Finlanda (2)
Raspunsuri - Pagina 24
Jaana spune:
Multumesc Lili! Da, nu prea stiu cind o sa mai intru. Azi si miine sintem prinsi cu bagajele si lultimele pregatiri, iar in Ro n-am internet... O sa mai ajung din cind in cind pe la net cafe.
Asa incit, va doresc tuturor o vara frumoasa si insorita si un concediu de vis!
lgireada spune:
Doamne Ajuta Jaana!
Si cand poti intra pe net, vei fi binevenita aici.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
Yael spune:
quote:
Originally posted by Yael
Despre noi... Dupa cum si anume va povesteam... Am fost la Maistraatti, sa ne deschidem acolo businessul (cel mai basic, pt. 'service providers', freelancer), am luat formularul, am intrebat daca e vreo problema ca nu avem ID, au zis ca e OK, nu ne trebuie... Sotul s-a intors cu formularul completat si sa-l depuna: 'Nu se poate ca nu are ID'! -era alta... Sotul explica, si primeste raspuns de genul 'A, OK, se poate, eu nu stiu...'. Ii accepta formularul, plateste taxa si i se spune ca in 3 ore poate suna si va primi un nr. de inregistrare cu care poate scoate invoice-uri. Suna... 'Nu va putem inregistra noi pt. ca nu aveti ID, asta o poate face doar (si nu mai stiu eu acuma cum se numesc... care se ocupa cu inregistrarea firmelor... sau nu stiu, va zic eu ), sunati-i pe ei in 2-3 zile... Ma rog, i-am sunat si ne-au dat nr. respectiv si ca in 2-3 sapt. (dupa spusele celor de la Maistraatti) o sa primim acasa actele de inregistrare. Firma se numeste GabITech Services & Consulting . Cum primim actele mergem la politie. Va tinem la curent.
Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori & jum. -24Nov.'03) & Nardi(2 anisori -01May'05)
Picasa
Scuze ca n-am mai scris, insa nu prea am avut mood... (am mai postat eu pe la rubrica de barfe, ca de... ).
Tot fara ID... fara firma... Am primit plic de la 'Registrul Comertului', insa nu cu actele de inregistrare ci sa mai aducem la dosar niste acte + mentiunea daca nu avem ID nu putem aparea cu adresa din Finlanda si ca trebuie adresa din strainatate... Ar fi fost bine sa fie atat de simplu, insa pe scurt ca sa nu va mai stresez cu problemele mele rezultatul este NU SE POATE. Singura solutie rapida si eficienta este sa avem un reprezentant cu finnish ID. Asa ca oricat ne-am stradui nu prea mai depinde de noi si ca o ultima solutie am apelat la verisoara sotului meu (care este casatorita cu un finlandez) si normal ca ne va ajuta (ne-a cam facut morala ca suntem 'asa si asa' -intelegeti voi, ca n-am apelat pana acum la ei... Insa asa suntem noi... Si maine speram sa lamurim totul (doamna de la Registrul Comertului care se ocupa de dosarul nostru este foarte draguta si amabila...). Si dupa cum v-am obisnuit, va tin la curent
In rest... suntem binisor, nu se mai termina odata stresul asta.
Am vazut la Ellos o pereche de cizmulite taareeee dragute... Insa e tot asa de complicat sa comanzi? Trebuie ID? Sau e vreo portita... Ca tare mult mi le-as dori. M-am inscris si la ei, am primit si asiakasnumero... insa n-am incercat sa comand.
Aiska... wow... al 3-lea bebe si la distante atat de mici... Si la mine e mica diferenta intre pitici, mai exact 17 luni (fetita avea 8 luni cand am ramas gravida), si este foarte greu... insa a fost si mai greu, acum e mai binisor... Suntem si singuri-singuri... mai si lucram... Dar e bine pt. ei... Nu stiu cum ar fi si cu al 3-lea, probabil imposibil... Insa imi doresc 3 copilasi, cine stie... mai am pana la 35! Bafta Multa!
Va pupic si... 'mai e mult pana luni'!
I,Y&N
aiska spune:
Jaana va doresc o calatorie placuta si o vacanta frumoasa in tara!
Lili meriti din plin sa te bucuri de aceasta vacanta! Mai e doar o saptamina si s-au dus caldurile!
Aamu nici eu nu prea am imaginatie la cadouri pentru acasa.Haine nu prea am cumparat,deoarece o data am avut o supriza cu o prietena care intre timp se ingrasase si nu i-ar fi venit ce îi luasem.De obicei am dus niste cutii cu bomboane Panda,niste stative de lumanari din lemn kelo,niste kaitaliinoja lucrate de mina,niste obiecte traditionale lapone si conserve din carne de ren si elan,tricouri imprimate,textile decorative de la käsityökeskus,chiar bijuterii de argint in stil Kalevala.
