Sezatoarea canadiana (59)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, si eu eu cred ca e mai bine ca parintele sa vina cu viza multipla, vedeti cum se acomodeaza, cum va intelegeti (daca va e mai bine sau mai rau!) si daca vrea sa ramina mai mult timp, dupa aceea sa incepeti procesul de parenare. Din cite imi aduc eu aminte, daca incepeti procesul, raspundeti 100% de parintele respectiv, din toate punctele de vedere (lucru care costa mai mult decit o viza) si daca acesta se hotaraste sa renunte si sa se intoarca in Romania.
[Irina si cu Dragos cred ca au parenat-o pe mama Irinei, dar ea a vindut tot acolo si a venit sa traiasca aici definitiv.]

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Servus fetele,

Sper sa nu deranjez, dar de la voi am mai aflat un lucru care m-a ajutat fff mult. Cineva mi-a vandut "pontul" sa citesc la voi cand am avut probleme fff mari cu, caderea parului si asa am aflat de Dercos care functioneaza ffff bine. In 7 zile, eu care pierdeam enorm de mult par, am ajuns la cateva fire zilnic si nici acum nu mai am probleme. Asa ca incepand de atunci am prins "gustul" canadiencelor si nu pot risca sa nu o citesc pe Ira si pe Simonna cu enorm de mare placere.
Am si eu o mare rugaminte la voi. Stiu ca vorbeati la un moment dat de vacante in Mexic sau oriunde la soare. Din motive obiective (un nou job) s-ar putea sa fim nevoiti sa renuntam la biletele de Ro si atunci vreau neaparat o vacanta de cateva zile acum in 1-2 saptamani, deci rapid trebuie sa ma hotarasc. Una dintre voi spusese ca in cautarile ei gasise un resort super cu animale pt copii (am un baietele de 2,10 ani), cu piscine, loc de joaca pt copii. Din pacate nu mai stiu cine.
Va implor dati-mi si mie niste locatii child friendly pe unde ati fost voi ca nu vreau sa incerc "marea cu degetul".

Va multumesc mult si imi cer scuze ca am dat buzna, dar timpul nu este prietenul meu azi!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Ira, felicitari ca atata timp te-ai descurcat fara ajutorul bunicilor, noi din cauza serviciilor ( eu lucrez 2 schimburi iar sotul doar sch 2)nu am reusit...
Eu sunt un mare fan al parenarii parintilor, nu prea sunt de acord cu bone de care nu stiu mai nimic ( chiar daca au ele recomandari) , toti bunicii sunt cei mai de incredere la cresterea nepotilor.Asta o zic dupa ce stabilisem cu o colega de a mea mai in varsta sa ajute pe cineva cu copiii, femeie normala la prima vedere cu care ma intalneam si vb zilnic...dupa un timp am aflat ca avea schizofrenie...chestie care m-a pus pe veci in garda in alegerea unei bone .
Asa ca vrem sa o parenam pe mama mea aici, a stat anul trecut 9 luni si s-a simtit bine, i-a placut , toti am fost multumiti ,mai ales Ioana.
Mama mea e singura, are un singur copil( pe mine ) si vom incerca sa ne folosim de o clauza ( ne-a zis si noua cineva) umanitara: adik parintele e singur, singurul lui sprijin e in Canada ,in Romania nu mai are rude apropiate pe care sa se bazeze la batranete, etc .
Sper sa functioneze ca altfel ma las de servici, la cat as plati day care- before si after school nu-mi ajunge salariul...

Btw, voi aveti ziua de luni ( a2 zi de Pasti) libera?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ira, daca vrei sa-ti ai parintii aproape in 2-3 ani aici, poti incepe procesul de sponsorizare de maine. Noi l-am inceput in urma cu mai mult de 2 ani aici, s-a aprobat in Canada, iar acum asteptam decizia din RO, pt. ca domiciliul lor este acolo, ramane de vazut cat mai e de asteptat de acum incolo. Partea buna e ca au putut veni in vizita ori de cate ori au vrut, si dupa 6 luni le-am prelungit sederea de aici pana la un an. Ca taxe, uita-te pe site-ul guvernamental, oricum au scazut. Mult succes

Un Paste Fericit va doresc tuturor, eu una ma pregatesc de o scurta vacanta de vineri pana marti, speram doar sa nu ne cada mielu' si drobu' greu

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura si Ira- exactrce a spus Cristina legat de sponsorare, asta stiu si eu.SAi noi am vrea pe ai mei sa ii sponsoram, zicem d enaul trecut, am hartiile, ami treb s acompeltam si sa decidem dc il includem si pe tata, dar nu cred ca mama ar cam accepta fara-l anoi e legat si de faza dc fratelo primeset acceptul de a veni aici, avnd in vedere ca legea s-a schimbat si e mult mai greu fara experienta beton din ro.
Laura- am aflat si eu ca anul asta e prima data in ultimii 4, cand in afara de Good Friday am liber si luni pt ca tzienm de guvern si au aprobat Board of Directors- 2nd day of Easter
PASTE FERICiT SI SA VA ADUCA IEPURASUL TOT CE VA DORITZI!

