Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (1)
Raspunsuri - Pagina 14
Mariaa spune:
Buna Anca,
nu pot decat sa-ti recomand sa iei legatura cu Doamna Doctor Butiurca Domnica Augusta (Medic Primar Boli Infectioase,
Supraspecializare Parazitologie Clinica
Doctor in Stiinte.
Nr. telefon 0265-250.536
Adresa Clinicii este Clinica de Boli Infectioase Nr.II ,
Tg. Mures, Str. Gheorghe Doja Nr.127. )
Ii spui ce analize ai facute si dansa te v-a indruma daca e cazul sa te vada sau nu. Din ce stiu eu e singurul medic din Romania care poate gestiona cumva boala asta, merita incercat.
Sanatate multa!
www.aviva.ro/" target="_blank">ai grija de viitorul tau!
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>
magh spune:
Am dat din intamplare de acest topic, si nu am reusit sa citesc prea mult.
Se stie ca exista de fapt si vaccin?
Mariaa spune:
nu exista vaccin impotriva bolii Lyme.
poate numai daca s-a descoperit ceva in ultimele luni si nu stim noi...
www.youtube.com/watch?v=lBSpSr7LN-0&feature=related" target="_blank">pretty woman
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici! "
magh spune:
quote:
Originally posted by Mariaa
nu exista vaccin impotriva bolii Lyme.
poate numai daca s-a descoperit ceva in ultimele luni si nu stim noi...
www.youtube.com/watch?v=lBSpSr7LN-0&feature=related" target="_blank">pretty woman
Imi pare rau ca nu pot acum sa citesc tot, si nici pe internet sa caut... Este vorba de capuse si de cat de periculoasa este intepatura uneia infectata..nu?
Daca da...pot sa spun ca noi:bebe, eu si sotul ne-am vaccinat anul asta. Traim in Austria si aici s-a dus o campanie de informare referitor la asta.
Stiu ca mi-a popvestit cineva care a vrut sa se vaccineze in tara(sperand sa fie mai ieftin), si i s-a raspuns ca asa ceva nu exista. Eventual doar pentru animale.
Dupa ce adoarme bebe, revin cu informatii.
Mariaa spune:
astept cu foarte mare interes!!!
foarte important de aflat daca se poate face vaccin si cat este activa boala, sau numai preventiv !!!
wow, asta ar fi o superveste...
magh spune:
Imi pare rau ca am raspuns atat de tarziu, dar in weekend merge intotdeauna greu sau deloc internetul, si din pacate vin si cu o veste proasta(si pentru mine dealtfel; ma culcam bine mersi pe o ureche ca sunt vaccinata si e totul ok..), si imi cer scuze de o mie de ori ca am dat sperante inainte sa ma informez fff. bine despre ce anume e vorba.
Da. Am citit despre Borreliose, (Boala Lyme)... O boala cauzata de intepatura de capusa, dar si despre FSME-die Frühsommer- Meningoencephalitis (meningoencefalita) , tot o boala provocata de intepatura de capusa, de aici a provenit si confuzia.
Iti dau un link, despre Borreliose(dar banuiesc ca esti deja super informata), e in germana, nu stiu daca intelegi...
http://www.jenagen.de/index.php?page=Borreliose&gclid=COXo_9Lw4Y8CFQfilAodElxB8Q
si un altul despre FSME:
http://www.medizin-netz.de/framesets/fseticenterzecken.htm
Asa am aflat ca noi suntem defapt vaccinati impotriva meningoencefalitei.
Din pacate am citit ca impotriva Boreliozei ( boala Lyme ) nu exista pana acum vaccin..., dar daca ti se pune din timp diagnosticul corect, cu antibiotice ai sanse. Iti marturisesc ca asta vara eu am gasit 2 capuse pe picior. De abia aterizasera cred, ca am avut timp sa le smulg. Una se prinsese bine, dar eram dispusa sa o scot chiar si cu o bucata de piele. Eram vaccinata (credeam eu, deci nu era pericol), totusi m-au trecut fiorii cand le-am vazut. Acum 2 ani nepotul vecinului meu (un copil de 13 ani)ajunsese in spital cu o semipareza(fusese intepat de o capusa, si probabil nu vazuse, nu a dat importanta). Pe vremea aceea nu am fost interesata de caz, si nici acum nu stiu de fapt, ce boala a declansat intepatura: Lyme?, sau meningoencefalita? Nu ma mai intind mult la vorba sa nu te plictisesc. Deja cred ca ma "urasti" un pic....
