Sezatoarea canadiana (59)

Sezatoarea canadiana (59) | Autor: Donia

Link direct la acest mesaj

Capitolul 58

Sedere rodnica!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by floarea_soarelui

Servus fetele:). Imi cer scuze pentru ca dau buzna in coltisorul vostru dar am nevoie de ceva ajutor. Va rog frumos spuneti-mi daca aveti idee ce inseamna un venit anual de 72000-98000 dolari (presupun canadieni)? Pentru o familie de 3 persoane in care numai una ar putea avea posibilitatea sa lucreze (la inceput) pe un job cu venitul de mai sus. Scuzati-mi ignoranta dar nu am idee si tare as vrea sa am:). Multam fain pentru bunavointa.



Mie mi se pare un venit bun pentru o familie de 3, ba chiar puteti pune si bani deoparte (nu chiar in primele luni cand se cheltuie mai mult).
Insa e bine de stiut despre ce provincie e vorba. Pentru Ontario eu zic ca e OK. Se ofera si asigurare medicala? Prima de instalare?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Multam fain pentru info. Job-ul ar fi in Ottawa la CNSC (Guvern). Se ofera prima de instalare, asigurare medicala, esti ajutat sa-ti gasesti casa...in fine...nu am ajuns inca la nivelul acesta de amanunt. Fetita mea are 3 ani, deci este la gradinita aici (grupa mica) iar sotul este tehnician IT (a terminat Limbi straine, sectia franceza...dar s-a reprofilat). Se descurca cu tot ce misca depanare hard/webdesign/retelistica). Probabil ca s-ar descurca sa gaseasca un job desi visul lui e sa lucreze/depaneze pe cont propriu:)). Asta ar fi un job, cel de-al doilea...la aceeasi firma este insa localizat la centrala nucleara de la Pickering...deci mai aproape de Toronto dupa amintirile mele. Sincera sa fiu, eu ash alege Ottawa pentru ca mi-a placut enorm orasul. Dar...inca sunt deschisa la sfaturi...sugestii...:). Inca o data va multumesc pentru ajutor:).

Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Floarea soarelui, salariul sotului tau este mult peste cel mediu, cel putin in Qc asa e.


Cine stie sa ma lamureasca ce inseamna termopompa ca si sistem de incalzire, si care este cel mai bun/eficient/economic sistem de incalzire al unei case ? De asemenea, care este cel mai putin bun, ca sa stiu de ce sa ma feresc? Multumesc frumos.


Oameni buni, credeam ca daca am banii imi iau casa a 2-a zi. Mi se pare f obositor sa vizitez si sa pierd atata timp. Dupa aceea se fac 20 de oferte pe aceeasi casa, etc.

Am vizitat o casa care avea blana pe cada, sa-ntepenesc. Cand am vazut-o mi-a venit sa . In rest era ok, parchet, gresie....ce gusturi bizare mai au unii, parol. Era a unei quebecoise casatorita cu un roman, bine ca nu era acasa tipu', ca ne-a zis femeia abia la sfarsit, dupa ce facusem neste comentarii destul de criminale. Am mai vizitat o casa din Brossard a unei chinezoaice moarte, o si vedeam cu mainile pe pept in chambre à coucher. Ne zicea sor'sa ca ne face oferta cu toate bibelourile si chicioseniile imputite incluse din casa, cand mie-mi venea sa-i zic ca mai degraba as da o bomba inainte sa intru ma mut, ca sa fiu sigura se distruge totul inainte sa fac curat. Am mai vizitat si alta casa unde Sofia a umblat prin dulapurile oamenilor, cred c-au zis aia 5 rugaciuni dupa ce-am iesit d-acolo, faleu ce chin a mai fost...

La voi cat timp a trecut de cand v-ati luat banii de la banca si pana cand v-ati cumparat casa ? Tot asa, mai mult de 1 luna ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Flaorea-soarelui- dc sotul tau are job in Pickering si e bun salariul, nu zic ca e super pt Ontario dar nici mic nu e, deci atzi tari 3 pers ok din el si pe parcurs banuiesc a vrei sa itzi iei si tu job dc duci fetitza la gradinitza- care pina venitzi voi, o sa potzi sa scutesti taxa-dc are aproape 4 ani nu mai platesti- de ce vrei sa mergi la Ottawa-dpdv economic si al slujbelor- Ottawa e sub Toronto si GTA ca salarii si dezvoltare-eu zic sa va stabilitzi in Ajax sau in GTA- ca se gasesc zone superbe cu parcuri, scoli si mall-uri, tot ce ai nevoie -walk-in distance si ar fi mai bine pt voi pt inceput. Zici ca sotzul vrea afacerea proprie, pai are sanse mari in zona toronto-ului decat in alte zone- spun asta din experientza sotzului mei si a altor prietenii care au business-ul lor.
Asta e sfatul meu, dc mai aia intrebari, cu palcere.
Ira- bafta cu casa, noi am vizitat vreo 20, deci nu renuntza ca gasesti, stai calma!
O zi buna tuturor, eu is varza de racita, bine ca Emma e ok, sper sa fac fatza la niste pregatiri ca avem 3 perechi de prieteni musafiri ca e ziua mea- dar a zis sotuzl ca presteaza 80% din aperitive si tortul il comandam- deci eu cu putzin curatenie si 2 feluri


Denisa
Denisa 22+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

laurajr, grabage disposalul a fiost cam cad80 (la sears) si am mai platit un electrician sa instaleze partea electrica, trebuie trase fire de la aparat la un intrerupator deasupra. sotul a instalat singur aparatul in sine sub chiuveta (nu e mare lucru).

e super util, toc cu el toate resturile de mincare (mai putin oase), coji si cotoare de fructe si legume. daca le scap pe fete de pampersi in primavara asta, am scapat de miros in gunoi.

floarea_soarelui, eu lucrez la guvern in Ottawa. scrie-mi PM daca ai intrebari. ce e CNSC?

