Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shiva_noemi spune:

Mariaa cum mai este mama ta? si as avea o intrebare...in ce perioada a fost internata la noi la spital? probabil o stiu....au fost in perioada octombrie-decembrie de peste tot pacienti din tzara..... Am retinut o anumita persoana al carei nume incepe cu SZ.....
Eu maine ma duc la un laborator sa imi fac analiza pt Borelia, mi-au spus ca in circa 5 zile voi avea rezultatul.....se trimite in timisoara, unde s-a deschis din cate stiu eu un laborator f bun...tu sa imi spui daca e asa sau nu ;)
Eu am avut multe probleme de sanatate inclusiv o paralizie f periculoasa la varsta de 7 ani se numeste Sindromul Landry si e una din cele mai rele ce exista ca acum sa fiu diagnostificata cu tetrapareza spastica si suspect de Boala Lyme...( suspect de catre dr mea neuroloaga si de catre sefa mea de la Boli Infectioase II dr Butiurca cu care ai colaborat si ai umblat si tu)
DAca ma poti sfatui sau indruma sau orice altceva ar fi bine venit, cer doar moral.....;) pana aflu mai multe de rezultatul meu (tata e chirurg si el s-a mirat ca nu i-a trecut prin cap pana acum aceasta boala si insista sa imi fac analiza cat mai devreme, apropo mai am si ceva hernieri ale pungilor LCR in gaurile sacrale interne si d-na dr Butiurca mi-a spus ca asta se face de la Borelia, in medicina hernierile acestea sunt inca necunoscute si nu se pot trata....ceva ce e nou si pe neurochirurgie si mi s-a spus sa nu le bag in seama sa ma obisnuiesc cu ele sa vad cum si ce pot face si cand nu mai pot de durere sa i-au antiinflamatoare tari......hahahaha fiica de chirurg, asistenta medicala si sa las sa treaca anii pe langa mine sa sufar ca medicina e pe dinafara cu multe inca si eu am norocul sa dau dintr-o boala rara in alta....
Va doresc numai bine si o seara cat mai placuta, multa sanatate si putere mamei tale Mariaa si tie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

no, asta chiar faza tare...
da, mama mea e cu Sz...da, ea e.
am internat-o in 21 septembrie si am plecat dupa cum stii cu Smurd-ul la ATI la Medicala 2, in 7 ian unde a stat pana pe 8 februarie cand am adus-o in Timisoara cu ambulanta. si unde a fost tinuta o sigura zi, la ATI Timisoara...in fine, am sa revin cu alta postare cu tot ce s-a intamplat atunci.
tu lucrezi in cladirea din fata? sau in spate? da-mi pe PM datele tale, sunt tare curioasa acum :)
da, laboratorul este tare bun. nu-i dau numele sa nu facem publicitate aici. tot acolo ne vom face si noi testele sa nu mai mergem in Budapesta pentru asta. inca nu stiu cat costa testarea dar daca vrei pot sa ma interesez.
stiu ca suna aiurea...insa ai un noroc imens ca esti acolo, sub mana doamnei dr. Butiurca!! incearca sa te calmezi cumva si sa le iei pas cu pas. stiu ca ti-e infinit mai greu mai cu seama ca ai vazut toate cazurile. nu stiu daca ai realizat ca toti cei veniti ulterior noua au 'aterizat' acolo in urma mesajelor trimise pe mail...cei din Bucuresti, Campu Lung, Baia Mare si asa mai departe...
si cu Iulia m-am intalnit intr-un din vizitele acolo. deci asta trebuie sa intelegi, ca ai o sansa imensa ca esti sub mana doamnei dr. daca se confirma Borrelia esti pe mainile cele mai bune!
ai vazut baiatul de la 'prelucrare sanitara' , de jos, cum a venit si cum a plecat...deci se mai poate face ceva totusi si in cazuri din acestea extreme...
iti tin pumnii azi si ai tot suportul meu moral! si daca te pot ajuta si altfel, nu ezita sa-mi spui te rog!

mama face kinetoterapie acum. este tot la pat, este cu traheostoma. este constienta insa cum am zis, la pat. am trecut prin situatii foarte grele in ianuarie dupa ce a venit Smurd-ul si timp de o luna am pendulat intre Infectioase si Medicala...musai sa-mi zici care din fete esti :) sigur m-ai vazut prin spital ca o naluca cand veneam de la ATI...
asa de tare ma doare sa ma gandesc in urma dar pe de alta parte, cu asa drag ma gandesc la voi...fara voi nu stiu ce faceam.
va pupam, pe toate fetele de acolo

revin, trebuie sa fug la lucru

_

pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Scuze, Mariaa nu accepta mesaje private

