Sezatoarea canadiana (59)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Merci tuturor, desi nu e cazul inca, mai avem inca multa birocratie cu banca, si exista si posibilitatea sa nu primim banii.

Ok, sper sa revina Caroline, si mai era si Llaura, si inca si alte fete dragute.

La casa pe care am primit acceptul nu am scazut mai nimic, 900 $. E oricum prea mult, la cum arata. Are dulapuri la bucatarie de stejar, si parchet scump si gresie, e f aranjata, fara covoare, plancher flottant si alte chestii mai ieftine si proprietarul nu a vrut sa scada nimic, ne-a refuzat efectiv oferta cu 2000 $ mai putin. Am reinoit oferta si nu a vrut sa scada decat 900 $, cu greu. Asta e.

Fug la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Buna
Eu intru ceva mai rar pe forum dar cum am ceva de intrebat aici sint :)

Ma tot intrebam daca mama tot vine aici destul de des as putea sa-I fac sponsorizare in felul asta n-as mai plati asigurare medicala si parca pot sa scad si de la taxe ceva plus ca peste 10 ani beneficiaza de pensie aici.
Daca ii fac sponsorizare mai are dreptul sa ia pensie din tara ?
Si apoi daca nu sta aici peste 10 ani poate lua pensie de aici ?

Felicitari Ira ptr casa intradevar e un sentiment foarte placut sa-ti cumperi casa

Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by sofronica

Corina, mie nu mi-au acceptat actele in Ro ptr ca nu aveam certificatul de nastere apostilat.
cred ca voi vorbiti de "autentificare". se face gratis la ministerul de externe. pun o stampila care zice ca e adevarat ca a fost emisa de cine a fost emisa. gugaliti "dfait" si "authentication" si explica acolo. o amica a mea a facut asta pt certif de nastere al copilului nascut aici ca sa ii poata face act romanesc. ambasada romana nu a acceptat certif de nastere canadian daca nu era autentificat. daca vreti amanunte o pot intreba.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofronica spune:

Lorelai, pe harita din state scrie Apostilla si am crezut ca s-o fi numind la fel si in Canada, de aici cand am comandat forma mare a certificatului mi-au spus - si scrie si pe internet pe site-ul lor- ca forma mare a certificatului se foloseste - printre altele - ptr obtinerea unei alte cetatenii si ca nu trebuie autentificat....asta pana ajungi in Ro si acolo se schimba toate :)
Corina eu am avut si pasapoartele romanesti si tot mi-au cerut chestia asta.

Ira felicitari ptr casa!!!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Fetelor,

Am intrat doar un pic in graba. Cred ca stiu cam despre ce vorbiti cu legalizarile astea. Am sa incerc sa mai intru in weekend sa mai vorbim despre asta. Acum am de lucrat ceva pt servici pt maine si nu pot sa stau prea mult.
Pana atunci va pun linkul asta foarte folositor pt toata lumea, de la consulatul Romaniei din Canada. Cred ca e ajutator pt ce va intereseaza.

Ira, felicitari pt casa si sa o stapaniti sanatosi!

http://www.romaniacanada.com/consularservices/serviciiconsulare/cap4.htm

Io is cea mai tare din parcare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sia_o spune:

buna fetelor

va urmaresc si eu de ceva vreme si chiar imi place cit de unite sinteti. intru si eu in discutie pentru ca am vazut ca cineva a intrebat ceva de salar; am un site unde poti sa-ti calculezi cu citi bani ramii in mina :
http://www.ey.com/GLOBAL/content.nsf/Canada/Tax_-_Calculators_-_2005_Personal_Tax
sper sa mearga link-ul si spor la calculat.
acuma am si doua intrebari:
1- unde anume se gasesc carti in limba romana la berri , pentru ca eu am cautat si nu am gasit . e drept ca nu am intrebat pe nimeni , doar am cautat de capul meu , dar poate nu am cautat la nivelul la care trebuie.
si 2- sint insarcinata in 3 luni si as vrea sa-mi cumpar niste haine de gravide , dar cele de la thyme maternite parca sint prea scumpe. dati-mi si mie , va rog , niste ponturi de unde as putea sa cumpar ceva mai ieftin.

merci anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Voi vorbiti despre certificatul de nastere romanesc al unui copil nascut aici!?! Tudora e nascuta aici si am fost la consulat si i-am intrebat ce trebuie sa fac ca sa fie si cetatean roman. Si mi-au raspuns ca are nevoie de un certificat de nastere romanesc, mi-au cerut niste acte (cel canadian, pasapoartele noastre si nu mai stiu ce), am platit 100 de dolari si mi l-au dat pe loc. Si prin acest act a devenit si cetatean roman, la cererea parintilor.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Nelia, asa a fost pana vara trecuta, eu am sunat in toamna pentru Petra si mi-au spus ca trebuie sa-i trimit certificatul de nastere canadian la Ottawa pentru autentificare asa ca am renuntat deocamdata. Cand am vrut sa il fac lui Tudor m-au tot amanat un an de zile ca nu au coduri numerice personale asa ca nici lui nu i-am facut n-am avut noroc.
Ira, felicitari si bafta in continuare.

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofronica spune:

Pana la varsta de un an iti elibereaza -sau cel putin asa a fost anul trecut cand am sunat- consulatul pe loc, pe urma se poate face doar in tara sau prin consulat iti trimit ei actele in RO. Al meu pitic are 2 ani acum, am vrut sa-i fac actele cand am fost in Ro si avea 7 luni dar atunci nu aveam forma mare a certificatului si nu mi-au acceptat actele, pe urma am obtinut forma mare dar nu a fost apostilata si uite asa ne tot invartim, dar pana la urma rezolvam. Am intrat pe linkul pus de Lorelai si cred ca am rezolvat misterul.
CAmi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina82 spune:

Fetelor am si eu o intrebare pt. cele care au calatorit singure cu copii.....am inteles ca ai nevoie de un document semnat de sot si notarizat...stie cineva ceva de asta? O scriem noi de mina sau este un formular?
Ma apucat nebunia sa ma duc de Pasti acasa....iepurasul meu energizant de 2 1/2 ani o sa imi faca peri albi in cap da tot nu ma las.Nu am mai fost acasa de 5 ani....

To be wise is to know what to overlook:-)

Mergi la inceput