Sezatoarea canadiana (59)
Raspunsuri - Pagina 30
Ira spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
(la ai mei rosiile nu aveau gust, piinea se lipea de cerul gurii, etc)
Pai eu daca o chem pe mama as face-o ca sa ma ajute, nu sa faca degustari de alimente. Tata a murit, deci ea e singura, insa lucreaza inca si e o femeie foarte autonoma, adevarul e ca n-o prea vad eu stand numai dupa Sofie, s-ar plictisi in 3-4 luni...
Merci esti o scumpa, am ras cu lacrimi. Ai dreptate.
Laura, ma intrebi cum ne descurcam cu copilul aici, cu 2 servicii si facultati si distante de 100km pe zi...
Quebecul sa traiasca...aici gradinita este 150$ pe luna, conditiile sunt foarte bune pentru copil si noi avem o marja de timp de la 7 dimineata pana la 6 seara cand o putem lasa. O putem face si dupa aceea, insa se plateste 1$ minutul. Ni s-a intamplat de cateva ori, nu zic nu, mai ales in zilele cu trafic si cu furtuni de zapada. In general eu o duc pe Sofia la pranz la gradi, dupa ce-i dau sa manance, stau cu ea dimineata sa ne jucam, mi s-ar parea inuman s-o las atatea ore acolo, oricat de bune ar fi conditiile. Apoi o ia Sibin intre 5 si 6 seara, ii da sa manance si se joaca cu ea in casa sau in parc. Cand are mult de invatat ii pune un DVD si sta cu un ochi in carti si cu unul pe copil. Din punctul asta de vedere ne-am sincronizat bine cu orarele, pentru ca ea sta practic f putin la gradi. Ma gandisem insa s-o chem pe mama ca sa n-o dau la service de garde cand o fi la scoala, ar fi fost mult mai bine - cred - pentru copil - sa fie dupa amiezele in familie.
Daiopri spune:
Eu am mai zis ca ar trebui sa ma mut in Mtl. Acum nu ma mai mir de optimismul lui Ira:)
Asa mai da, pret de case acceptabil, gradinite ieftine…. Of, mama lui de Vanc si locul 3 in lume:))))
Apropo de asta, la noi la tv dau astia o reclama despre Vanc, si tot zic “the best place on earth”.
Acuma nu zic ca nu e frumos, dar scump tare. Pai eu dau la gradinita 600 fara nimic inclus. De pret la case nu mai zic. Astept sa castig jackpotul:)
Asa cum zicea si Dana e greu pt parinti aici. Eu am avut mama, soacra si socru pe rand, si nu stiu daca a fost unul prea multumit sau sa nu fie dornic sa plece.
Dar stiu si familie la care parintii sunt veniti definitiv, e mai usor pt ei, dar cumva statul asta impreuna le cam afecteaza viata. In schimb e mult mai bine pt copil.
Eu vroiam doar sa va urez Paste Fericit, si toate cele bune. Ce bine de voi ca va mai intalniti….
Denisa, ce face flacaul? Iaca ce repede se aduna saptamanile la semnatura ta:)Cum faci la masina cu tot cu umplutura cozonacul? Ca eu nu am incercat decat sa fac aluatul. Mersic.
Nelia, am citit ce ai scris la subiectul cu fetita de 12 ani si m-ai impresionat. Esti o mama tare buna. Cred ca o sa salvez ce ai scris sa mai recitesc, poate poate se mai prinde si de mine cate ceva:)
Numai bine tuturor si PASTE FERICIT
Magdone spune:
fetelor sunt asa de bucuroasa, au luat si parintii mei viza si i-au dat si lui frate-miu!!!!!! Mai stiti cand va intrebam eu cum sa fac, etc. pana la urma am trimis invitatia si celelate acte si uite ca le-a dat viza multipla din prima!! doar pe 2 ani dar tot e ceva, decat deloc.
Si eu ma gandesac la parenare, dar intai vreau sa vad cum le place aici, ca si eu am auzit cazuri de multi parinti care nu se pot adapta...
Mai ramane doar sa ne luam casa pana la vara cand vin ei, ca sa avem loc inca n-am gasit nimic, am facut si noi o oferta sapt asta, doar cu 10 mii mai mica dar tot n-a mers, asta e mai asteptam.
va pup si spor la cozonaci!! eu am dat comanda ca nu ma incumet sa fac
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
oanagabriela spune:
Oufff, tare este greu sa te pregatesti de Pasti cind afara ninge ca la Craciun...Au anuntat 10 cm de zapada in noaptea asta ...Azi recunosc ca am cedat nervos si am intrat in depresie de ...iarna .
Vom incerca sa pastram traditia cu cozonaci (cumparati), oua pastel (ca rosii nu ne ies), drob, miel si mersul la Inviere in costum de ski...
Antonia are o saptamina de vacanta, dar cu vremea asta oribila nu prea avem ce face cu ea (in afara de activitati de interior). Mare pacat...
Ira,
Parenajul dureaza destul de mult datorita birocratiei, daca sinteti hotariti, incepeti cit mai repede...Noi sintem printre exemplele fericite, fetita mea a avut o bunica care a crescut-o de cind s-a nascut. Din pacate bunicul nu a trait s-o vada crescind...
Carmenbr
Noi am fost 3 ani la rind la acelasi hotel "Catalonia" in Rep Dominicana si am fost f.multumiti. Loc de joaca pentru copii nu ai nevoie, pentru ca ai plaja sau piscina... Animale sint doar intr-un iaz (rate, giste, pesti, broaste testoase). Seara este o ora de animatie cu copiii (dans, jocuri) pe scena unde au loc spectacolele.
