Sezatoarea canadiana (59)
Raspunsuri - Pagina 12
Ira spune:
Ana, felicitari pt. masina, uitasem !
Melody, e posibil sa ne vedem si vara asta, stii ca Marius boteaza, nu ??? Felicitari de job !
As fi vrut sa va intreb ceva...pe mine ma relaxeaza enorm sa citesc in limba romana si biblioteca minuscula pe care o am e devorata de mult. Stiti cumva daca exista biblioteci care imprumuta carti in romana la Montreal ? Merci.
Oricum, sa stiti ca nu costa enorm de mult pachetele cu carti din Ro, mie-mi mai trimite mama din cand in cand, cand o lasa sora mea, care nu e de acord sa-mi dea mie din cartile ei, ea considerand ca toate cartile din lumea asta ii apartin.
Va pupex.
nelia spune:
Ira, am auzit ca la biblioteca centrala (metrou Berri-UQAM) exista o sectie de carti in limba romana. Nu am fost si uite ca nu mai stiu daca pentru copii sau pentru adulti, dar presupun ca si pentru unii si pentru altii.
Dom'le, nu se mai termina iarna asta? Uite de asta nu-mi place mie iarna canadiana, ca e luuungaaaa! A fost frumos, ne-am distrat, ne-am amuzat pina pe la inceputul lui martie. Daca s-ar fi terminat atunci, ar fi fost excelent. Dar acum pur si simplu nu o mai suport. Vreau soaareeee! Si copaci infloriti! Si iarba verde! Si copaci cu frunze! Si ploaie, da' din aia calda!
Sint si racita, adica am fost, acum e pe trecute, nu stiu cum am reusit, sper numai sa fie raceala mea, ca eu stau pe linga maimute pe-afara sa se joace si dupa ce obosesc de atit imbracat, eu ies cum apuc, ca nu mai am putere a pun mare lucru pe mine. Imi vine sa intru itr-o scorbura si sa ies la primavara, pentru care inca mai trag sperante ca vine si pe aici! Sau am uitat ca aici se trece din iarna, direct in vara, primavara tinind 2-3 zile acolo, de pofta!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
laurajr spune:
Ira, citisem odata in ziarul Actualitatea canadiana ca-n Montreal e o biserica romaneasca mare unde au carti romanesti . Poti incerca acolo.
Sau poti sa-ti descarci carti romanesti de pe net, eu i-am descarcat mamei cand a fost aici si a citit printre picaturi cateva .
CarmenB spune:
Ira, la Biblioteca centrala de la Berri au sigur sectie de carti in romana, pentru adulti.
Melody spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Melody, ziceai ca seamana cu Roxana, fetita Doniei, care vad ca nici ea n-a mai scris demult, ne deschide capitole noi insa.
Auzi, ca tot esti in domeniul legal, unde se pune apostila in tara asta? Mai nou in Romania iti cere apostila pentru procurile faute in Canada (nu cele facute la consulat, ambasada).
Noi bine, sanatosi momentan, am venit din vacanta unde a fost cald si bine. Ma gandesc sa ma las de munca, sa ma fac casnica, ca nu mai pot... batranetile.
Corina
In sfarsit am reusit sa pun poze, la album.
Corina, da ce apostila zici tu acolo?
Poti sa detaliezi un pic?
Ca si eu ar trebui sa ma duc cu un formular la un avocat care are si rol de notar, ca sa imi puna o stampila (e pt niste actiuni pe care vreau sa le vand).
..eu tocmai am terminat cu meseria de casnica...
A fost frumoas in vacanta? Sigur ca da...
Io is cea mai tare din parcare...
Melody spune:
quote:
Originally posted by Ira
Ana, felicitari pt. masina, uitasem !
Melody, e posibil sa ne vedem si vara asta, stii ca Marius boteaza, nu ??? Felicitari de job !
As fi vrut sa va intreb ceva...pe mine ma relaxeaza enorm sa citesc in limba romana si biblioteca minuscula pe care o am e devorata de mult. Stiti cumva daca exista biblioteci care imprumuta carti in romana la Montreal ? Merci.
