Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)
Raspunsuri - Pagina 15
otilica74 spune:
Buna, intru si eu cu o durere, mare, i-am scris si Adriannei, baietelul meu are 3,3 ani, acum 1,7 ani am fost la tara si a venit acasa cu o ciupitura pe gat, dupa o saptamana la baita s-a spart si s-a transformat intr-o eczema ca un herpes, si a doua zi un ditamai ganglionul submandibular in apropierea eczemei, la 2 saptamani raceala puternica, la o luna inca un ganglion cervical de marimea unei boabe de mazare, mobil.
Cel submandibular s-a retras atunci are insa si acum pe cel latero-cervicaldar pe partea opusa celei unde a fost eczema, dermatologul mi-a dat atunci unguent cu antibiotic, la ORL mi-a dat antibiotic Lekoclar(parca), dupa cca 2 sapt de la muscatura, insa transpira f mult la inceputul noptii, are cearcane neexplicate, se cam impiedica, i-am facut Igm=normal, Ige=normal, atunci la 1-2 luni dupa muscatura.
Acum vreau un sfat sa ma duc la Cantacuzino sa ii mai fac, ce analize?
Medici ma privesc de parca sunt nebuna, zic ca si eu am cearcane, ca poate are paraziti (neaflati la ex copro?), ma rog...
Sunt ingrozita, nu am gasit capuse pe el, am vazut doar ciupitura cam cat o boaba de mazare, cu un cap usor ridicat care la 3-4 zile a facut puroi si la baita s-a spart, transformandu-se in herpes dar nu am oservat in centru ceva sau vreo forma circulara.
Copilul s-a dezvoltat normal, chiar f bine, e istet, ager, are 1,10 cm/18 kg.
Va rog mult ajutati-ma cu niste sfaturi, unde sa ma duc si ce analize sa fac sa fiu sigura!
Mariaa spune:
Buna Otilica,
e foarte bine ca ai observat semnele indicate de tine.
iti recomand sa faci un test pentru Borellia si unul pentru Toxocara.
din cate stiu se pot face la Cantacuzino si cel mai sigur la Synevo.
ar fi bine de vazut si cum e Creatinina si Vsh-ul. asta ajuta in plus la evidentierea fazei in care e toata treaba (daca e!)
daca mai scrii si observi ca nu ai raspuns imediat, da-mi un PM te rog.
si revino cu rezultatele te rog, cand ai sa faci analizele.
sanatate multa si curaj! ai aici un umar de sprijin!
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme
noi, impreuna
"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris
ADRIANNA spune:
Buna Otilica
dute la spital si fa-i testele cu cit mai repede cu atit mai bine.Te asteptam cu vesti.
Maria ma bucur ptr mama ta,Doamne Ajuta sa fie si mai bine.
Sanatate multa
Mariaa spune:
Multumesc Adrianna.
Insa din noiembrie anul trecut pana acum au avul loc multe evenimente! Am tot amanat sa scriu aici pentru momentul cand voi putea trece din nou prin 'filmul' celor intamplate. Cred ca deseara ma asez aici si am s-o fac. A venit momentul.
Sanatate multa!
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank"> Agonie si Extaz, Lyme
noi, impreuna
"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris
otilica74 spune:
Multumesc fetelor, asa voi face, dar la borelia trebuie IgM sau IgG?
Toxocara m-am interesat la Cantacuzino este doar IgM.
Avem in 6.11.2007 deci dupa intamplare la aprox 1 an,creatinina serica 0,3 (limite=mai mici de 1,3 mg/dl) eu scriu din analize...vsh nu il am dar era si el in parametrii normali, doar sideremia era marita putin
El vsh il avea pe la 7 luni=12, si pe la 1,3 ani=10, insa de fiecare data era racit, dar dupa episodul asta urat stiu ca doar acum in noiembrie i-am facut, cele date de stat cand a implinit 3 ani, dar au ramas la medic,insa erau ok.
Daca aveti cumva vreo idee sa ma mai linistiti poate ma ajutati sa nu o iau razna, nimeni nu merita sa sufere de o asemenea boala crunta, parerea mea este ca ar trebui mult mai mult investit in cercetare, in sec 21 sa avem asemenea boli si medici sa ridice din umeri...
Sunt manioasa pe faptul ca stiu asa de bine sa explic tot ce se intampla cu mine, copilul, sotul si chiar ii ascult si pe cei din jur, iar daca merg la un medic si ii explic nici nu ma asculta, ei stiu mai bine.
Cred ca singura sansa, in Romania cel putin, sa fii un om sanatos este sa urmezi cursurile fac. de medicina, si sa te documentezi singur...groaznic!!!!
otilica74 spune:
Asa ca uitasem, urocultura=negativ;nr. leucocite in urina=0; biochimie IgG=713,6 (500-133 mg/dl); IgA=33,6 (19-220mg/dl); IgM=56,1 (40-180 mg/dl);IgE=29,95 (mai mic de 60 Ul/ml), astea le-am facut la 2-3 luni dupa necaz, in paranteze am scris si val. normale findca nu au toate laboratoarele la fel.
Eu le-am facut pe astea atunci findca un medic a presupus ca ar avea o alergie ceva, de are cearcane, deci nu stiu daca presupun si depistarea de alte infectii.
Oricum am sa merg la medic din nou si daca tebuie dau samnatura doar sa imi de-a trimitere, daca nu ma duc eu singura si vb la Cantacuzino!