Imi cer scuze de mii de ori, am precizat totusi ca nu citisem tot...
Insa uite asa am aflat ca nu trebuie sa stau nici eu linistita.
De acum voi fi fffffffffff atenta , fiindca locuim intr-o zona de munte.
Imi pare rau pentru mama ta
Va doresc Multa sanatate!
Mariaa spune:
Magh, nu te scuza, ai vrut sa ajuti, asta-i important
Aceiasi confuzie a mai fost in paginile din urma si s-au lamurit lucrurile in final.
Da, ar fi fost extraordinar sa apara ceva nou!
Lyme de fapt deschide 'poarta' si pentru alti virusi in organism de aceea e asa nimicitoare. Si este complementara meningitei, toxoplasmozei, CMV-ului, toxocarei. Adica o capusa care le are pe cele de mai sus, sigur are si Lyme.
Nu inteleg germana, insa in englaza am tot citit pe net, de fapt fara net cred ca si acum ar fost suspiciunea de Scleroza Multipla in Placi...
Cum am scris si mai sus, in Romania in Tg. Mures este un medic supraspecializat in parazitologie care a facut studii pe Lyme si are cazuri puse pe picioare, deci ceva sperante sunt...
Mai cu seama cand se stie de o eventuala muscatura de capusa, atentie mare la orice simptom neurologic! Oricare si primul! Imediat la medic!(un medic care cunoaste boala, neaparat)
Ca sa-ti faci o idee despre ce poate insemna boala asta, mama acum e la pat, nu umbla decat sustinuta si nu mai mult de 2-3 metri; au existat crize de pierdere a constientei, apnee severa in somn cu intreruperea respiratiei 20-30 sec.(risc ridicat stop respirator sau leziuni cerebrale prin lipsa oxigenarii), crize epileptice (induse de Lyme), semipareza membrelor, tulburari de vedere, de judecata, si altele...
In urma medicatiei administrate in spital, majoritatea sunt sub control, acum a ramas partea cu semipareza membrelor si ce decurge din asta, din imposibilitatea deplasarii.
Cam peste o saptamana o externam pe mama si atunci am sa revin cu un rezumat de la ultimele postari incoace, cum a mai evoluat totul.
Sanatate multa!
Mariaa spune:
mai scriu aici cateva randuri...
de la ultima postare am vesti bune!
analizele au iesit bune, urocultura a iesit curata in ultimii 10 ani prima data!!!
aparea mereu infectie si nu ceda la nimic, absolut nimic, restul analizelor sunt bune, ficat, hemoleucograma, sunt in grafic!
starea mamei e in mare ok, oricum mult mai buna decat acum 1 luna chiar!
din punct de vedere al musculaturii o sa avem mult de lucru, muschii sunt foarte afectati, practic fiind la pat acum din cauza atrofierii musculaturii!
am avut o intalnire de gradul 'zero' cu un bolnav de Lyme cu rezultate pozitive! m-a impresionat foarte tare!
o 'fata'de 30 de ani, practic cam de-o seama cu mine...in urma cu un an era internata pe targa, paralizase la lucru si a cazut din picioare efectiv! a fost depistata cu Lyme si a inceput tratamentul urgent!
acum, dupa un an de zile am vazut pozele cu ea in caruciorul pentru invalizi si practic era de nerecunoscut! periodic merge la doamna doctor pentru repetarea curei, si-a reluat serviciul si acum se bucura de viata din nou!
o sa fie greu cu recuperarea insa stiu ca un medic mai dedicat nu puteam gasi! e pe maini bune si daca ceva e posibil doamna doctor v-a face! totul e sa reziste la tratament!
pe de alta parte scriu si aici...ma bucur sa vad ca postarea asta n-a fost in van...ca oameni care trec prin acelasi necaz afla chiar mai repede decat am reusit noi despre Lyme si au o sansa la tratament stiind ce au de facut!
nimeni nu merita asa ceva!
citeam azi pe un forum in limba engleza ca Lyme e ca si cancerul, e tot o boala a sistemului imunitar iar tratamentul pentru Lyme e ca si cura cu citostatice...nu m-am gandit niciodata la Lyme asa, insa e foarte adevarat.
Doamne Ajuta si sanatate maxima tuturor!
Mariaa spune:
Sanatate multa si celor in suferinta cu Lyme sau cu banuiala de Lyme!
Sarbatori linistite si un an nou cu sperante si certitudini in regasirea sanatatii!