Asta dupa ce am scris un roman...... ;)
id meu de mess este shiva_noemi poate vb acolo si iti trimit ce ti-am scris

Mergi la inceput

Da ma stii si pe mine sigur din vedere, eu sunt in spate acolo unde era si mama ta ( stiu ca ea era in salonul 12) eu lucrez acolo dar la ambulanta, am stat afara ultima data la o tigara inainte sa plecati cred in timisoara, eu mereu port un molton rosu si sunt cu ochelari, am parul negru sunt micuta de statura si schiopatez in urma paraliziei. Imi pare nespus de rau ca mama ta e in starea aia mai ales cu traheostomie si citostatice, dar tin minte ca am ramas f mirata ca arata asa de bine si nu isi arata deloc varsta....cum nici tu de altfel .... te stiu si pe tine atunci ai parul scurt si esti bruneta, pe mama ta am retinut-o pt ca imi era simpatica si imi parea chiar rau pt ea era chinuita cu branulele si alea toate, daca nu ma insel numele de famile este Sz....yi.... si stiam ca v-ati intors la Timisoara dar mai multe nu.... ma bucur ca am dat de tine aici. MAi era o familie nu mai stiu exact cum ii cheama era sotul care si-a adus sotia ceva cu J parca ii chema si erau in salonul 9 nici de ei nu mai stiu nimic. Azi am fost si mi-au recoltat analize pt Borelia si tot azi se vor si trimite la Timisoara la voi la laborator, sa vad daca e cazul poate fac si o plimbare acolo daca imi sugereaza cineva si daca merita. Salut-o pe mama ta si numai bine va doresc la amandoua sau la toti defapt. Poate daca ai timp vom tine legatura si pe messenger, Da apropo mi-a povestit mama ta atunci cand s-a internat ca mai urmeaza sa mai vina si altii sa se interneze ca fiica ei a vb pe internet cu cei care sufera de boala asta si ca vor mai veni, intradevar au si venit. Esti un ingeras pt toti cred ca ai fost asa de buna cu ei si iti pasa de altii. Iti doresc o zi buna si sper sa mai tinem legatura.

Mergi la inceput

Noemi, imi pare tare rau aveam limita maxima de mesaje in inbox, sigur de asta ti-a dat mesajul ala. acum am ajuns acasa si am facut curat. altfel primesc mesaje private :)

da, te stiu! si tu ma stii sunt curioasa insa cum ai dat de mine tocma' aici? da, familia din Campu Lung, doamna din Baia Mare...sunt multi din pacate...prea multi in suferinta asta.
o mentiune, Noemi: laboratorul de aici este ok, altceva NU!!!
daca tu vrei sa faci o iesire, plimbare pana in Timisoara, esti bine venita! pentru tratament, exclus insa! crede-ma!
citeste din urma daca ai nervi si rabdare si ai sa intelegi. aici nu exista o medicina de investigatie ca in Targu Mures, medicina aia adevarata! nu, aici daca ai ameteli sigur e numai si numai de la lipsa de calciu sau glicemie, daca ai simptome de Borellia sigur ai Scleroza Multipla, si asa mai departe...Pentru medicii de aici si nu numai, Borrelia nu exista. Este o naluca. Drept dovada ultima magarie, am inaintat actele pentru gradul de handicap si asa cum era de asteptat nu au acceptat diagnosticul de Neuroborelioza!!
Azi a primit gradul de handicap pe baza unui diagnostic mai vechi de tetrapareza! No comment.

Mama nu e pe citostatice. Acum e in pauza de tratament, face kinetoterapie si de indata ce se v-a putea ridica din pat o sa revina la Tg. Mures pentru a relua curele de tratament.
Cand ne-ai vazut tu, plecam cu Smurd-ul la Medicala 2, era in stop respirator, stare comatoasa. Eram sigura ca n-o mai gasesc in viata la ATI, pentru ca nu mi-au dat voie sa merg cu ea in ambulanta.
Doamna Carmen (asistenta), doamna doctor Butiurca stiu bine...a fost 2 zile in agonie efectiv. Si-a revenit dupa o saptamana de oscilatii intre coma si stopuri respiratorii...trebuie sa scriu totul...mi se deruleaza tot filmul prin fata ochilor si parca a fost altcineva acolo..
Am vorbit cu Vioricuta zilele trecute si cu doamna Carmen, mi-era dor sa le aud. Si cu doamna doctor am vorbit saptamana trecuta. Angi mai e la voi sau s-a mutat?