Oricum, sa stiti ca nu costa enorm de mult pachetele cu carti din Ro, mie-mi mai trimite mama din cand in cand, cand o lasa sora mea, care nu e de acord sa-mi dea mie din cartile ei, ea considerand ca toate cartile din lumea asta ii apartin.
Va pupex.
Ira, mersi. Nu stiam ca face botezul in vara. Iuliana a nascut deja, sau cand trebuie sa nasca? Nu am mai vorbit demult cu ei, ca asa s-a intamplat, ca nu mai vorbim cu viitorii lor nasi de botez...asta este..
Mai vorbim, ca acum tre sa fug sa o imbaiez pe fetita, ca e tarziu.
la toate fetele.
Ani
Melody spune:
Ce chestie dom'le...telepatie, nu alta.
Ira, cum terminai de scris mesajul, ma dusei la spalat de rufe....(la rau..just kidding) si cand ma intorc imi zice al meu sot, ca a sunat Iuliana, sa ne invite la botez, la fetita lor, in Aprilie...e tare de tot, de parca stia ca tocmai era vorba de ea pe aici...
In alta ordine de idei, nu stiu daca se pot vedea pozele inca, dar eu cand vreau sa ma uit, doar daca apas la editeaza/adauga poze, atunci le vad.
keep in touch, ca acum ma duc sa ma culc, ca mi-e somn...
Ani
Ira spune:
Salutareeeeeeeeeeeeee, Canadaaaaaaaaaaaa
Merci tuturor de info !
Stie cineva de Caroline, o fetita din Toronto care scria aici la sezatoare ? Tare dor imi mai e de ea !
Oferta la casa pe care am facut-o pe 18 martie, la 7 ani de la casatoria noastra, ne-a purtat noroc, se vede. Ne-au acceptat offre d'achat, suntem asa de obositi incat nici nu realizam fericirea. Sa vedem ce zice banca acum, mergem māne.
Nu credeam ca e asa de greu de cumparat o casa, dumnezeule, e o adevarata vanatoare, fara nici o exagerare. Toate casele bune dispar a 2-a zi, agentii sunt foarte ocupati, pana cand faci oferta pe casa e deja data sau are alte 3 oferte pe ea, e cumplit. De parc-ar fi sfarsitul lumii.
Mi-este f frica de ce urmeaza, sper sa rezolv ceva cu taxa aia de bienvenue, ca e nenorocire. Dupa ce ca n-am electromenajere....sa le mai dau si taxa asta, atatia bani, offfff.
Daca dispar brusc, nu va temeti, e doar dat. faptului ca n-am bani de factura la net, tabarnak.
Bey, io chiar imi cumpar casa, sau visez ?
Faleu ce cosmar! Sa las eu condineju' meu drag si multiculturalismul meu adorat pt. platitudinile de provincie si perfectiunile sterpe de banlieu ? De 2 ori tabarnak !
Ma'c sa ma culc, poate-mi revin.
lorelaim spune:
FELICITARI pt casa Ira! S-o stapaniti sanatosi si sa va dea bunul Dumnezeu sanatate si noroc sa va bucurati de ea toti 3 (sau parca sunteti 7 acum..., nu?... cu pestisorii ... 2 mici si 2 mari)!
Nelia - si eu m-am grabit si am zis prea repede ca a venit primavara la Polul Nord suedez... am avut lapovita si ninsoare zilele acestea... Toti copiii pe care-i intalnim in parc sunt bolnavi... varsaturi, diaree, febra - care se termina cu tuse si muci din aceia "colorati" galben-verzui. Parintii tin copiii acasa cand sunt bolnavi (ca asa-i legea aici) dar nu si in casa... ca se plicti saracutii... si atunci ii scot in parc si dau cu generozitate si la alti... de ce oare cei care nu merg in colectivitate sa pagubeasca saracutii? "Ia si tu aici un virusel ceva (daca mami tot nu-mi da voie sa-ti pun nisip ud in cap si sa te imping la tobogan... baremi sa te cadorisesc si eu cu ce pot!)"
Multa sanatate si numai bine va doresc,
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."