Am rugat-o si in noiembrie cand am facut pe cele de la stat sa imi dea mai multe dar a zis ca in functie de ce ii iese la astea se orienteaza si mai imi da!
Mariaa spune:
Otilica, ziceam sa ceri si Toxocara pentru ca e foarte frecvent transmisa impreuna cu Borellia si efectele toxocarei sunt la fel (poate chiar mai mari) decat ale boreliei.
Cand ai facut analizele de care zici, existau simptome? Cere sa-ti faca si IgM si IgG.
Despre medicina ce sa mai zici...eu ma stradui sa fac actele pentru pensie de grad de handicap mamei (nu se deplaseaza, e la pat efectiv) si de la comisie mi se spune ca este foarte posibil sa nu primeasca gradul 1 de handicap pentru o boala infectioasa...sugestia? s-o trec pe dementa!!
adica un om la pat, cu acte perfect in regula, cu diagnostice din 'nshpe' mii de analize nu e declarat cu handicap.
adica daca nici legal nu esti cu handicap in tara asta, ce sa mai zic?!
vestea mortii lui Florys m-a bulversat si nu am mai fost in stare sa pun pe 'foaie' prin ce am trecut cu mama din ianuarie incoace. dar am s-o fac, cat de curand.
iti trimit pe PM numarul meu? vrei sa vorbim?
nu dispera, sunt aici si te ajut cu tot ce stiu despre porcaria asta de boala!
e important daca afli la timp ce si cum, atunci nu e neaparat sa treci prin tot chinul. se poate face ceva in primele 2 stadii ale bolii.
despre medicina? hmm...nu vreau sa-ti spun cum se adunau medicii pe ATI sa asculte istoria noastra...mi s-a spus de 'n' ori ca sunt doxa de Lyme...si ce folos..nu vreau sa fiu doxa, vreau sa merg la medici doxa, care sa preia raspunderea vietii unui om.
nu sunt medic sa preiau eu asa o responsabilitate uriasa pe umeri. dar te intreaba cineva?! nu.
raspunsul invariabil: "caz mult prea greu, nu stim ce sa va spunem. putini medici cunosc boala asta."
ok, si businessu meu din toata treaba asta care e?!
suntem in lumea 3-a cel mult, d.p.d.v. medical...groaznic de trist.
pentru Emma
noi, impreuna
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
otilica74 spune:
Maria, IgG, Igm, IgE de care ti-am scris sunt facute dupa ciupitura respectiva care a fost in Noiembrie,la 2-3 luni(februarie 2007), celelalte sunt facute tot anul trecut in noiembrie.
Da, la toate analizele astea avea cearcanele si ganglionul inflamat, desi el luase antibiotic in luna in care a avut ciupitura, 2 sapt., lecoklar, parca nu a avut niciun efect.Mi l-a recomandat medicul fiindca aparusera simptomele de raceala chiar faringita streptococica o denumisera.
Eu oricum merg sa ii fac analizele respective, nu ii fac niciun rau, as fi vrut sa le evit doar ptr ca el are venele f subtiri si il chinuie pana i le gaseste...de asta iti scrisesem de analizele deja facute,dar ptr binele lui o fac, apropo...crezi ca se poate recolta din degetel?
Trebuie sa ma duc la recoltare in anumite zile, mi-a recomandat o amica si cand este o d-na priceputa acolo, sa nu-l chinuie, iti dai seama ca vreau sa vorbim, chiar daca ma rog la D-zeu sa iasa bine analizele, de cate ori voi intra pe forum am sa deschid si acest subiect, am sa scriu pe toate site-urile televiziunilor, desi cred ca ai facut-o tu deja, si voi discuta cu toate cunostintele despre aceasta boala, am si cateva cunostinte pe la 2 televiziuni.
E f greu si findca sunt f putini bolnavi depistati, dar nu se poate, aceste boli pe care le imita sunt boli f grave, unele mortale, sa te duci la medic, sa ai boala asta care poate fi ameliorata sau macar sa poti trai, iar el sa-ti spuna ca ai screloza in placi sau arteroscreloza, care stiu din experienta unei prietene ca sunt groaznice si nu tin cont de varsta, brrrr ti se intuneca tot orizontul, te intrebi ptr ce mai traiesti.
Eu am luat nota din ce ai scris tu, sunt f precauta de fel, ai facut f bine ca din experienta ta dureroasa, ai avut taria sa ajuti chiar si cu un sfat, ma gandesc cu groaza la chinul tau si mai ales al mamei tale, imi doresc din tot sufletul sa va fie bine, poate ca daca e necunoscuta boala ca depistare, are si vindecari necunoscute, nu renunta!!!!
Mariaa spune:
te-am intrebat cam cand sunt facute analizele pentru ca borellia poate 'sta' in organism si zeci de ani de zile fara sa se arate.
De cele mai multe ori analizele pot parea ok insa simptomele sa fie absolut evidente. Ar fi foarte multe de discutat aici.
Induce crize epileptice, analize fals pozitive de osteoporoza, analize fals pozitive de E.Coli sau alte minuni. Nu degeaba e denumita 'Boala cu 1000 de fete'. La inceput nu intelegeam cum vine asta, acum m-am convins.
pentru Emma
noi, impreuna
Mariaa spune:
cum sunteti Otilica? ai reusit sa faci ceva?
Adrianna
sanatate multa!
pentru Emma
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=2" target="_blank"> Agonie si Extaz
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=32" target="_blank">Party DC
@ Lyme
noi, impreuna