Iti spuneam ai devreme ca ai o sansa imensa ca esti chiar sub mana doamnei doctor. Da, stiu ca e mai zbir putin. Insa gandeste-te putin cata lume a facut drumul pana la ea. Oameni din toate colturile tarii...Oameni care in alta parte s-au lovit de pereti. De neacceptare, de necunoasterea acestei cumplite boli. Acesta e cel mai mare avantaj, nu ca esti in oras cu ea, neaparat. Ci faptul ca este un medic supraspecializat care a mai avut astfel de cazuri, care stie cum poate reactiona organismul in timpul curelor, care stie ce sa faca sa te scoata din crizele care...nu sunt tocmai usoare, ca sa nu zic altfel. Un medic care stie cu ce se maninca Borrelia.
Sigur ca vom tine legatura!!
Si sigur ca imi pasa! Nimeni nu merita asa ceva! Si daca uite, postarea asta ajuta pe cineva sa stie ca nu e singur in toata nebunia asta, inseamna ca n-a fost in zadar!

_

pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank">Agonie si Extaz, @Lyme, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">PartyDC , blog DC,Timisoara impreuna

Mergi la inceput

Noemi, fii atenta cum sta treaba :)
noroc ca-s moderatorii pe faza tks domnule papadie

Nu poti trimite mesaj pentru ca nu e activata aceasta optiune la tine. Ai in stanga paginii 'Mesaje Private' intra acolo si apoi in dreapta sus ai 'Options' acolo te intreaba cum doresti sa-ti setezi mesajele, activare-dezactivare, etc...da-i activare si apoi poti trimite mesaje private.
Chestia e ca eu chiar aveam mult mesaje in inbox si asta m-a indus in eroare.
hai, incearca si da ok si la mess, daca nu reusesti te ghidez si de acolo

_

pentru Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Suntem OK, am avut niste probleme financiare, am avut de achitat un proiect la casa, nu am avut inca posibilitatea sa ma duc sa aprofundez, am vb cu o amica care este medic la Bagdasar si imi spunea ca ies si eozofilele marite si in analizele de urina mai apare, in cazul in care e o boala infectioasa in corp, sotul meu imi spune la fel, ca e un copilas sanatos, ca ma duc sa-l chinui degeaba, dar ganglionul e tot acolo, cearcanele la locul lor...mai am totusi un dram de vointa si ma voi duce, imi doresc tare mult sa nu ma descurajeze toti si sa renunt...caci sunt sigura ca as innebuni in cazul unui necaz din vina mea!!!

Mergi la inceput

Buna Otilica,
sper sa va reveniti curand din toate punctele de vedere
Alegerea e a fiecaruia, evident. Ideea e ca, cu cat mai repede e aflata problema, cu atat mai repede se poate face ceva.
Da, asa e, se vede in urina si in eozinofile. Insa cand apar in urina sau in eozinofile semnele de infectie in organism, atunci celelalte simptome sunt de mult declansate.

Sanatate multa sa aveti

pentru Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilica74 spune:

Mariaa, stii cum sunt , ma uit mereu la copil si parca vad numai semne, am ajuns sa intreb pe prietenele mele...-Nu ti se pare ca baietelul meu are...?
Toata lumea ma crede nebuna inclusiv sotul meu, l-am stresat, a zis pana la urma ca o sa mergem numai ca sa ma linistesc eu, si o sa ii facem mai multe, ca m-a prins ca ma uitam la cazuri de leucemie pe net, dar i-am zis ca asta chiar s-ar fi vazut clar la analize, eu am vazut un caz la stiri si voiam sa vad simptomele.S-a zbarlit la mine si a zis ca le facem pe toate sa nu ma mai trezesc eu cu ceva sa chinui iar copilul ...nimeni nu ma intelege!
Aseara am fost plecati si l-a tinut sotul meu in carca, iar cand l-a dat jos i-au amortit piciorusele si plangea ca nu poate sa mearga, asa m-a trecut un fior si niste ganduri, groaznic...
Dar nu ma las, daca stau asa ma inbolnavii eu, si de cate ori o sa raceasca sau o sa aibe diaree copilasul meu voi fi stresata de ganduri negre.

Mergi la inceput

asta asa e, cu cat intelegi mai mult bolile astea, cu atat mai mult ti se pare ca pe toate le ai...
pe de alta parte nimenui nu o sa i se para ca-i ceva in neregula cu baietelul. tu-l stii cel mai bine. daca vezi si stii tu ca e ceva ce nu-i ok, actioneaza. timpul poate fi tare pretios!
daca sunt doar temeri, el neavand nimic, atunci linisteste-te.
eu cred ca cel mai ok ar fi sa faci testul, vezi cum sta treaba si apoi stii ce ai de facut. asa ai sa traiesti in stress in continuu.

sanatate multa

Noemi, cum te simti?

pentru Emma

Mergi la inceput