Ira, procesul de cumparare al casei e unul de durata. cind m-am pornit si eu eram la fel de nerabdatoare ca tine. noua ne-a luat cam 3 luni, in prima luna am vizitat case in cartierul care ne placea noua, vechi cam de 40 de ani. dupa asta ne-am dat seama ca la aceiasi bani putem cumpara o casa noua in suburbii. am vazut si acolo peste 40 de modele si in final am decis sa contractam o casa noua. a durat 6 luni constructia dar am facut-o asa cum am vrut (am tone de povesti de groaza re: gresie si alte decoruri in casele vizitate).

sistemul de incalzire cel mai bun e cel cu apa, ca in romania, cu calorifere. nu stiu cit de raspindit e. mi-a spus un mester ca e ieftin si eficient.

pe aici am observat ca cel mai raspindit e cel cu aer suflat (forced air), aer incalzit fie cu gaz, fie cu pacura. din cite stiu eu gazul e cel mai ieftin. dezavantajul e ca: aerul e uscat in casa (neaparat trebuie umidificator iarna) si se face mult praf chiar daca schimbi filtrul des.

ar mai fi si incalzirea electrica care e mai scumpa dar care are avantajul ca daca pui termostate in fiecare camera nu trebuie incalzita toata casa daca nu ai nevoie.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Ira, esti mortala cu blana si chinezoaica

noi avem termopompa; nu vreau sa-i fac apologetica pentru ca oricum am vindut deja casa :)) dar este cea mai eficienta; factura mea de Hydro merge in medie la 105$/luna iarna cu 23*C in toata casa constant, vara cu aerul conditionat non-stop; merge pe baza de electricitate; ce stiu eu ca furnezele sau cum s-o numi, ce functioneza cu culei/pacura sunt instalatii costisitoare si vechi; mai am o familie ce au incalzirea cu gaz metan (tot casa cam veche) si au pus calorifere in dormitoare si au oprit caldura in restul casei ca-i usuca $. so...ai mei 2 centi sunt categoric pentru termopompa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


am uitat, factura de HYdro include pe linga caldura si restul, tot ce tine de curent, si nu suntem genul economicos de felul nostru ;

apropo de case, am avut si eu niste potentiali cumparatori care vroiau o baie cu cada uriasa pentru doi (vroiau s-o instaleze in basement si alte avioane...; cind vei gasi o casa sa-ti placa, si sa aiba ceea ce cauti o sa stii, la mine a fost dragoste la prima vedere, dupa vreo 10 casa vizionate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ira mult succes la case in continuare! Si noi am vizitat cam vreo 15 case cred. Din care in prima duminica am facut vreo 10 de nu mai stiam pe ce lume suntem. Eu le-am urmarit pe internet pe cele care mi-au placut si la a noastra am vazut ca a facut o reducere de pret la un oarecare timp pentru ca vroia s-o vanda mai repede (proprietarul deja isi construise o alta casa si avea chiriasi la in asta) si atunci am actionat!

Bafta!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Eu am intrat doar sa va anunt ca s-a rezolvat sistemul federal de efile,se pot trimite declaratiile de impozit pe internet.

Nelia, da-i bataie sa iei banii cit mai repede.

Dar asa am ris de cada cu blana, nu ne spui mai multe ca nu-mi pot imagina???

Irina nu vrei sa vizitezi si casa maison de ville de care iti spuneam eu??

Dana si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Dana, da, vreau s-o vizitez, da-mi te rog linkul.
Dar eu mai mult de 145, cu indulgenta 150, 160, hai sa las de la mine 170K, nu dau.

Chiar voiam sa te intreb, pe tine si pe Ktrinel, ca voi stati pe rive sud, stiu ca sunt niste orasele de pe Saint Laurent, St Catherine, Delson, Candiac, etc, care au tren de banlieu, stiti cumva daca tarifele intra in abonamentul normal de zona 5, sau...trebuie sa platesc ceva in plus ? Stiu ca voi aveti masina, dar poate aveti cunostinta de asa ceva.

Da, cada aia ierea betoooon, si ce mandra putea fi quebecoisa de tapis-ul ei de cacao de pe cada. Deci exteriorul cadei era imbracat in blana, nu-s cum sa va explic, cred ca o folosea pe post de prosop, la nevoie, in caz de vreo viteza. Nu va voi descrie si mirosul blanii, ca e ora de masa si nu vreau sa va inoportunez.


Roxana, voi in ce zona a grande Mtl aveti casa ?

Ana, Lorelai, Denisa, multumesc de raspuns.

Mergi la inceput