Vacanta placuta.
Ira spune:
Daiopri, stiu ca Vancouverul este unul din cele mai frumoase orase din lume, insa daca pe tine te-ar interesa mai mult sa ai o casa a ta, accesibila, si gradinita si scoli private pt. copil la pret abordabil, poti veni aici. Si Quebecul are o natura superba. Pe noi ne costa casa 148K, insa noi ne-am cumparat la 15 minute de autoruta de Montreal, pt. ca asa aveam eu job-ul, insa daca vrei in oras sau f aproape de Montreal, cu 200K veti gasi o casa foarte buna, noua. Casele mai vechi de 1980 sunt si mai ieftine, dar trebuie investit in ele. Un townhouse in Montreal pe insula(1970) - west island, de ex., plus ca taxele in total sunt 1400-1600 pe an - se invarte in jurul sumei de 160K.
Magdone, felicitari pentru vizele familiei tale ! Si sper sa va luati casa cat mai repede. Mai ales ca daca vrei sa intri in ea pana la vara...e posibil sa trebuiasca sa cumperi acum. Noi am facut oferta in martie parca si ne vom muta in iunie, deci peste 3 luni.
Oana, sa speram ca macar vom avea soare. Din ce-mi amintesc eu, de fiecare data de Paste a fost frig aici. Oricum, parca vad ca peste 2-3 saptamani sa fim in tricouri si cu aerul conditionat la maxim.
columbiana spune:
ce ma deprima vremea asta! al mic are vacanta de azi pina luni inclusiv ( de ce nu m-o fi facut mama invatatoare ), noroc ca suntem acasa amindoi. sta calare pe calculator de azi dimineata, in loc sa-l fi putut scoate pe afara prin ^parcuri.
mi-am schimbat jobul fetelor; am scapat din iadul ala ; am un contract pina-n iunie cind plecam la o firma din Saint-Laurent, luni incep, jobul e diferit de ce am facut, abea mai pot adaoga ceva la cv; nu stiu cum o fi, dar trebuie sa fie mai bine decit in haosul ala sindicalizat in care am imbatrinit ultimele sase luni.
cum stati cu cozonacii :)) ?
mikiion spune:
Sarbatori fericite de Pasti!!!
(sau de Craciun ca nu mai stiu).
Eu caut o garderie pt. un copil de 10 luni.In zona Anjou S,Leonard, Mercier-Est. Daca aveti idei imi dati si mie va rog.
Si o intrebare. Ca nu inteleg ceva. Daca Marc are 15 luni in sept, ar trebui sa-l dau la pouponerie. Iar in ianuarie cand face 18 luni este mutat la o grupa mai mare? Sau ramane tot acolo? Nu prea inteleg sistemul.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
filme2
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc
Podeanu spune:
Camelia eu fac cozonacii numai de mina. Nu am masina de piine.
Dar am reteta miraculoasa care nu mi-a dat gres niciodata.
Si eu o sa colorez oua diseara, de data asta am cumparat culori a la Rominia, pastelate, nu cu sclipiciuri si alte timpenii de-ti ramin lipite de mina cind le ciocnesti.
Mai fac drob,si un curcan ca noi nu mincam miel..
Vom trece pe sub masa vineri seara (ktrinel-daca vrei sa vii la biserica de linga Taschereau) si la spovedit simbata pe la 12.00
Oricum afara e tare deprimant si am ajuns sa urasc iarna asta care nu mai pleaca odata.
Eu imi scosesem masa de terasa si foyerul duminica trecuta,s-au umplut de zapada.
Dana si gemenii
Daiopri spune:
Ira mama, nici nu mai stiu ce vreau de cand sunt pe aici:) Problema e in primul rand ca eu nu am nici o tangenta cu franceza, si nici nu prea ma atrage. In plus prietenii pe care ii avem noi in Mtl nu au avut evolutii prea spectaculoase, si nu ne-au impartasit ganduri prea bune despre zona. Nu vreau sa creez polemici, dar din ce ziceau se fac nitel discriminari intre queb si restul. Adevarul nu-l stiu, dar stiu ca noi cand am venit aici nu ne-a discriminat nimeni:) Tu esti printre putinele persoane care le aud ca s-au adaptat asa repede:)
Eu si acum ma intreb cum de am obtinut prima slujba :)))
Apoi, chiar sincer nu simt in marea majoritate a timpului ca vreau casa mea. Eu is cam fricoasa de fel si ma tem ca intra careva peste noi:) si suntem si lenesi tare, cred ca ar pica casa pe noi (mai ales datorita sotului pe care nu-l vad genul care sa rezolve probleme care pot aparea la casa)
Dar pentru copii probabil ca e mai bine sa aiba mai mult spatiu.
Poate ar trebui sa investim acolo:)
Da ma atrag intalnirile voastre….
Dana, harnicuta tare. Bravos.
Magdone, multumesc de raspuns. Sper sa se descurce si ea.
Inca o data spor la treburi si Paste fericit.
Numai bine tuturor
Ira spune:
Da, cred ca e diferit de la persoana la persoana. Eu traiesc si muncesc numai printre quebecoisi, si multi, ma intretin cam cu 60 de quebecoisi pure laine diferiti pe saptamana...tête à tête. Elevi si adulti- profi si colegii de grup...si nu am simtit nici o discriminare. Imi scriu mailuri cu ei, ne-au invitat la party-uri, nunti, botezuri, ei au venit la noi acasa de multe ori, mi-au si zis ca gatesc prost....am mers cu ei in turnee, am mancat din aceeasi farfurie, cum se spune.
Dar acum depinde de sansele si de mediul in care se invarte fiecare.