Denisa
Denisa 26+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna, merci tuturor de raspunsuri.

O sa ma interesez cu parenarea si oficial, cand voi avea timp. Inca nici nu am abordat subiectul cu mama, si ar fi chiar f interesant din partea mea s-o parenez fara sa stie.

Adevarul este ca acum suntem f stresati cu mutarea asta, pt. ca exista f multe necunoscute, insa stiu ca ne vom calma pana in vara, ne vom linisti si ne vom bea cafeluta in curte razand de toate incertitudinile noastre.

Laura, da, am vacanta de paste pana luni. Sunt foarte fericita si sper sa apucam sa mergem si la o biserica, la oricare, numai biserica sa fie. Mi-e dor de clopote si de atmosfera pioasa de sarbatori. O sa apuc sa stau si mai mult de vorba cu ai mei pe webcam, ard de nerabdare sa-i vad, ca de ceva vreme comunicam numai prin e-mailuri.

Sa dea domnul sa fie soare de Paste, asta e tot ce imi doresc.

Numa bine, irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zenon spune:

Blogul unei tinere mamici quebecoase (blogul ei a devenit de curind o carte). Tipa e doctorand in filosofie. Un deliciu

http://www.mereindigne.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Irina eu doar iti urez succes la parenare si intelegere multa. Am in jurul meu multe experiente ale prietenilor care au vrut sa-si pareneze parintii. Un parinte, doi, fara altcineva apropiat in Ro, si chiar daca au stat aici luni de zile tot nu s-au putut adapta.

maseuza care s-a mutat in Seattle avea aici socrii de mai mult de 3 ani, le-a facut parenare din interior (deci contrar celorlalti ei nu aveau dreptul sa paraseasca Canada)si in final tot acasa i-a trimis cind s-au mutat ei din canada.

Convietuirea impreuna e f grea, mai ales la diferente mari de virsta.Opinii diferite, nu inteleg nimic la TV, nema limba, lipsa de comunicare cu alte persoane te fac sa duci dorul Rominiei chiar daca acolo nu ai dus-o bine.
Sfatul meu e sa o chemi pe mama ta aici, sa vezi daca se poate acomoda, daca ii place si hotarasti dupa.

parintii unor prieteni au vindut totul de prin casa (nu si casa) si au venit chititi sa ramina. Uite ca dupa 6 luni de zile, el numai poate dormi noaptea, fumeaza in draci si vrea acasa. Ii e dor de banca din parc,piata din spatele blocului si vecinii cu care statea la taclale.Si nu sunt singurele mele exemple.

Si eu mi-am chemat socrii la fel ptr parenare si tot dupa 6 luni au vrut inapoi.(la ai mei rosiile nu aveau gust, piinea se lipea de cerul gurii, etc)

Dar vad aici ca la unele fete chiar s-au adaptat parintii deci sunt si cazuri fericite.

Va urez un paste fericit, sanatate si bucurati-va de mica vacanta.

In quebec va ninge iar miine si de pasti au anuntat doar 1 grad asa ca stam prin casa mai mult.

Dana si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

dana,tu faceai cozonacii aia deliciosi cu masina de paine?
nu pot sa-mi aduc aminte cine stie sa faca cozonaci cu masina de paine.stii ceva in sensul asta?

Paste fericit tuturor.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ange- eu stiu si ies ok cozonacii la masina-retzeta exacta o am acasa- itzi pot spune ca idee aprox ce se foloseste), doar ca treb cam cu 30-40 min inanite sa ii ungi cu ou deasupra dc vrei sa fie estetici- eu cand fac pt noi si am treaba si uit de masina, nu ii ung si ies ok oricum-compozitzia la mine e de brinza sau stafide, nu am incercat la masina nuca cu stafide si zahar-mai potzi face doar aluatul si dupa 2h il scotzi, intinzi, bagi ce vrei si ii potzi da inca 1h la cuptor, ies si asa, dar atentzie ca treb bagatzi in pungi apoi, sa nu se usuce in 2 zile.
Deci se pune aprox: sare( 1lg), zahar(2lg), faina( 3 1/3 cupe), lapte( 1 1/3), ou(2), unt(150 gr), coaja de lamaie, vanilie si 2 lg de drojdie uscata. E bien sa le amesteci un pic cu mixerul inainte sa le pui in cuva masinii, asa itzi dai seama si dc mai vrei sa mai adaugi ceva, in general e vb doar de faina( ia unbleached -dc potzi, e mai buna si sanatoasa) si lapte-SUCCES!

Denisa
Denisa 26+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput