseala, am luat autobuzul de noapte; dar n-am reusit sa ma odihnesc, desi am dormit tun ...
Mai scriu maine, cred.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Aamu spune:
Lili, bine ai revenit!
E o vreme de toamna aici..dar inteleg ca de maine s-ar schimba in bine..sa vedem.. In ultimul timp e foarte nesigura prognoza meteo.
Acum fug la treaba!
Aamu