Sezatoarea canadiana (59)
Raspunsuri - Pagina 16
sununki spune:
buna, fete! iaca fac si eu un mic sondaj: care e mallul din montreal care va faceti cel mai des cumparaturile? o prietena vrea sa-si deschida un magazin de decoratiuni interioare (tablouri, draperii, vesela, etc) si acum a ajuns la faza de gasit locatie cu vad.....va multumesc!!!
oanagabriela spune:
Ira,
Ce faci? Putem sa te felicitam ca proaspata proprietara?
Va doresc o viata frumoasa si plina de bucurii in casa noua.
Sununki,
Noi mergem cel mai des la Marché Central si Fairview.
Ira spune:
Cred ca da, la banca e ok, mai avem doar inspectia - duminica
....deocamdata inca nu realizez, ca de 2 saptamani nu am weekend
si duminica trebuie sa recuperez niste ore ca nu au inlocuitoare...si nici inainte nu am avut, ca am vizitat, cercetat,
abia astept sa dispara perioada asta ingrozitoare si sa lucrez iar lejer.
Dar nici proprietara nu ma declar pana cand nu semnez la notar.
Adevarul e ca e o realizare mare pt. noi, ca noi am avut parinti saraci, care nu ne-au putut ajuta niciodata cu nimic, am venit in Canada cu 4000$ in buzunar si cu 6 geamantane, n-am avut ce vinde in Romania pt. downpayment, in fine. Sa speram c-o sa ne tina puterile si-o sa ne platim ipoteca fara stress, si ca Sibin sa isi poata continua studiile linistit. Ca munceste ca un disperat, cu timp plin la drept, 4 cursuri, lucrari peste lucrari si examene super grele, plus serviciul lui...
Vorbim...acum ma duc...sa ma culc. Mi se mai intampla si mie. Cateodata. Noaptea, of courz.
sia_o spune:
laurajr - ma bucur ca ti-a fost de folos link-ul , dar sa nu iei totul suta la suta pentru ca calculele sint pentru anul 2005 deci s-ar putea sa apara ceva diferente. oricum este ceva orientativ.
cit despre PM , nu am nici mai vaga idee cum se face. m-am uitat si pe profilul meu si am vazut ca acolo am 13 ani desi eu am pus invers. deci nu prea stiu cum functioneaza forumul asta . daca ma poti ajuta ar fi excelent.
merci anticipat
laurajr spune:
Sia-o , iti deschizi profilul personal si la coloana din stg scrie daca permiti membrilor DC sa-ti trimita mail; dai DA .
Nu am luat litera de lege ce scrie pe linkul ala dar oricum e de ajutor .
Ira, tot am zis ca o fac : felicitari si asteptam cheful de casa noua ! Noi aducem sprayurile cu vopsea sa ne semnam pe pereti si pocnitorile
pitilache spune:
Sununki, noi mergem a Fairview in Pointe Claire cel mai des pentru ca este cel mai aproape de noi.
Interesant magazinul, sa-mi spui cand si-l deschide sa-i fac o vizita mai ales ca sunt in domeniu. La asa ceva visez si eu dar probabil ca o sa mai dureze.
Numai bine,
Roxana
pitilache spune:
Ira felicitari pentru casa!! Imi aduc aminte ca asa eram si noi anul trecut pe vremea asta. Numai ca la noi a fost cu oarece emotii la banca pentru ca eu de abia terminasem scoala de design si lucram doar part-time la o galerie de arta.
Apoi a aparut bebe, asa ca cu burtica am renuntat sa-mi mai caut. De abia acum am reinceput si sper ca pana in toamna sa-mi gasesc ceva convenabil.
Va pup,
Roxana
carmen77 spune:
Montrealezele, ce ziceti de vreme ?
Io am bagat un somn de dupa amiaza si cand am vazut ce e afara am zis ca nu vad bine .
Ira, felicitari pentru casa, sa o stapaniti sanatosi (sau ea pe voi? ), sa aveti vecini prietenosi si o viata frumoasa in ea.
Vroiam sa va intreb, voi, cand aveti de trimis ceva in Romania, ce companie folositi? Adica ce companie de transport e reliable si cat de cat rezonabila ca si cost? Am cumparat un bouncer pentru cumnata mea care sta sa nasca, si as vrea sa il trimit in Ro, dar la Canada Post pe site mi-a dat o estimare de 100 cad , deci de 2 ori valoarea boncerului ... daca stiti vreo companie care sa fie mai rezonabila, pls ziceti-mi si mie.
Sa aveti un weekend fain!
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003
Ira spune:
Multumesc de felicitari,
cand o sa fac chef de casa noua (peste vreo 23 ani, dupa ce ma redresez cu cheltuielile) o sa pun o pancarta pe casa : Soyez les bienvenues chez banque Nationale du Canada ! Anyway, am facut o socoteala si cel mai ieftin iesim daca ne raposam freunu' din noi, se plateste si ipoteca singura + ca vine si asigurarea de veata, se plateste si masina, adicatelea devine rentabil s-o mierlesti in asemenea conditii, parol.
Nu ma bagati in seama ca io vorbesc asa de frica platilor, n-am avut asa facturi lunare de cand mama m-a facut.
Carmen77, UPS/ Fedex ai incercat ?
Io pe geam nu ma uit, Carmen, ca si asa-s in depresie de iarna. Am pierfdut si o scrisoare, ca un mandru cetatean turmentat ne-canadian ce ma aflu, si atunci va lansez intrebarea, in cel mai caracteristic stil carageliesc de care-s capabila la ora asta :
- 'Da voi cu cine votati nenica ? Voi, ce sunteti cetateni ? Pe bune, asemenea dileme se intalnesc mai rar in istoria Canadei. Cuu oricine numai cu Pekistii nu frate, ca de ies aia ma sinucid ca mi-am cumparat casa la Montreal, va jur ! Baremi macar stiu ca se plateste ipoteca singura.
carmen77 spune:
Aolio, pai io mi-s in depresie de iarna de vreo luna jumate, si io evit sa ma uit afara, da azi n-am avut ce face . Depresia mea e destul de serioasa, din aia cu plans din nimic, de se uita Florin la mine ca la masini straine, a spus ca investeste in nush ce becuri facute de americani care imita lumina naturala si care cica is super utile pentru depresia de iarna, probate de o colega de a lui de la munca, care pe la mijlocul iernii era suicidal, si dupa ce si-a instalat in casa becurile cu pricina cica e alt om . De acu in cazul nostru ramane pe iarna viitoare, pe care eu inca mai sper sa nu o mai prind pe aici.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003