Mamini nu stiu daca e curaj.Noi chiar ne-am facut un plan cum sa ne gospodarim in caz ca ni se va indeplini dorinta.Tot imi luasem concediul de ingrijire a copilului si ne-am gindit ca s-ar potrivi in plan.Riga mi-a placut enorm de mult.Am fost si vara si iarna.
Yael imi pare tare rau ca ati facut cunostiinta cu birocratia finlandeza.O persoana finlandeza va explica poate altfel situatia si veti obtine IDul.In Romania cred ca firma straina se considera cu acelasi drepturi ca cetatenii romani.Oare de ce in Finlanda nu e la fel?Succes mult pentru ziua de maine!
Sabina mamica lui Joel si a Nonei
TTC
Noi,cele din Finlanda
Aamu spune:
Buna dimineata!
N-am timp sa scriu mai mult, am intrat doar sa va urez o saptamana frumoasa si ptr Jaana drum bun maine, vacanta placuta si sa ne mai dai cate un semn cand poti.
Aamu
mamini spune:
Jaana, drum bun!
Aiska si eu am mai fost in Riga de 2 ori si la Jurmala de 3 ori, fiindca de fapt la Jurmala vreau si acum, la un spa, un pic de mare si nisip si apa...am fost anul trecut si cu cea mica si acum 2 ani am luat adeverinta de la dr ca pot sa zbor cu burtica de 33 de sapt. cred ca va fi misto, numai sa nu ploua. de data asta, rasfat: fara bebe, fara burta :o)
Yael, sper sa rezolvati cit mai repede chestia asta. cind am venit eu aici , nu puteam munci fiindca nu stiam finlandeza, la cursuri nu ma puteam inscrie fiindca nu eram inregistrata somera, nu ma puteam inregistra somera fiindca nu aveam permis de munca, iar permis de munca as fi primit daca as fi gasit de munca noroc ca apoi s-au schimbat lucrurile, ca o luam razna. e bine ca aveti pe cineva, e mai bine sa cereti ajutor si sa va revansati mai tirziu. bafta!
Aamu, tu cind ai zis ca pleci, ca eu am uitat ...
eu cind plec in Ro dau o tura prin Yves Rocher si rezolv cu multe din cadouri...
M
lgireada spune:
Yael m-am bucurat mult sa vad ca ai revenit pe la noi. Chiar nu mai stiam nimic de tine. Imi pare rau ca nu s-a rezolvat inca cu ID-ul - poate totusi de-acum se misca mai repede lucrurile.
aiska iti multumesc de urari. Acum am o stare de moleseala post examen. Adica post concentrare maxima de forte. Cred ca am dat tot ce am avut mai bun din mine si mi-a cam scazut vitalitatea. Saptamana asta nu voi face nimic interesant, doar ma aduc pentru plecare, ma mai vad cu cativa prieteni importanti si cam atat.
Si neaparat am vrut sa te felicit pentru dorinta de a mai avea un bb.
Aamu te mai asteptam pe la noi. Esti ocupata tare la servici? Chiar, cand ai bilet de plecare spre RO? Cat despre cadourile pt cei dragi, depinde. Eu am preferat sa duc ceva local, ceva traditional. Nu neaparat am reusit, dar m-am inspirat tot din magazinele de aeroport. Asta din lipsa de timp, ca atunci cand am fugit spre casa am facut-o pe fuga.
Liliana
Aamu spune:
Buna dimineata!
Multumesc fetelor ptr ideile de cadouri!
Asa e, am mult de lucru la servici, colegul meu e in concediu de vineri si fac munca amandurora.
In plus sint stresata si cu capul in nori, aseara am zgariat si masina..in parcarea mea. E zgariata destul de bine, pana la metal..mi-e groaza sa intreb cat costa reparatia. Imi vine sa o vopsesc eu. Sint furioasa pe mine ca n-am fost atenta si am lovit-o prosteste
In Romania plec pe 21 iulie, ma intorc pe 4 august.
Pupici tuturor! O sa mai intru pe fuga si mai incerc si seara de acasa daca nu sint prea obosita.
Aamu
lgireada spune:
Da-o-ncolo de masina, bine ca nu ai patit tu nimic. Restul se rezolva orice ar fi.
Ei, nu lipsesti tu chiar asa mult - doar vreo 2 saptamani. Ceea ce e f bine
Liliana