Sezatoarea canadiana (59)
Raspunsuri - Pagina 28
Ira spune:
Roxana, am vazut poza, e f frumoasa !
Cu masina, c'est fait. Am avut reducere de la 450 la 400$.
Au fost cheltuieli de intretinere, cu garantie pe 1 an, m-am linistit, ca de fapt fusese factura de 900$, noroc cu garantia...In primii 5 ani exista niste chestii care intra in garantie.
Oricum, intretinem masina acum, cat se mai poate, ca daca de asta ma vait, ce sa mai zic de cei 800 $ (in plus, luna de luna) care se adauga la cheltuielile noastre cu ipoteca, taxe, frais.
Ah, pensia, ce vis frumos. Fratie, am ajuns sa-mi doresc sa fiu relicva, mumie expirata ...d-aia de-o cauta moartea p-acasa, sa nu mai aud de ceasuri care suna ucigator dimineata, de facturi, responsabilitati, sarcini. Oare cat o costa o vacanta in perfuzii la spitalu' evreiesc ? Liniste, calm, raze de soare pe geam, asistente, mancare calda. Am auzit ca evreiescu-i cel mai bine dotat, si-mi si place sa mananc cocher.
edit de 3 dimineata. Stie cineva daca un copil nascut in luna februarie poate merge la maternelle in septembrie -la 4 ani si 8 luni ? Sau intra in categoria prematernelle ?
Merci.
ange spune:
buna dimineata.
nelia,nu am apucat nici macar sa te sun
duminica au fost Floriile.habar nu am avut pana pana in jur de 12 cand am fost anuntata de prieteni intr-un final nu am plecat nicaieri pt ca s-a lasta cu bbq-uri si povestiri din copilarie in curtea mea in care inotai la greu in noroi
Ira,te-am sunat cand erai in parc dar probabil erai concentrata la sapatul in nisip si nu mi-ai raspuns...
Am vazut pozele.sa va fie de bine
sper ca data viitoare sa apar si eu cu gasca mea.
p.s.copilul Sofia nu poate intra la maternelle la 4 ani si 8 luni.e musai sa aibe impliniti 5 ani pana la 30 sept.
derogarile se fac si sunt acceptate(nu e regula) atunci cand copilul implineste 5 ani imediat dupa inceperea scolii (luna octobbrie)
sa aveti o zi buna
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
sia_o spune:
ira, eu stiu ca trebuie sa aiba impliniti 5 ani pina in septembrie , la data inceperii scolii. nu stiu sigur daca exista exceptii de la regula , dar cel mai bine e sa intrebi la scoala unde vrei sa o inscrii pe Sofia.
o zi buna tuturor
simona
rocs02 spune:
'neata!
Mamici de printese din Montreal ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie? Unde as putea eu sa gasesc o rochita de Cinderella, Belle, Aurora sau Ariel pentru pitica mea?
Am cautat deja in cateva locuri prin Westmount si n-am gasit, iar cele de la Wallmart sau Winners erau atat de sclipicioase ca mi se face rau.
As dori sa gasesc una mai de calitate. Aici nu exista oare Disney store ca eu n-am vazut?
Multumesc mumos,
Roxana
ange spune:
roxana,la 'toys'R'us' gasesti pt printzese de pana la 4-5 anisori parca
am uitat.de!noi avem 8 ani
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
laurajr spune:
Rocs02, la Winners mai sunt costume de printese...da si alea au ceva sclipici.
Eu i-am luat Ioanei Snow White de la WalMart si e exact ca-n desene, ( fara sclipici ca Alba ca Zapada era saraca !!!).
Ira spune:
'Neata Canada !
Am fost deja la scoala, dar nu am reusit sa vorbesc. Si eu stiam ca trebuie sa aiba 5 ani, insa am crezut ca se pot face exceptii, ca aveam o scoala la 2 minute de mers pe jos de viitoarea noastra casa. Scoala insa nu are prematernelle.
Asta inseamna ca trebuie sa ma reapuc de cautat gradinita, insa imi imaginez ca la o varsta atat de mare locurile nu vor mai fi o problema.
O zi buna tuturor !
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by nelia
Ira, imi pare rau sa aud ca aveti probleme cu masina. Noi cu asta nu am avut nici una pina acum, dar ne-am saturat de la cea veche, una doua, trebuia sa scoatem bani sa o reparam... fleacuri si iar mincam fasole o luna. Nu am dat bani pe reparatul calculatorului, ca s-a speriat cind l-a vazut pe reparator si a mers fara nici o reparatie. Se pare ca aa vut totusi un fir care nu se infingea bine si probleme cu mouse-ul. Am scapat doar cu platitul acestuia din urma. Dar probleme tot sint, adica trebuie reinstalat tot pe el si apoi... luat altul nou, care sa si mearga.
Eu astazi am fost la doctor, dupa doi ani si ceva de zile. LA ginecolog! Din punctul lui de vedere e totul in regula, mi-a dat sa fac toate analizele casa vedem de ce ma simt atit de obosita. Se pare ca totusi exista o problema: tensiunea. O aveam atit de mica, dupa o cafea mare... 8.5 cu 5.5. Si ca durerile de cap si starea de lesin pe care o am in ultimul timp, s-ar putea sa fie de la fluctuatiile de tensiune de la valorile astea mici chiar si pina la cele normale, daca trece peste ele in unele momente ale zilei, e si mai rau. Acum astept rezultatele!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORAwww.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete
Nelia, ai mare grija de tine.Cu tensiunea nu te joci..
Dana si gemenii
Ira spune:
As vrea sa abordam un subiect f complicat, parenarea. Inainte de a pune problema in discutie in familie, as fi vrut numai sa vad ce implica asta. Un parinte ne-ar fi f de folos acum, in urmtorii 2-3 ani...
Ce inseamna parenare, cat costa, cum se face, cat dureaza ? Aveti idee ?
Merci.
rocs02 spune:
Ira, eu am facut cu ceva timp in urma un parenaj, dar cel al sotului nu al parintilor. .Din cate stiu eu e aproape similar si ptr. parinti cu mici exceptii: perioada de parenaj e de 10 ani nu de 3 cum a fost cazul meu iar voi trebuie sa aveti un venit minim anual.
Informatii poti vedea in linkul de mai jos:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/immigrer-installer/parrains-parraines/demande/index.htm
Ca durata, din cate stiu eu,poti ajunge la 2-3 ani.
Si noi ne-am pus problema asta, dar inca mai stam pe ganduri ca ai mei nu prea vor.Noi folosim de 2 ani in cazul lor viza turistica cu intrari multiple, adica intra in Canada in care teoretic pot sta 6 luni, facem o iesire in Statede cateva zile si apoi intra din nou in Canada si incepe din nou ciclul celor 6 luni. Ai mei nu au stat per total niciodata mai mult de 6 luni, ca nu au vrut, dar am facut chestia asta doar-doar s-or razgandi.Nu stiu daca am fost prea explicita, pot sa-ti mai dau detalii despre asta daca vrei.Stiu ca sunt famillii ai caror parinti au aceasta viza si s-a facut aplicatia ptr. parenaj dupa ce ei au sosit in Canada.
Mult succes, adevarul e ca noua parintii ne-au fost de un real folos ca sa nu spun ce fericiti au fost ei si nepotii !! Sper sa repetam cat de curand asta.
Roxana