Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

fratilor, am o mare rugaminte la voi, MARE RUGAMINTE!
care cititi pe aici si decideti sa luati legatura cu doamna doctor, mare rugaminte sunati pe fix, care il puteti gasi foarte usor oriunde, practic in orice carte de telefon si pe care l-am si dat pe aici!
insa daca intrati in posesia mobilului dansei, asumati-va chestia asta!
eu una nu-mi permit sa lansez pe undele net-ului mobilul unui medic si director de spital pe deasupra asa...voala' ...
iar ca sa aflu ca si se spune ca eu l-am dat...hmmm...
nasoala treaba, nu?!

multumesc pentru intelegere si sa fim sanatosi!

pentru Emma
povestea mea - Agonie si Extaz,, Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Dragele mele, am nevoie de un sfat de la voi. De cateva luni copilasul meu de 5 ani are o umflatura pe gat. Am fost la medic care spune ca e doar un ganglion marit. Acum 2 saptamani jucandu-ma in parul lui am gasit o capusa. La trei zile dupa, toata zona era tumefiata si inrosita. I-am dat Augmentin si a disparut, dar ganglionul ala tot asa a ramas.Analizele sunt bune cu exceptia VSH-ului si fibrinogenului scazute. Acum dr. i-a scris ca diagnostic adenopatie latero-cervicala. Precizez ca ganglionul e marit cu mult inainte de muscatura de capusa. Dati-mi voi un sfat ce sa mai fac. Nu stiu unde sa mai merg. Multumesc.

Mergi la inceput

buna ra_mi_ella,

nu am inteles, zona tumefiata si inrosita este zona unde este ganglionul sau zona unde a fost capusa?
medicul a dat diagnosticul acesta pe baza a ce anume? si daca l-a dat care-i pasul urmator recomandat de el?
este un diagnostic foarte serios, te-a lasat sa pleci pur si simplu cu copilul fara sa va dea nimic?
VSH-ul scazut e de bine, peste 8 indica infectie in corp, pana acolo e ok insa. la fibrinogen la fel, valorile mari nu sunt ok.
ca sa elimini suspectarea de Lyme ar trebui facuta o analiza CPR din sange pentru Borrelia, daca ai vreun laborator in oras la tine care face asa ceva..
au existat si simptome de raceala, stari subfebrile?
medicul a exclus posibilitatea ca acel 'ganglion' sa fie un depozit de grasime? s-a facut biopsie pe ganglion?

pentru Emma

Mergi la inceput

Mariaa, multumesc pentru promptitudine. Zona tumefiata e unde a fost muscatura. Ganglionul e mai jos, pe gat.Medicul de familie a pus diagnosticul in urma consultatiei. Astazi il vede un pediatru. Febra nu a avut, stare de raceala nu, doar ca ragusise putin, dar asa a fost toata iarna.Initial si noi am suspectat un depozit de grasime, dar ne-a speriat tot ce am citit pe net.Analizele sunt toate bune cu exceptiile care le-am spus.Astept sa vad ce ne spune si pediatrul si cautam un laborator in apropiere pentru analize amanuntite. Multumesc inca odata. Pupici.

Mergi la inceput

eu asa vad ca sunt 2 probleme diferite:
1.'ganglion' marit - in ce zona este? din diagnostic trag concluzia ca ar fi la ceafa?
2. muscatura de capusa = zona 'tumefiata'

pentru 1.
determinat felul si eventual cauza 'ganglionului' . din ce stiu eu, ganglionii pot fi inflamati (la cap) doar undeva pe gat sub maxilar, nu stiu exact cum se numeste zona acum..cervical am mai vazut 'ganglioni' care s-au dovedit a fi depozite de grasime eliminate prin interventie chirurgicala si facuta biopsie apoi pentru determinare fel si tip.
insistat pe diagnostic: adenopatie nu-i bash de bine, deci pe baza a ce a dat asa diagnostic?! vizual??

pentru 2.
facuta o analiza CPR sau daca e posibil microscopie pe camp intunecat pentru determinare Borrelia.
si neaparat urmarit daca apar (la modul obiectiv!) simptone neurologice de genul ameteli, amorteli, dezechilibre la mers, dureri de cap, vertij, senzatii de curentat pe cap, raceli ale membrelor, tulburari de mictiune..tot ce e anormal. in caz ca apare asa ceva, da un semn si vorbim.
cum am spus VSH scazut nu e analiza proasta iar la fibrinogen valorile mari sunt 'de rau'.
pusi si sanatate multa!

