Sezatoarea canadiana (59)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am un model de un asemenea document primit de la pasapoarte. Am intrebat-o pe doamna respectiva si mi-a spus ca da, am nevoie de consimtamintul sotului legalizat ca sa scot copiii din Canada. Daca vrei, pot sa-l scanez si ti-l trimit undeva, unde imi spui tu. E doar un model, nu e un formular, asa mi-a atras atentia, sa nu folosesc datele de acolo. Sotul meu ma tachineaza de atunci, cica, vezi poate nu-ti dau consimtamintul sa iei copiii in vacanta!!! Auzi, de parca imi face mie un rau, ar afla si el cum e sa stai 24 din 24 cu doua maimute cataratoare! Iar eu as pleca cu adevarat in vacanta!!!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

fetelor, eu zic sa aruncati un ochi pe sobectul meu despre procura la consulat, pentru ca mai nou numai asa poti scoate copilul din tzara, insotit de un singur parinte; imputernicirea aia autentificata la ville cu 5$ sau la agentia de voiaj- nu mai e suficienta- tre' sa te jupuie consulatul roman de 60 CAD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Vedeti ca va trebuie un act similar si pentru a scoate copilul din Romania cand va intoarceti. Poate actul asta de care zice Ana, autorizat si de consulatul roman e bun si la intoarcere. Ma gandesc ca daca le aratati in Romania un act in franceza, nu prea or sa fie cooperanti.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Scuzati-mi ignoranta dar pt ce ii trebuie copilului acte romanesti?Chiar nu stiu...

poze cu Corina Elena
poze

Piersicuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofronica spune:

Nu-i trebuie acte romanesti - cel putin Andrew nu are nevoie de ele- dar vrem noi sa aiba si certificatul de nastere romanesc. E o chestie sentimentala la noi.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mia, niciodata nu se stie ce se va intimpla in viata si de aceea eu cred ca e bine sa avem toti toate actele posibile si la care avem dreptul. La noi e simplu: Tudora e nascuta din parinti cetateni romani (acum si canadieni), sora ei este la fel ca noi, mi se pare normal sa cer cetatenia romana pentru ea, la fel cum mi s-a parut normal sa o cer pe cea canadiana pentru noi. Diferenta vine din faptul ca noi sintem cetateni romani care au devenit si cetateni canadieni, iar ea e cetatean canadian, care a devenit si cetatean roman la cererea noastra... Mi s-ar fi parut poate fara rost daca tatal sau mama ar fi fost de alta nationalitate, dar atita timp cit toti sintem romani prin nastere (ca in cintecul ala) si canadieni prin adoptie sau in cazul ei invers, de ce nu!?!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello,
Sa va zic si eu legat de procura d ela sotz si certificate.
Procura-ANA- sigur nu treb s apaletsti 60 cad la consulat, eu am fost cu model de pe net, dar cu datele meel si ale emmei al un notar, a costat 20cad, de fapt sotzul a fost si era legalizat si cu asta am circulat, nu m-a intrebat nimeni decat dupa ce am venit inapoi aici si practic trecusem de vama, puteam sa ma fac ac ploau dar l-am aratat, e mentionata perd cat stai in ro, deci nu itzi trebuei 2, am fost cu fii-mea din mai pina in 20 iunie 2006 si mai stiu cazuri de aici care au dost la fel, fara tata si cu acest model de 20cad la orice notar.A si am fost in ro cu pasapoaret canadiene si nu m-au intrebat nika, nici cand.
Legat de certficat de nastere- eu am luat actelede aici cu mine in ro ca astia de la consulate de aici sunt niste magari,mai mult pun betz ein roate si dureaza mai mult ca in ro( in ro dureaza 53 de zile ca treb semnat mai nou de ministrul deinterne, dc ai toate acteel in regula, plus taxa) - la noi treb intai tradus si legalizat si certificatul de casatoriein RO(am facut-o si pe asta), si ar fi meritat dc nu dura atata si dc nu treb sa il ridic eu personal de la bucu, cum am stat fix 435 de zile in ro, deci nu am putut, mi s-a spus de la Bucu=MI ca se va schimba procesul va fi mai scurt si se va da dezlegare ca un bunic/ruda primara cu procura sa il poata ridica, pina atunci eu am decis sa astept ca atata birocratzie eu nu am vazut nicaieri.
DANAMARIO- potzi sa ii fac linistita sponsorare mamei tale, ar fi chiar bine is eu fac la fel cu mama care are viza multipla 9 se da nuami ep 3 ani)si tot vine pe aici si o sa vina mai des ca la anul se pensioneaza-pregateste pt un proces insa lung de vreo 3 ani-legat d epensii, asa e, ia aici dupa 10 ani de cand e rezident si nuo pierde pe cea din ro, eu stiu asta de la 2 bunice,una e de 6 ani aici, deja e cetatean.Ea poate iesi din CA si veni inapoi aici oricand vrea dupa ce e rezident, inainte insa treb sa fii atenta mereu in ce stadiu e dosarul si pe ce perd sta aici, s nu cumva sa fie aici si sao cheme aia la bucu la ambasada ca poate avea probl- sa fie cum vretzi voi !
Bafta tuturor legat de aceste procese anevoioase si un weekend placut.

Denisa
Denisa 24+ w si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Denisa, ai dreptate pentru cazul cind copilul are pasaport canadian! eu am omis sa specific ca copilul are pasaport romanesc, cu care, mai nou are nevoie de procura de la consulat; asta incepind de anul acesta.

uite topicul de care vorbeam

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92685&whichpage=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Multumesc de raspunsuri, ca eu nu i-am facut fetei nici un act romanesc si ma ingrijoram ca am gresit..sau asa ceva..deci nu-i obligatoriu..adica sa-i foloseasca la ceva in mod special..

poze cu Corina Elena
poze

Piersicuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Sia-o multumesc din suflet pt linkul cu salariile, mi-ai raspuns la intrtebarea arzatoare a zilei ! Activeaza-ti pm sa-ti trimit mesaj!
Si de asteptam si la topicul cu mamici de canada de la Odisee !

UEu luni merg la Toronto sa o luam pe mama soacra si trec si la consulat sa inteb daca pt Ioana care are pasaport rom imi tb procura, si va zic si voua...

Mergi la inceput