pentru Emma

Mergi la inceput

ca sa vedeti si voi mostrul de la care ni se trage greul...
...acum am scos-o de pe pisica noastra, era fixata pe gat! si umflata ca o scroafa!!

reiau: aveti grija mare, anul asta din caura iernii blanzi s-a anuntat invazie de capuse!! iesiti prin iarba cu sosete deschise la culoare sa se vada daca se prind capuse, verificati la baie fiecare 'coltisor' posibil si imposibibil...javrele astea ajung unde nici nu gandesti!
si da, e asa cum se zice: le scoti foarte greu cand sunt pline, ca asta din poza! abia am scos-o din gatul pisicii si saraca parca stia..a stat ca niciodata nemiscata!
in poze se vad inca fire de par de la pisica.

pentru Emma

Mergi la inceput

Ultimele analize modificate:Neutrofile 19.4%, Limfocite 69.3%, MPV 8.2fL. Pediatrul a diagnosticat"Limfocitoza". Tratament:Lekoklar 5 ml/12 ore, Xyzal 5 pic x 2/zi, Calcium Farco, Broncho-Vaxom 1/zi. peste 10 zile la control. Considera ca e clar de la muscatura de capusa, iar ganglionul e inflamat si de la faptul ca David e alergic.
Multumim ca sunteti langa noi. pupici.

Mergi la inceput

Revin. Unde am putea sa facem microscopia pe camp intunecat?

Mergi la inceput

in ce oras lucuiesti ra_mi_ella? sa stiu unde sa te indrum mai aproape..

insista pe durata tratamentului! e foarte important! spirochetele care stau la baza Lyme, a Borreliei, au ciclul de viata de 4 saptamani!
procedurile internationale recomanda cure nu mai scurte de 6 saptamani - functie si de cum rezista organismul! un tratament mai scurt inseamna ca raman forme vii si deci nu are valoare tratamentul...din contra, simptomele devin mult mai violente...insista pe aspectul acesta!
este grozav ca ai receptivitate din partea medicului insa ai grija sa nu trateze superficial situatia.

tocmai am vazut un film pe AXN despre o copila de 12 ani care a paralizat...intra imediat in coma si apoi stop respirator...dilema si conflict intre medici privind cauza...in final i se descopera o capusa in parul pubian (!!!)

ra_mi_ella, poate poti procura www.naturashop.ro/shiitake-maitake-p-943.html shiitake&hl=ro&ct=clnk&cd=1&gl=ro&lr=lang_ro" target="_blank">
Shiitake-Maitake de la magazinele naturiste, vezi ca exista si o varianta mai ieftina, la fel de buna ca si cea din imagine..noi am mers mult timp pe asta ca supliment in ajutarea medicatiei alopate contra Borellia.
sunt aici cu tine, nu te speria! e important ca ai aflat imediat ce se intapla si de aici stii cu ce ai de-a face..medicul care v-a preluat ce specialitate are? ar fi ok daca ai reusi sa dai de un neurolog care cunoaste Lyme sau un infectionist sau daca e pediatru discuta cu el daca a mai avut cazuri de genul acesta...stiu de ce te intreb. te rog afla.
te pup si te astept cu raspuns

pentru Emma

Mergi la inceput

Stam in Piatra Neamt.Dr, care ne-a consultat astazi e pediatru. Pb. e ca David are toate simptomele descrise, dar de mai mult timp. Eu am pus-o pe seama faptului ca David e suferind si de Epilepsie Mioclonica. Suntem sub obs. la o clinica privata din Bacau. Dupa cum am spus capusa am descoperit-o pe 12 aprilie, dar David se plange de toate aceste simptome de cel putin 6 luni. Deja simt ca nu mai pot. Nu stiu cum o sa trec si prin asta. Credeam ca o sa trecem peste epilepsia mioclonica si ca vom merge spre bine, dar...
Multumesc Mariaa, iarta-ma dar nu mai pot scrie.

Mergi la inceput